به گزارش نماد برتر و به نقل از رویترز، بازار هفته دیگری از ابهام را آغاز کرد که از یک طرف به دلیل جنگ مداوم بین اوکراین و روسیه، دومین صادرکننده بزرگ نفت خام جهان و گسترش قرنطینه های مرتبط با کووید در چین، بزرگترین واردکننده نفت خام جهان، تحت تاثیر قرار گرفت.
در آخرین روز معاملاتی هفته بهای معاملات آتی نفت برنت با کاهش ۳ دلار و ۸۸ سنت معادل ۳.۲ درصد کاهش تا ۱۱۶ دلار در هر بشکه کاهش یافت.
قیمت آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) نیز در کمترین میزان با ۳ دلار و ۹۲ سنت معادل ۳.۴ درصد کاهش به ۱۰۹ دلار و ۳۰سنت رسید.
به گفته کازوهیکو سایتو، تحلیلگر ارشد در شرکت Fujitomi Securities Co Ltd، قفلکردن شانگهای باعث شد سرمایهگذاران ناامید دوباره به فروش برسند، زیرا انتظار داشتند از چنین قرنطینهای اجتناب شود.
او افزود: بازار تاثیر حمله موشکی جمعه گذشته به تاسیسات توزیع نفت عربستان را مورد توجه قرار داده است.
کازوهیکو سایتو گفت: با این حال، از آنجا که اوپک پلاس کمتر احتمال دارد تولید نفت خود را با سرعت بیشتری نسبت به ماههای اخیر افزایش دهد، ما انتظار داریم که بازار نفت در اواخر این هفته دوباره صعودی شود.
شانگهای روز یکشنبه اعلام کرد همه شرکتها و کارخانهها تولید را به حالت تعلیق در میآورند یا از مردم میخواهند که از راه دور در یک قرنطینه دو مرحلهای در طی ۹ روز کار کنند، پس از اینکه شهر یک رکورد روزانه جدید برای عفونتهای بدون علامت COVID-۱۹ گزارش کرد.
با کاهش بیشتر تقاضای سوخت، حملونقل عمومی، از جمله خدمات حملونقل سواری، نیز در طول قرنطینه به حالت تعلیق در خواهد آمد.
روز جمعه، حوثیهای یمن اعلام کردند که حملاتی را به تاسیسات انرژی عربستان سعودی انجام دادهاند و ائتلاف به رهبری عربستان سعودی اعلام کرد که ایستگاه توزیع فرآوردههای نفتی آرامکو در جده مورد اصابت قرار گرفته است که منجر به آتشسوزی در دو مخزن ذخیرهسازی شد، اما تلفات جانی نداشت.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش موسوم به اوپک پلاس قرار است روز پنجشنبه با یکدیگر دیدار کنند.
اوپک پلاس تاکنون در برابر درخواست های کشورهای مصرف کننده بزرگ از جمله ایالات متحده برای افزایش تولید مقاومت کرده است. این گروه از آگوست تا کنون هر ماه تولید خود را ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش داده است تا کاهش تولید خود را در زمانی که همهگیری کووید-۱۹ به تقاضا آسیب رساند، کاهش دهد.
یک منبع گفت: برای کمک به کاهش عرضه، ایالات متحده در حال بررسی انتشار نفت دیگری از ذخایر استراتژیک نفت است که می تواند بزرگتر از فروش ۳۰ میلیون بشکه ای در اوایل ماه جاری باشد.
قیمت نفت و طلا در معاملات امروز
قیمت نفت برنت در معاملات امروز، دوشنبه، در ساعت ۸:۲۹ به وقت تهران، با کاهش ۲.۷۹ درصدی در هر بشکه، ۱۱۷ دلار و ۲۸ سنت معامله شد.
قیمت نفت خام آمریکا (وست تگزاس اینترمدیت) نیز تا لحظه تنظیم گزارش، کاهش ۳.۱۰ درصدی را به ثبت رساند و در هر بشکه، ۱۱۰ دلار و ۳۲ دلار معامله شد.
طلا نیز تا لحظه تنظیم این گزارش، کاهش ۰.۵۴درصدی را تجربه کرد و هر اونس طلا به قیمت یک هزار و ۹۴۳ دلار و ۶۰ سنت معامله شد.
نقره نیز با کاهش ۰.۹۹ درصدی، ۲۵ هزار و ۳۶ دلار معامله شد.
مس با کاهش ۰.۷۹ درصدی مواجه شد و ۴ هزار و ۶۶۱ دلار قیمت خورد.