زمانبندی معاملات صندوقهای دولتی با اطلاعیه مدیریت عملیات بازار تغییر کرد. این تغییر چه تاثیری بر روند بازار سهام میگذارد و چه سود و زیانی را برای این دو صندوق به همراه دارد؟
به گزارش نماد برتر، دارایکم و پالایش یکم دو صندوق دولتی که در سال ۹۹ توسط دولت به مردم فروخته شد در خود سهام شرکتهای پالایشی و بانکی را دارند. روند ریزشی این دو صندوق در سال گذشته همزمان با افت بازار سهام شروع شد و با اصلاح قیمتی گستردهای که داشتند زیان بزرگی را نصیب سهامداران خود کردند.
دارایکم و پالایشیکم در جریان معاملات دو ماه گذشته توانستند روند بهتری را از خود نشان دهند و تا حدی جبران زیان یک سال گذشته را بکنند. اما حالا در ۲۴ مرداد مدیریت عملیات بازار ابزارهای نوین با انتشار اطلاعیهای مهم، از تغییر زمانبندی معاملات صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله (ETF) و اوراق بدهی در بورس تهران خبر داد.
براساس این اطلاعیه، از ساعت ۸ و ۴۵ دقیقه پیشگشایش خواهد بود، ساعت ۹ گشایش و در نهایت از ساعت ۹ تا ۱۵ حراج پیوسته ادامه خواهد داشت. حالا تغییر زمان معاملات صندوقهای دولتی چه تاثیری بر روند این صندوقها و معاملات بازار دارد؟
ایمان رئیسی، کارشناس بازار سرمایه در این باره میگوید: تجربه سرمایهگذاری مستقیم در بورس در سال ۱۳۹۹ گواهی بر این مدعی است که هیچ بازاری خصوصا بازارهای مالی بدون دانش، آگاهی و زمان جز ضرر و اتلاف منابع عایدی دیگری نخواهند داشت. بنابراین در بازارهای مالی توصیه شده تا مردم به صورت غیرمستقیم سرمایهگذاری کنند. همچنین سهولت دسترسی به این ابزارها میتواند در کنار نرخ بازدهی بالاتر مشوقی برای جذب منابع باشد.
وی همچنین افزود: از مزایای صندوق های سرمایه گذاری که توسط افراد مجرب اداره میشوند کاهش هزینه سرمایهگذاری و ارتقا جایگاه بازدهی در مقایسه با پرتفویهای شخصی است.
وی در این باره تشریح کرد:در چند ماه اخیر با تغییر قوانین از جمله تغییر ساعت معاملات که آخرین مورد است سهولت دسترسی مردم را به این صندوقها افزایش داده و میتواند جایگاه سرمایهگذاری غیرمستقیم را در بازار سرمایه تثبیت و جذب منابع را حتی از سپردههای بانکی به سمت صندوقهای با درآمد ثابت بکشاند.
رئیسی اضافه کرد: در ماههای اخیر با بازدهیهای ۱٫۵ تا سه درصدی ماهیانه و ذخیره سود نشان از استحکام وضعیت روند سودآوری صندوقها دارد.
این کارشناس بازار افزود: اما در مورد دو صندوق دولتی دارایکم و پالایش هم با بازگشت اعتماد به بازار به نظر میرسد رفته رفته به سمت خالص ارزش دارایی حرکت خواهند کرد.
وی اضافه کرد: همانطور که قبلا هم اشاره شده بازار به نوعی زوج و فرد شده و بارها عرضه و دست به دست میشود و به نوعی کف قیمتی سهمها بسته میشود. افزایش نرخ دلار باعث شده صنایع دلاری رشد خوبی داشته باشند و در کنارش انتظارات تورمی هم صنایع جا مانده از بازار را حرکت خواهد داد. نهایتا نه صندوقهای سرمایه گذاری چیزی جدای از سهام بازار است و نه سهام بازار جدا از صندوقها و تقویت هرکدام خصوصا صندوقها میتواند منجر به تقویت بازار سهام شود تا در آینده شاهد هیجانهای شدید نباشیم.