10:04 | پنجشنبه 8 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
راهکار رییس شیلات برای میگوپروران بدهکار

1396/11/16 09:11

راهکار رییس شیلات برای میگوپروران بدهکار

پایگاه خبری راد: رییس سازمان شیلات اعلام کرد براساس مصوبه مجلس، پرورش‌دهندگان میگو که بدهکار بانکی هستند اگر تا ۱۰۰ میلیون تومان وام دریافت کرده باشند می‌توانند با پرداخت اصل تسهیلات از بخشش سود و جرائم استفاده کنند، البته برای پرداخت این سود و جرائم نیز مذاکرات همچنان در حال انجام است.

به گزاشر پایگاه خبری راد به نقل از ایسنا، حسن صالحی - معاون وزیر جهاد کشاورزی - در نشست خبری روز(یکشنبه) در پاسخ به سوال مبنی بر این که برای پرورش‌دهندگان میگو که به دلیل بیماری لکه سفید و از بین رفتن تولیدشان سال‌هاست به بانک‌ بدهکارند و سود و جرائم انباشته زیادی دارند چه کاری انجام می‌دهید؟ اظهار کرد: در دولت گذشته طی یک مرحله ۱۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۰ برای پرداخت جرائم و سود انباشته تسهیلات بانکی پرورش‌دهندگان میگوی آسیب دیده پرداخت و تسهیلات آنها بروز شد.

وی افزود: هر یک از پرورش‌دهندگان و فعالان در زنجیره صنعت میگو که کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان اصل تسهیلات‌شان باشد می‌توانند با پرداخت این مبلغ از بخشش سود جرائم انباشته برخوردار شوند.

رییس سازمان شیلات در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که مشکل این پرورش‌دهندگان نداشتن نقدینگی است و اگر ۱۰۰ میلیون تومان داشتند تولیدشان را ادامه می‌دادند، اینگونه توضیح داد که مذاکرات همچنان برای تامین نقدینگی مورد نیاز در راستای بخشش سود و جرائم انباشت پرورش‌دهندگان آسیب دیده میگو ادامه دارد و درصددیم این کار را نیز انجام دهیم، اما تعداد زیادی از پرورش‌دهندگان و فعالان صنعت میگو از همین طریق با پرداخت اصل تسهیلات سود و جرائم انباشته‌شان بخشیده شده است و باید ببینیم چه تعداد از پرورش‌دهندگان باقی مانده‌اند.

صالحی تاکید کرد: روزی که به سازمان شیلات آمدم سایت گواتر تعطیل بود و ۱۰ هزار تن میگو تولید می‌شد، اما امروز میزان تولید میگو به ۳۲ هزار تن در سال جاری رسیده است و درصددیم تا ضمن تقویت تولید میگو بتوانیم سایر آبزیان را نیز تقویت کنیم تا تولید و بازارشان در راستای افزایش سرانه مصرف محصولات شیلاتی بیشتر شود.

وی ادامه داد: در ایران متوسط سرانه مصرف محصولات شیلاتی ۱۱ کیلوگرم است که با متوسط ۲۰ کیلوگرمی جهانی فاصله بسیاری دارد؛ بنابراین برنامه سازمان شیلات افزایش تولید محصولات شیلاتی از نظر کمی، کیفی و تنوع است تا بتواند سرانه مصرف آبزیان در کشور را افزایش دهد.

فروش آنلاین ماهی تازه با هواپیما

رییس سازمان شیلات گفت: یکی از برنامه‌هایی که در دستور کار قرار دادیم عرضه ماهی و محصولات شیلاتی تازه است که در این راستا صید تن ماهیان با قلاب و رشته قلاب در دستور کار قرار گرفته و امیدواریم بتوانیم سایر محصولات شیلاتی را اینگونه به دست مصرف کنندگان داخلی و حتی خارجی برسانیم.

صالحی اضافه کرد: در این راستا فروش آنلاین ماهی تازه در شیراز آغاز شده و از طریق هواپیما و با پروازهای متعدد محصولات مورد نیاز مشتریان را در تهران، تبریز، مشهد و شیراز عرضه می‌کنند. همچنین براساس تفاهم‌های صورت گرفته با فرودگاه‌های کشور در صددیم تا صادرات ماهیان تازه را رونق دهیم تا از طریق فرودگاه امام خمینی (ره) صادرات این محصولات به صورت تازه به کشورهایی مانند امارات، قطر، مالزی، روسیه آغاز شده است و دیگر کشورها نیز خواهان ماهی تازه ایرانی هستند و امیدواریم با توسعه مکران و جاسک بخش عمده‌ای از محصولات شیلاتی مانند قزل‌آلا و غیره به این طریق صادر شود و بازار خارجی آنها نیز توسعه پیدا کند.

اگر تیلاپیا به در نمی‌خورد، چرا آمریکا بزرگترین واردکننده است؟

وی اعلام کرد: بیشترین تحقیقات جهانی در دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌های مختلف روی تیلاپیا انجام شده و باید پرسید که اگر گوشت تیلاپیا به درد نمی‌خورد چرا آمریکا و اروپا بزرگترین واردکنندگان و مصرف‌کنندگان آن هستند. چرا در اروپا، آمریکا و کانادا اینگونه آبزی پرورش پیدا می‌کند و پرورش آن در آستارخان روسیه در حال گسترش است؟

رییس سازمان شیلات تصریح کرد: در شرایط کنونی برای حمایت از پرورش‌دهندگان ماهی قزل آلا و دیگر ماهیان سردآبی واردات تیلاپیا را تا سه سال ممنوع کرده‌ایم که ممکن است حواله‌های گذشته اعتبار داشته باشد، اما حواله جدیدی برای تیلاپیا صادر نخواهد شد.

صالحی گفت: برای پرورش تیلاپیا در کشور نیز همه تمهیدات اندیشیده شده است به گونه‌ای که براساس توافقات صورت گرفته با سازمان محیط زیست، مرکز تحقیقات بافق یزد به این موضوع ورود پیدا کرده است و مزارع آزمایشی دراختیار آن قرار گرفته است و با تحقیقات متعددی که محققان ایرانی روی تیلاپیا انجام دادند می‌توانند آن را به صورت تک جنسی (نر) تولید کنند و دوم این‌که ما شورآب‌ها و آب‌های غیرمتعارفی داریم که برای قزل‌آلا، کپور و دیگر ماهیان مناسب نیست و اگر بتوانیم در این آب‌های غیرمتعارف گوشت بیشتری تولید کنیم و مصرف ماهی را افزایش دهیم خطایی مرتکب نشدیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: از سوی دیگر تیلاپیایی که در دستور پرورش قرار گرفته در دمای ۱۰ درجه می‌میرد که به نظر نمی‌رسد حتی در صورت ورود به رودخانه‌ها که دمایی بالاتر از این دارند دوام بیاورد.

رییس سازمان شیلات همچنین در خصوص وضعیت ذخایر ماهیان خاویاری در دریای خزر و این‌که برخی معتقدند بیوتروریسم و ورود عمدی شانه‌دار مهاجم به این دریاچه باعث از بین رفتن ماهیان خاویاری شده است، تاکید کرد: حداقل ۱۰ کنفرانس علمی و جلسات متعدد بین‌المللی در خصوص علت کاهش ذخایر ماهیان خاویاری در دریای خزر برگزار شده است که صید بی‌رویه از بین رفتن محل‌های تخم ریزی ماهیان خاویاری، ورود فاضلاب‌های کشاورزی، شهری و صنعتی به رودخانه‌های محل تخم‌ریزی آنها و فعالیت‌های استخراج نفت در حوزه شمالی و غربی خزر به عنوان عوامل کاهش ماهیان خاویاری در این دریاچه مطرح شده و صحبتی درباره بیوتروریسم مطرح نشده است.

صالحی گفت: در گزارش متعدد بین‌المللی تاثیر ورود شانه‌دار در کاهش ذخایر کیلکا در خزر عنوان شده است اما خبر و گزارشی از تاثیر این شانه‌دار مهاجم در کاهش ذخایر ماهیان خاویاری نداشتیم.