07:17 | پنجشنبه 8 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
کاهش وضعیت زیست محیطی کارخانجات نسبت به سال‌های گذشته

1396/11/13 12:46

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر داد:

کاهش وضعیت زیست محیطی کارخانجات نسبت به سال‌های گذشته

پایگاه خبری راد: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیأت عامل ایمیدرو تصریح کرد: قولی که مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس داد حتما عملیاتی می‌شود و مشکلات زیست محیطی مس سرچشمه حل می‌شود البته باید گفت وضعیت زیست محیطی کارخانجات به طور نسبی نسبت به سالهای گذشته بهتر شده است.

به گزارش پایگاه خبری راد به نقل از ایسنا، مهدی کرباسیان عصر امروز ۱۲ بهمن ماه در حاشیه بازدید از مجتمع مس سرچشمه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خوشبختانه شرکت ملی صنایع مس ایران با همت کارگران، کارکنان و مدیریت هم از لحاظ تولید، فروش و سودآوری وضعیت خوبی دارد.

وی افزود: باید بپذیریم حوزه مس به مانند سایر صنایع معدنی یکی از مصداق های اقتصاد مقاومتی است ضمن اینکه در جهت جلوگیری از خام فروشی اقدامات خوبی صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: در دو سه سال گذشته در این منطقه دو کارخانه کنسانتره به بهره برداری رسید و یک گام به جلو برای جلوگیری از خام فروشی بود و امروز با افتتاحیه هایی با حضور رئیس جمهور انجام می شود تولید کاتد افزایش پیدا کرده و پروژه های دیگری نیز به بهره برداری می رسد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: صنعت مس با وجود مشکلاتی که داشت از جمله بحران قیمت و تحریم قبل از برجام، فروش محصول کاتد آن را دچار مشکل کرده بود اما با همه این مشکلات وضعیت مطلوبی داشته است.

کرباسیان با اشاره به ارزش بازار سهام ملی مس بیان کرد: این ارزش از سال ۹۲ که ۱۱۱ هزار میلیارد بوده به ۱۶۱ هزار میلیارد ریال در سال جاری رسیده و سود شرکت نیز افزایش یافته و سهامداران از عملکرد شرکت مس در بورس تشکر می کنند.

وی ابراز کرد: یکی از موفقیت‌های شرکت مس در کنار عملکرد پرسنل و مدیریت آن، ثبات مدیریت و حمایت سهامداری است. دو شرکت داریم که عملکرد نمونه ای در کشور دارند و جزو پنج شرکت برتر هستند که یکی شرکت ملی صنایع مس و دیگری فولاد مبارکه است که ثبات مدیریتی و حمایت سهامداری از جمله موفقیتهای آنان است.

رئیس هیئت عامل ایمیدرو عنوان کرد: شرکتهایی در کشور داریم که در حوزه سهامداری ظرف چهار سال گذشته بعضاً تا ۹۰ درصد سهم را در بین سهامداران تقسیم کردند و نقدیندگی را از شرکت خارج کردند. در صورتی که شرکت مس حداقل سه بار افزایش سرمایه داشته است و این باعث شده که شرکت توان و قدرتش را حفظ کند و مخصوصا اینکه قیمت ارز تغییر کرده است.

کرباسیان به عوامل موفقیت شرکت مس اشاره و خاطرنشان کرد: هیئت مدیره هماهنگ و در راستای منافع سهامداری و مسائل شرکت و همچنین در نظر گرفتن مسائل توسعه ای موجب شده مدیران شرکت طرحهای نیمه تمام و طرحهای جدید را شروع کنند و همه اینها دست به دست هم داده تا شرکت مس شرکتی موفق باشد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر اینکه پیش بینی ما این است که در سال ۹۷ این سیاستها ادامه پیدا کند، تصریح کرد: قیمت تمام شده کنسانتره از سال ۹۲ از ۳۵۱۵ به ۲۴۴۰ تومان کاهش پیدا کرده و قیمت تمام شده کاتد نیز از ۵۱۹۸ به ۳۹۰۰ تومان کاهش یافته ضمن اینکه مسائل زیست محیطی نیز مورد نظر بوده است.

کرباسیان ابراز داشت: در حوزه استان کرمان نزدیک به ۱۷ هزار نفر به طور مستقیم در حوزه شرکتهای وابسته به مس فعال هستند و اگر این مقدار را در تعداد خانوار جمع کنیم عدد بزرگی است که این موضوع تحولی را نیز در اقتصاد برخی شهرستان های استان ایجاد کرده است.

وی با ابراز امیدواری از اینکه به همت کارکنان مس و مردم منطقه در کرمان و آذربایجان، شرکت مس با قوت حرکت کند، گفت: ما معتقد به توسعه و بهره وری بالا هستیم و حمایت از همکاران که در جهت توسعه و ارتقای سطح شرکت مس فعالیت کنند را انجام می دهیم.

رئیس هیئت عامل ایمیدرو با بیان اینکه بحث محیط زیست بحث اساسی کشور است و هر ایرانی باید دلسوزانه با آن برخورد کند، افزود: دلیلش هم این است که اگر محیط زیست سالم نباشد برای خودمان زیست مشکل می شود و در نسل بعد نابودی می آورد.

کرباسیان توضیح داد: برداشتهای بی رویه از آبها و جنگلها کشور را دچار مشکلاتی کرده است یا خودروهایی با کیفیت پایین آلایندگی را ایجاد کرده و باعث شده شهری مانند تهران دچار مشکل جدی آلودگی هوا شود.

وی تأکید کرد: بین اشتغال، تولید، توسعه و معاش آنچه که مهم است اینکه باید محیط زیست را باور داشته باشیم و در جهت آلودگی هوا حتما سرمایه گذاری کنیم.

رئیس هیئت عامل ایمیدرو در این زمینه اظهار داشت: در هیئت مدیره و مجمع مس در کاهش آلایندگی تأکید داشتیم و محدودیت بودجه ای نیز برای آن در نظر نگرفتیم ولی برخی از این پروژه ها زمان می برد ضمن اینکه کشور ما دچار برخی محدودیت ها است و طرحهای توسعه مس بیشتر نقدی انجام می شود در صورتی که در دنیا سرمایه گذاری ۸۵ درصد با سیستم بانکی و منابع مالی ارزان بین المللی انجام می شود اما در کشور ما شرکتهای بزرگ مانند مس بیشتر نقدی حرکت می کنند.

کرباسیان عنوان کرد: اگر از نظر مالی تامین بیشتری داشتیم حتماً این پروژه‌ها (کارخانه اسید) زودتر به ثمر می‌نشستند قولی که مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس دادند حتما عملیاتی می شود و مشکلات زیست محیطی مس سرچشمه حل می شود البته باید گفت وضعیت زیست محیطی کارخانجات به طور نسبی نسبت به سالهای گذشته بهتر شده است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: در مقایسه اشتغال، تولید، توسعه و آینده جوانان کشور بایستی مردم شریف منطقه حمایت کنند که طرحهای توسعه مس بتواند بهتر و بیشتر توسعه یابد و موجب آبادانی منطقه شود و از این طرف مدیریت شرکت نیز به قولش عمل کند و هر روز نسبت به روز قبل بحث های محیط زیستی را بیشتر مدنظر قرار دهد.

برچسب ها:

ایمیدرو