11:20 | پنجشنبه 8 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
سرمایه گذاری ۶۶۵ میلیون دلاری آلمان و چین در بخش صنعت

1399/08/21 18:15

در هفت ماهه امسال رخ داد؛

سرمایه گذاری ۶۶۵ میلیون دلاری آلمان و چین در بخش صنعت

نماد برتر- در هفت ماهه نخست امسال حجم سرمایه‌گذاری خارجی مصوب در بخش صنعت، معدن و تجارت نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۱ درصد افزایش داشته و آلمان، چین، ترکیه و هند بیشترین حجم سرمایه‌گذاری را در کشور انجام داده‌اند.


به گزارش نماد برتر، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نشان می‌دهد که در هفت ماهه اول سال جاری ۱۰۲ مورد سرمایه گذاری خارجی به ارزش ۳.۷ میلیارد دلار در کل کشور تصویب شده که ۷۵ مورد از آن‌ها، معادل ۲۷ درصد از کل سرمایه گذاری خارجی،  با حجم سرمایه گذاری ۱.۰۲ میلیارد دلار در بخش صنعت، معدن و تجارت بوده است.  همچنین از این تعداد ۳۷ مورد در حال بهره برداری و مابقی در حال طی مراحل اجرایی است.



همچنین بر اساس این آمار سرمایه گذاری خارجی مصوب در بخش صنعت، معدن و تجارت در مدت یاد شده نسبت به هفت ماهه اول سال قبل از لحاظ تعداد ۳۶ درصد و از نظر ارزش ۷۱ درصد رشد داشته و به لحاظ حجم سرمایه گذاری،  سهم بخش صنعت ۸۴، معدن ۶.۷ و تجارت ۹.۳ درصد بوده است.



در این میان از بین ۷۵ مورد سرمایه گذاری خارجی در این بخش، ۲۸ شرکت با ۱۰۰ درصد سهامدار خارجی، ۳۹ شرکت بصورت مشارکتی با شرکای داخل (J.V) و هشت مورد به صورت مشارکت مدنی، بیع متقابل و BOT اجرا می‌شود.



مهم‌ترین گروه‌های کالایی سرمایه‌پذیر



بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت صمت بیشترین حجم سرمایه‌گذاری خارجی در دوره مورد بررسی نیز در گروه‌های ساخت مواد و محصولات شیمیایی با ۲۰ طرح به ارزش ۴۴۳ میلیون دلار، ساخت کک، ساخت فلزات اساسی با چهار طرح به ارزش ۹۵ میلیون دلار، فرآورده‌های حاصل از تصفیه نفت و سوخت‌های هسته‌ای با ۱۰ طرح به ارزش ۸۱.۳ میلیون دلار و ساخت محصولات از لاستیک و پلاستیک با چهار طرح به ارزش ۵۸ میلیون دلار بوده است.



چهار کشور اول از لحاظ ارزش سرمایه‌گذاری خارجی مصوب نیز کشورهای آلمان با ۳۴۳، چین با ۳۲۲، ترکیه ۹۸.۷ و هند با ۶۸ میلیون دلار هستند. بیشترین تعداد سرمایه‌گذاری‌ها نیز توسط کشور افغانستان با ۲۲ مورد،  ترکیه با هشت مورد و چین و هند هر کدام با هفت مورد انجام شده است.



سیستان و بلوچستان و خوزستان از تهران جلو زدند



در این میان استان‌های سیستان و بلوچستان ۴۰، خوزستان ۳۶، تهران ۹، اصفهان ۸ و آذربایجان شرقی ۷ درصد از حجم سرمایه گذاری خارجی مصوب در بخش صعت، معدن و تجارت را جذب کرده اند.



سرمایه‌گذاری خارجی مصوب شامل کلیه درخواست‌ها اعم از سرمایه‌گذاری جهت ایجاد طرح‌های جدید، خرید سهام شرکت‌های موجود و همچنین سرمایه‌گذاری‌های خارجی در قالب ترتیبات قراردادی است.