به گزارش پایگاه خبری راد به نقل از ایسنا، انجمن جهانی فولاد در گزارشی که به عنوان گزارش عملکرد فولاد در سال ۲۰۱۷ منتشر کرده است، به بررسی وضعیت فولاد ۶۶ کشور تولیدکننده این محصول پرداخته است.
این گزارش نشان میدهد که میزان تولید فولاد خام ایران در سال ۲۰۱۷ معادل ۲۱ میلیون و ۷۲۶ هزار تن بوده که رشد ۲۱.۴ درصدی را نسبت به سال ۲۰۱۶ نشان میدهد. البته در این مدت تولید فولاد خام جهان هم رشد ۵.۶ درصدی داشته و رکورد یک میلیارد و ۶۷۵ میلیون تن را ثبت کرده است.
چین؛ همچنان مرد فولادین است
از میان همه تولیدکنندگان فولاد جهان، چین هنوز بزرگ ترین تولیدکننده دنیاست و با ۵.۷ درصد رشد، ۸۳۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کرده است.
پس از چین، ژاپن با تولید ۱۰۴ میلیون و ۹۳۰ هزار تن و هند با تولید ۱۰۱ میلیون و ۳۷۱ هزار تن در رتبه های دوم و سوم قرار دارند.
آمریکا و کره جنوبی نیز به ترتیب با تولید۸۱ میلیون و۶۴۰ هزار تن و ۷۱ میلیون و ۱۸۰ هزار تن در رتبه های چهارم و پنجم هستند.
اما در سال گذشته، ترکیه بیشترین میزان رشد تولید فولاد را داشته است؛ به طوری که با تولید ۳۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تن فولاد خام، رشد ۳۱.۱ درصدی را به ثبت رسانده است.
تولید آهن اسفنجی جهان نیز در سال ۲۰۱۷ با ۹.۲ درصد رشد به ۷۲ میلیون و ۷۷۰ هزار تن افزایش یافته که طی این مدت هند با تولید ۲۵ میلیون و ۸۵۰ هزار تن رتبه نخست تولید این ماده را به خود اختصاص داده است.
پس از آن ایران با تولید ۲۰ میلیون و ۵۴۰ هزار تن آهن اسفنجی که حاکی از رشد ۲۸.۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۶ است، توانست در رتبه دوم قرار گیرد.
آهن اسفنجی، حاصل احیای مستقیم سنگ آهن است و در عملیات احیای مستقیم، بدون نیاز به ذوب سنگ آهن، اکسیژن آن حذف میشود و شکل ظاهری آن به صورت قطعات کروی (گندله) یا اسفنج گونه میشود.
آهن اسفنجی عیار بالایی از آهن دارد که یکی از دلایل رواج آن، کمبود ضایعات آهن و افزایش قیمت آن و مشکلات زیست محیطی است و جایگزین مناسبی برای ضایعات آهن به شمار میرود.