به گزارش نماد برتر، محمدابراهیم احمدی، در خصوص تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار بورس، اظهار کرد: مدتها است که بسیاری از سهامدارن نسبت به روی کار آمدن بایدن در آمریکا در هراس هستند و تصور میکنند با انتخاب وی بازار سهام با افت زیادی مواجه میشود اما به نظر من انتخاب بایدن در میانمدت و بلندمدت اتفاقی منفی برای بازار سرمایه ایران نخواهد بود.
وی افزود: واقعیت این است که سیاستهای آمریکا قائل به فرد نیست و در کلیت موضوع، انتخاب بایدن یا ترامپ تغییری در رویکرد آمریکا به ایران ایجاد نمیکند، آنچه تغییر میکند تنها شکل اجرای سیاستهای خصمانه آمریکا علیه کشورمان است.
احمدی گفت: از نظر من حساسیت ایجاد شده برای مردم نسبت به انتخابات آمریکا و اثر آن بر اقتصاد ایران، اغراقآمیز است. بیشتر حساسیتها مربوط به کسانی است که به صورت کوتاهمدت به بازار نگاه میکنند، از این رو دچار هیجان میشوند.
این کارشناس بازار بورس بیان کرد: با انتخاب بایدن رویکرد او برای برگشت به برجام، با پیششرطهایی همراه خواهد بود که توافق را آسان جلوه نخواهد داد اما آنچه حائز اهمیت بوده، این است که بازار ارز، طلا و خودرو به صورت موقت، نزولی خواهد بود.
وی ادامه داد: این موضوع سهامداران بازار بورس را نگران کرده و تصور میکنند ارزش سهام آنها بیشتر از این نیز کاهش پیدا میکند اما باید دانست در دورهای که ارز به شدت صعودی بود، بورس به شدت نزولی شد و این الاکلنگ این بار به نفع بازار سهام بالا خواهد رفت.
احمدی خاطرنشان کرد: بسیاری از بنیادیکاران یا فاندامنتالیستهای بورس معتقد هستند ارزش سهامی که امروز در اختیار سهامداران قرار دارد با در نظر گرفتن ارزش دلار ۱۰ هزار تومانی هم توجیه نمیشود چه رسد به دلار ۲۵ هزار تومانی. واقعیت بازار سهام این است که هیجان تازهکاران بورس و کارشکنیهای حقوقیهای بزرگ بازار، باعث این ریزش سنگین شده است.
این کارشناس بازار بورس با اشاره به کمتجربگی و کمدانشی بخش زیادی از سهامداران تازهکار، تصریح کرد: حرکت هیجانی و نزولی بازار با ورود بایدن محتمل بوده اما با نگاه میانمدت و بلندمدت، سهامداران، برندگان این مقطع هستند. آمدن بایدن با نگاه میانمدت و بلندمدت نه تنها به زیان سهامداران نیست بلکه به تدریج شرایط آنها را بهتر خواهد کرد.
وی عنوان کرد: اگر فرض بگیریم بایدن از شدت تحریمها علیه ایران بکاهد که به اعتقاد بسیاری منجر به کاهش قیمتها در بازار ایران میشود و آمریکا را به برجام برمیگرداند، امکان رشد و توسعه صنایع داخلی کشور بیش از پیش فراهم خواهد شد. در این شرایط صنایعی که در دوره سخت تحریمها نیاز به واردات مواد اولیه دارند و امکان خرید نداشتند، میتوانند این مواد را خریداری کنند. همچنین شرکتهایی که صادراتمحور هستند با کمرنگ شدن تحریمها میتوانند با سایر کشورها مبادلات مالی و اقتصادی داشته باشند.
احمدی اضافه کرد: در صورت رفع یا کاهش شدت تحریمها، سیستم بانکی، صنعت حمل و نقل، بیمه، شرکتهای دارویی و... میتوانند به راحتی تبادلات خود را انجام دهند. صنایع پتروشیمی، پالایشگاهها، شرکتهای فعال در صنایع فلزات و... میتوانند به آسانی محصولات خود را عرضه کرده و ارزآوری خوبی برای کشور داشته باشند. شرکتهای کشاورزی و دامداری هم با وجود اینکه نسبت به تحریمها شرایط نسبتا پایداری دارند، در نبود تحریمها میتوانند نیاز کشور به نهادههای دامی از خارج را تامین نمایند و یا میتوانند صادرات خود را به سایر کشورها توسعه بخشند.
این کارشناس بازار بورس در خصوص کمرنگ شدن تحریمها علیه ایران با انتخاب بایدن به عنوان رئیسجمهور آمریکا گفت: کاهش قیمت تمام شده کالاها در ایران امکان رقابت برای صنایع کشورمان در عرصه بینالمللی را فراهم خواهد کرد. همه این اتفاقات نویدبخش آن است که در آینده نه چندان دور، در صورتی که سیاستهای بایدن، سیاستهای صلحطلبانهای باشد و تحریمها علیه ایران را بردارد، اثر تورمی از تولیدات و محصولات داخلی برداشته خواهد شد و بورس ایران رونق پیدا خواهد کرد.
وی بیان کرد: بورس یک فضای مولد اقتصادی است، زیرا تمام شرکتهای موجود در بورس میتوانند محصولات خود را به وفور بفروشند و سودآوری خوبی داشته باشند. از یاد نبریم بازار بورس مانند بازار طلا و ارز نیست که صرفا فرد با پرداخت ریال کالایی را میگیرد و تنها ارزش پول خود را حفظ میکند بلکه فعالان بازار بورس، سهام کارخانههایی را خرید میکنند که علاوه بر اینکه تورم بر آنها تاثیر خواهد داشت و سهام آنها را گران خواهد کرد، تولید این شرکتها نیز میتواند برای سهامداران سودآوری داشته باشد، بنابراین بازار سهام، سرمایهگذاری کمریسکتری نسبت به بازار طلا و ارز خواهد بود.
احمدی خاطرنشان کرد: هر کدام از دو کاندید ریاستجمهوری آمریکا که برنده میشدند، ما باید به فکر اصلاح این نگرش نامبارک «چشمداشت به دست غرب یا شرق» باشیم. نگاه کوچک انگاشتن تواناییهای جامعه ایرانی نشاندهنده این است که ما باید علاوه بر اقتصاد مقاومتی، روی فرهنگ مقاومتی سرمایهگذاری کنیم و بدانیم تا زمانی که فرهنگ مقاومت در جامعه ما نهادینه نشود، نمیتوانیم به اقتصاد مقاومتی دست یابیم. در کنار توانمند شدن کشور در حوزه تولید از طریق توجه به توانمندیهای جوانان کشور باید به این نکته توجه داشت که ما نیازمند اصلاح سیاستهای اقتصادی در کشور هستیم.
این کارشناس بازار بورس تصریح کرد: ضروری است منتخبان ما در مجلس با بازنگری دوران سخت تحریم، نقاط قوت وضعف اقتصادی و فرهنگی را شناسایی کرده و در راستای اصلاح و بهبود آنها گام بردارند، اشتغال ایجاد نمایند، راههایی برای پشت سر گذاشتن تحریمها پیدا کنند، اقتصاد کشور را با نظارت بیشتر به بخش خصوصی بسپارند و بدانند که توجه به تک تک این نکات به رفع خطر آسیبهای حاصل از تحریم در آینده کمک خواهد کرد.
وی خطاب به سهامداران بازار سرمایه گفت: روزهای قبل که احتمال پیروزی بایدن در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا افزایش یافته بود، دلالان فعال در بازارهای طلا و ارز بسیار از این خبر مرعوب شده بودند، بنابراین سهامداران را میترساندند، زیرا اگر بازار ارز، طلا، خودرو و سایر بازارهای موازی نزولی شوند، دوباره سرمایههای مردم به بازار مولد بورس باز میگردد.
احمدی افزود: سهامداران بدانند، سهامی که در اختیار آنها بوده، سهام ارزندهای است که نسبت به تورم عقب بوده، بنابراین جای نگرانی وجود ندارد، از این رو اگر مردم از فروش هیجانی دست بردارند و با دید بلندمدت به بورس، سهامداری کنند، مسلما سود خوبی از این بازار خواهند برد.