15:14 | پنجشنبه 8 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
چگونه می توان بازار گوشت قرمز را کنترل کرد؟

1399/08/12 09:27

چگونه می توان بازار گوشت قرمز را کنترل کرد؟

نماد برتر-مدیرعامل اتحادیه دامداران گفت: برای کنترل بازار دام زنده و گوشت قرمز و همچنین صادرات و واردات آن نیازمند مدیریت واحد در این بخش هستیم.


به گزارش نماد برتر، سعید سلطانی در پاسخ به این سوال  که چگونه می توان جلوی قاچاق دام از کشور را گرفت، در حالی که برخی تمایل دارند با توجه به افزایش نرخ ارز دام هایشان را در مرزها بفروشند؟ اظهار کرد: شرایط باید به گونه ای باشد که دامدار دامش را به موقع با احتساب قیمت تمام شده و با سود معقول  بفروشد و سپس این دام به بازار عرضه شود. اما متاسفانه وقتی این شرایط ایجاد نمی شود، عده ای به عنوان قاچاقچی باتوجه به افزایش قیمت دلار دام ها را برای فروش به مرزها می برند.



وی با بیان اینکه قاچاق دام علاوه براینکه باعث خروج دام های مولد از کشور می شود، بازگشت ارزی هم نخواهد داشت، گفت: همچنین خریدار وقتی دام قرنطینه نشده خریداری می کند، در حقیقت به نوعی ریسک می کند، زیرا برخی از بیماری هایی مانند تب کریمه و بروسلوز در ظاهر دام نشان داده نمی شود ولی ممکن است برای انسان خطرناک باشد.



مدیرعامل اتحادیه دامداران تصریح کرد: وقتی قرار است دام زنده وارد کشوری شود بایستی کشور مبداء، گواهی سلامت برای دام صادر کند و کشور مقصد هم براساس پروتکلهای دامپزشکی اش سلامت دام را تایید کند و بعد از آن اجازه ذبح و مصرف داده می شود؛ اما در قاچاق دام هیچ کدام از این مراحل طی نمی شود.



سلطانی راه حل برون رفت از این شرایط و جلوگیری از قاچاق دام را یکپارچه سازی مدیریت دراین بخش دانست و گفت: وقتی قرار باشد در صادرات و واردات دام هرکس سازخودش را بزند اوضاع به همین روال پیش خواهد رفت. حرف ما این است که چرا صادرات، واردات، تولید دام و گوشت را سازماندهی نکنیم و همه آنها زیر نظر بخش واحدی نباشد؟ در این صورت دام با مشخصات تاییده شده صادر می شود و اگر نیاز به واردات بود  گوشت آن وارد می شود، بازار دچار کمبود نخواهد شد و گوشت هم ارزان در اختیار مردم قرار می گیرد. همچنین دراین شرایط مشخص می شود که چقدر دام از کشور خارج می شود و سود به دست آمده نیز به دست تولیدکننده اصلی می رسد و مصرف کننده نیز از این شرایط منتفع خواهد شد.



به زعم وی می توان از ظرفیتها و پتانسیلهای این بخش استفاده کرد و نباید اینگونه باشد که برخی سود کلان به جیب بزنند و دود آن به چشم دامدار و مصرف کننده برود.



مدیرعامل اتحادیه دامداران در خصوص افزایش قیمت ناگهانی گوشت قرمز در تهران در هفته های گذشته نیز گفت: بازار گوشت دست ما نیست و عده ای سودجو و دلال بازار را تنظیم می کنند. همچنین حدود یک هفته گذشته نیز جلوی خروج دام از چندین استان به تهران گرفته شد که در آن استانها قیمت پایین آمد و در تهران به دلیل عرضه کم، قیمت دام بالا رفت که البته با اقدامات ستاد تنظیم بازار و وزارت کشور قیمت گوشت و دام کاهشی شد.



وی در پایان گفت: قیمت دام زنده که هفته گذشته به بیش از ۵۰ هزارتومان رسیده در حال حاضر حدود ۴۰ هزار تومان است. به عبارت دیگر متوسط قیمت هر کیلو دام سنگین ۳۸ تا ۴۰ هزار تومان است که البته قیمت تمام شده آن برای دامدار بیش از ۴۰ هزارتومان تمام می شود و متوسط قیمت دام سبک هم ۴۲ تا ۴۳ هزار تومان است.