17:52 | يكشنبه 4 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
شروع ساخت ۱۲۰ هزار مسکن ملی در شهرهای جدید

1399/08/01 17:45

شروع ساخت ۱۲۰ هزار مسکن ملی در شهرهای جدید

نماد برتر- معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تا کنون ۱۲۰ هزار واحد طرح اقدام ملی مسکن به مراحل مختلف از اجرا تا افتتاح رسیده است گفت: توسعه خطوط ریلی به عنوان مهمترین سیاست ما در سالهای اخیر به جذابیت سکونت در شهرهای جدید انجامیده است.


به گزارش نماد برتر، حبیب الله طاهرخانی مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در نشست خبری حاشیه مراسم افتتاح ۱۱ هزار و ۵۶۰ واحد مسکن ملی و ۴۰ هزار و ۱۸۰ مسکن مهر که صبح امروز در پردیس برگزار شد اظهار کرد: از مجموع ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکن مهر کل کشور تا کنون ۲ میلیون و ۴۵ هزار واحد تحویل و جشن اختتام مسکن مهر در ۱۰ استان کشور برگزار شده است.



وی افزود: از ۱۵۰ هزار واحد باقی مانده حدود ۱۰۰ هزار واحد یا فاقد متقاضی یا درگیر مسائل حقوقی هستند. ۵۰ هزار  واحد دارای متقاضی موثر است که دولت در نظر دارد کار ابنیه این واحدها را تکمیل و به متقاضیان واگذار کند.



طاهرخانی با بیان اینکه امروز ۱۴ هزار واحد در شهر جدید پردیس بهره برداری می شود گفت: مجموع واحدهای مسکن مهر برنامه ریزی شده در پردیس ۸۳ هزار است که با افتتاحات امروز جمعا ۶۰ هزار واحد به مرحله بهره برداری رسیده و مابقی در مراحل نازک کاری قرار دارد. در سالهای گذشته مشکلاتی درخصوص نصبیات و زیرساختها داشتیم که بحمدالله با همکاری مسئولان و سایر دستگاهها این مسائل رفع شده و کارها روال مناسبی پیدا کرده است.



شروع عملیات اجرایی ۱۲۰ هزار مسکن ملی در شهرهای جدید



معاون وزیر راه و شهرسازی درباره طرح اقدام ملی مسکن نیز گفت: به طور کلی از ۲۰۰ هزار واحد مسکن ملی که به عهده شهرهای جدید گذاشته شده ۵۲ هزار واحد تا قبل از امروز و ۶۸ هزار واحد هم امروز به دستور رییس جمهور به مرحله آغاز عملیات اجرایی رسیده و بدین ترتیب تا کنون ۱۲۰ هزار واحد آغاز شده است. مابقی را تا ۲۰۰ هزار واحد نیز در آینده شروع می کنیم. مسکن ملی در سطوح مختلف ثبت نام، مشارکت با بخش خصوصی، تفاهم نامه با دستگاههای دولتی و واگذاری گروهی به تعاونی ها و مجموعه های واجد شرایط پیش می رود.



طاهرخانی در پاسخ به این سوال که آیا طرح اقدام ملی مسکن نیز به مانند مسکن مهر به دولت بعدی محول می شود اظهار کرد: طرح اقدام ملی مسکن از ابتدا ۴۰۰ هزار واحد بود که بعد از انعقاد تفاهم نامه با دستگاههای دولتی مثل وزارت کار، وزارت آموزش و پرورش و نیروهای مسلح، تعهدات بسیار بیش از قبل شده است. مهمترین سیاستی که در این طرح دنبال می شود این است که پروژه ها در مکانها و زمینهای دارای زیرساختها و خدمات اجرا شود تا تمرکز صرفا روی ساخت واحدها باشد.



وی خاطرنشان کرد: آنچه به طولانی شدن مسکن مهر انجامید اجرای پروژه های زیرساختی عظیم بود. به طور مثال در فاز ۱۱ پردیس پست برق ۶۳۰ را پیگیری کردیم که ۲ سال و نیم طول کشید. خط پمپاژ از تصفیه خانه به سایت مسکن مهر نیز که حدود ۸.۱ کیلومتر بود فرآیند دشوار و زمانبری را طی کرد. در مسکن ملی پروژه های کوچک را در مناطق مختلفی تعریف کرده ایم که از زیرساختها و خدمات شهری بهره مند است.



مترو پردیس جزو پروژه های اولویت دار دولت است



در این مراسم همچنین مهدی هدایت، مدیرعامل شرکت عمران پردیس درباره زمان آغاز مترو تهران ـ پردیس گفت: روز گذشته آقای نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه مکاتبه ای با آقای جهانگیری معاون اول رییس جمهور داشتند که عنوان شده مترو پردیس جزو دستور کارهای اولویت دار دولت باشد. با توجه اینکه تفاهم نامه مترو با پیمانکار به امضا رسیده و مطالعات طرح نیز انجام شده قطعا در بازه زمانی کوتاه آینده کلنگ زنی خواهد شد.



پیمانکاران موظف به رفع اشکالات مسکن مهر هستند



طاهرخانی نیز درخصوص برخی ایرادات واحدهای مسکن مهر تصریح کرد: اشکالاتی که پس از تحویل واحدهای مسکن مهر وجود دارد کلی نیست. به طور مثال در یک مورد پیمانکار قصور کرده بود و در شرایطی که ما در حال برخورد و خلع ید او بودیم کلیپی در فضای مجازی مبنی بر وجود ایرادات ساختمان پخش شد. ممکن است در یک بلوک یا یک واحد ایراداتی وجود داشته باشد که قطعا شرکت عمران و پیمانکاران موظف به رفع آن هستند. اما نباید آن را به کل مسکن مهر که از نظر رعایت مقررات ملی، نما و مسائل فنی از سطح قابل قبولی برخوردار است تعمیم داد و کام متقاضیان را تلخ کرد. همین که مسکن مهر در حال خرید و فروش است نشان می دهد که کیفیت دارد و انشاءالله شیرینی این پروژه بعد از اتمام کامل آن نصیب مردم می شود.



هدایت هم درباره رفع ایرادات واحدهای مسکن مهر پردیس گفت: در هر پروژه واحد رفع نقص داریم که مالکان مراجعه می کنند و اگر نواقصی بود پیمانکاران موظف به رفع آن هستند.



مدیرعامل عمران پردیس همچنین در پاسخ به این سوال که چه تمهیداتی برای مقابله با دلالان مسکن مهر پردیس انجام شده است گفت: حضور دلالها در پردیس شاید نسبت به دیگر شهرهای جدید بیشتر باشد که از ارزش افزوده این شهر نشأت می گیرد. علت اصلی شاید این باشد که از نظر اقتصادی، مردم خرید مسکن را سرمایه گذاری امن می دانند و وقتی افزایش قیمت اتفاق می افتد حجم تقاضا بیشتر می شود. با این حال اقداماتی برای کنترل کثرت دلالها در دستور کار قرار داده ایم. هم اکنون در فاز ۱۱ مجوز جدید برای تاسیس دفتر مشاور املاک صادر نمی کنیم.



شهرهای جدید صاحب مترو می شوند



طاهرخانی نیز درباره برنامه های شرکت عمران به منظور افزایش جذابیت شهرهای جدید و با اشاره به گذشت سه دهه از تاسیس شهرهای جدید گفت: دو سیاست جدید را در مجموعه شهرهای جدید دنبال می کنیم؛ اول بحث دسترس پذیری است که اولویت را بر حمل و نقل ریل پایه گذاشته است. سال گذشته مترو هشتگرد را افتتاح کردیم، پروژه مترو پردیس به زودی آغاز می شود، سال آینده مترو بهارستان را افتتاح می کنیم. مترو فولادشهر به اصفهان، مجلسی به بهارستان و گلبهار به مشهد را در دستور کار داریم.   تجربه نشان داده هرچقدر دسترسی آسان و ایمن ایجاد کنیم جذابیت سکونت را بالا می بریم.



وی افزود: در کنار توسعه حمل ونقل ریلی، توسعه آزادراهی و بزرگراهی را نیز در شهرهای جدید دنبال می کنیم. آزادراه تبریز ـ سهند به زودی افتتاح می شود که انجام این مهم نقش برجسته ای به سهند برای تامین مسکن تبریز می دهد و دسترسی از تبریز به سهند به ۱۲ دقیقه می رسد. برای شهر جدید صدرا دو بزرگراه در نظر گرفته ایم.



معاون وزیر راه و شهرسازی، سیاست دیگر مجموعه شرکت عمران شهرهای جدید را ایجاد محیط زندگی مناسب دانست و گفت: زیرساختها، خدمات روبنایی، فرهنگی و مراکز محله شهرهای جدید در سالهای اخیر افزایش یافته و در دستور کارهای جدی آینده است. به طور مثال در پردیس آنقدرمدرسه ساخته ایم که آموزش و پرورش می گوید فعلا دیگر مورد نیازمان نیست. توسعه مراکز درمانی، تجاری، فرهنگی، آموزشی، انتظامی، مذهبی دنبال می شود. در صدرا بزرگترین بیمارستان پیوند اعضای کشور را ساخته ایم. از طرف دیگر وارد فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی شده ایم که مراکز تفریحی و فرهنگی ایجاد خواهیم کرد.