به گزارش نماد برتر، علی صالح آبادی درباره ارزیابی وضعیت بازار سرمایه طی ماه های اخیر گفت: طی ماههای اخیر بازار سرمایه با افت و خیزهای بسیاری همراه بود. در حالی که باید از طریق نهادهای بازارگردان و یا سهام خزانه، ساز و کاری برای نقدشوندگی بازار و تعادل ایجاد کرد.
وی افزود: متاسفانه شاهد رفتارهای هیجانی بسیاری در این حوزه هستیم و عدهای برای جا نماندن از افزایش قیمت، شتاب زده وارد بازار میشوند و زمانی که بازار رو به کاهش میرود به سرعت اقدام به فروش میکنند. این رفتار برای بازار سرمایه مناسب نیست و آثار مخربی به همراه دارد. سرمایه گذاران غیر حرفهای نباید به صورت مستقیم برای معامله سهام در بازار اقدام کنند بلکه از طریق صندوقهای سرمایه گذاری که به صورت حرفه ای مدیریت میشوند، اقدام به سرمایه گذاری کنند.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ادامه داد: با توجه به حجیم شدن بازار سرمایه و افزایش حجم معاملات، وجود نهاد بازارگردان متناسب ضرورت دارد و باید به تعهدات این گروه افزوده شود.بانکها، نهادهای حقوقی و هر مجموعهای که قرار است از بازار سرمایه حمایت کند، میتواند در قالب بازارگردان و در چارچوب آن به وظایف حمایتی عمل کند.
صالح آبادی افزود: طبق مقررات مصوب شورای عالی بورس، فعال کردن ساز و کار سهام خزانه میتواند به نقدشوندگی بازار کمک کند. براین اساس شرکتها میتوانند تا 10 درصد سهام را که به قیمت مناسبی رسیده خریداری و عرضه کنند. اوراق اختیار فروش تبعی هم در جهت حمایت از سهامداران است و هر زمان که تصور کنند سهام آنها ارزنده شده میتوانند با ساز و کار مربوطه، مانع از ریزش غیر منطقی سهام شوند و در راستای نقدشوندگی بازار حرکت کنند.
صالح آبادی اضافه کرد: امیدآفرینی و نوع تصمیمات کلان خارج از بازار چه در سطح بین الملل و چه داخلی ، میتواند بورس را تحت تاثیر قرار دهند. دولت باید همواره از این بازار حمایت کند و در قیمت گذاری، تعرفه، صادرات و واردات، شرکتهای بورسی را در اولویت قرار دهد. سازمان بورس نیز باید با اقداماتی نظیر شفاف سازی و اطلاع رسانی به موقع توقف و بازگشایی نمادها بازار را تحت حمایت قرار دهد.