04:21 | پنجشنبه 8 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
تعداد خودروهای گازسوز ایران به مرز ۴ میلیون دستگاه رسید

1399/07/12 14:36

تعداد خودروهای گازسوز ایران به مرز ۴ میلیون دستگاه رسید

نماد برتر- تعداد خودروهای گازسوزشده با تبدیل نزدیک به ۲۵ هزار خودرو در طرح تبدیل جدید به بیش از ۳ میلیون و ۹۰۸ هزار دستگاه افزایش یافت و در مرز ۴ میلیون خودرو گازسوز قرار گرفت.


به گزارش نماد برتر، بر پایه آمار مدیریت طرح سی‌ان‌جی، هم‌اکنون تعداد خودروهای گازسوز شده در ایران به ۳ میلیون و ۹۰۸ هزار و ۶۲۴ دستگاه رسیده است و ظرفیت توزیع گاز طبیعی فشرده (سی‌ان‌جی) در جایگاه‌های عرضه سراسر کشور هم‌اکنون به مرز ۳ میلیون مترمکعب در ساعت (۲ میلیون و ۹۰۲ هزار و ۷۹۲ مترمکعب) رسیده است و به‌طور میانگین روزانه حدود ۲۲ میلیون مترمکعب سی‌ان‌جی به خودروهای گازسوز عرضه می‌شود.



بر پایه این آمار، تا تاریخ یکم مهرماه امسال، در مجموع در کل کشور ۲۴ هزار و ۶۲۱ دستگاه خودرو عمومی دوگانه‌سوز شده‌اند و ۲۲ هزار و ۵۲۰ دستگاه نیز در انتظار تعیین نوبت تبدیل قرار گرفته‌اند. در استان تهران و در قالب طرح رایگان تبدیل خودروهای عمومی، تاکنون ۲۵۰۴ دستگاه خودرو گازسوز شده‌اند و ۱۸۵۷ دستگاه خودرو نیز در انتظار تعیین نوبت قرار دارند.



همچنین استان آذربایجان غربی با تبدیل ۳۳۰۹ دستگاه خودرو عمومی به دوگانه‌سوز و ۲۵۰۰  دستگاه خودروی در انتظار تبدیل، بیشترین آمار را در استان‌های کشور به خود اختصاص داده است. از سوی دیگر باید گفت که  هم‌اکنون ۲۴۹۵ جایگاه سی‌ان‌جی در کشور راه‌اندازی شده که از این تعداد ۲۶۱ جایگاه مربوط به استان تهران است؛ هم‌اکنون ۱۵۴ جایگاه عرضه سوخت سی‌ان‌جی در شهر تهران در حال احداث است.  



 بر پایه مصوبه اخیر شورای اقتصاد، از طریق اعطای تسهیلات رایگان، حدود یک میلیون و ۴۶۰ هزار خودرو به سمت سوخت پاک و ارزان سی‌ان‌جی هدایت خواهند شد که شامل ۱۰۰ درصد بخش حمل‌ونقل مسافر و بار در کشور است.



متقاضیان از جمله مالکان خودروهای تاکسی عمومی و وانت‌بارها، نیسان و کامیونت می‌توانند با مراجعه به این سامانه اینترنتی به آدرس https://gcr.niopdc.ir که از روز سه‌شنبه (٢٣ اردیبهشت‌ماه) فعال شده است، ثبت‌نام خود را نهایی و نوبت‌گیری کنند.



هم‌اکنون زیرساخت‌ها برای افزایش سهم سی‌ان‌جی در سبد سوخت خودروها و توزیع روزانه حدود ۴۰ میلیون مترمکعب سی‌ان‌جی در کشور وجود دارد و پیش‌بینی می‌شود با اجرای این طرح، مقدار توزیع سی‌ان‌جی از روزانه حدود ۲۱ میلیون مترمکب کنونی تا روزانه ۳۰ میلیون مترمکعب افزایش یابد.



ایران با دسترسی به منابع عظیم گازی و بهره‌مندی حدود ۹۶ درصد از جمعیت کشور از نعمت گاز، زیرساخت‌های بهتری برای توسعه‌ این صنعت دارد که نگران نبودن بابت قطعی سوخت، در دسترس نبودن آن و ایجاد ایستگاه‌های سی‌ان‌جی با سرعت زیاد به دلیل توسعه شبکه گازرسانی از آن جمله است.