به گزارش نماد برتر، در حالی اولین روز کاری در پاییز شروع می شود که شاخصکل بار دیگر به کانال یک میلیون و 500 هزار واحدی بازگشته است و ارمغان آخرین روز تابستان، صف فروشهای سنگین بود. شاخصکل روز گذشته 3.45 درصد افت داشت ولی افت شاخص هم وزن حدود 1.46 درصد بود. اختلاف دو درصدی افت دو شاخص، بیانگر دو نکته مهم است.
نخست آن که همچنان نمادهای شاخصساز و لیدر بازار است که جهت حرکت را مشخص می کند. در روزی که این نمادها مثبت باشند، شاخص کل مثبت شده و رشد خواهد داشت و در روزی هم که کلیت بازار منفی باشد، باز هم تاثیر این نمادها بر روند بازار بیشتر است. از سوی دیگر می توان به این نکته اشاره کرد که با توجه به اصلاح سنگین نمادهای کوچک تر، اغلب آنها به محدوده حمایتی رسیده و قدرت فروشندگان به قدری نیست که منجر به کاهش 5 درصدی قیمت پایانی آنها شود.
حالا در آستانه فصل خزان، اقدامات حمایتی در بازار سرمایه همچنان ادامه دارد. طبق اطلاعیه فرابورس از 15 مهرماه شرکت های باید بازارگردان داشته باشند. مدت بازارگردانی 6 ماه بود و حداقل حجم معامله روزانه به میزان 10 درصد میانگین معاملات 6 ماه گذشته است.
وجود بازارگردان اقدامی حمایتی است که می تواند به افزایش نقدشوندگی در بازار سرمایه کمک کند. همچنین طبق شنیده ها از امروز موج جدیدی از حمایتها آغاز خواهد شد و سفارشات خرید بر اساس ابزار سهام خزانه، بازارگردانها و ... از کف قیمتی نمادها شروع خواهد شد، مسئلهای که در نمادهای بزرگتر ملموستر خواهد بود. البته سفارشات خرید حقوقیها در نمادهای گروه خودرو، پالایشی و بانکی در آخرین دقایق روز گذشته به چشم آمد و این مسئله با توجه به تصمیمات حمایتی که اتخاذ شده، امروز می تواند پررنگتر ادامه یابد.
قیمت ارز و طلا در بازار روز گذشته، تغییر محسوسی نداشت و هر اسکناس دلار همچنان در اوایل کانال 27 هزار تومان در حال نوسان است. اما در بازارهای جهانی و با تقویت شاخص دلار، قیمت نفت، طلا و کامودیتیها با افت قابل توجه رو به رو شده و شاخص بورس های مطرح نیز بین یک تا 5 درصد ریزش داشتند.
با فروکش کردن هیجان ابتدایی، بخشی از افت قیمت ها جبران شد به گونه ای که هر اونس طلا بار دیگر به کانال 1900 دلار وارد شد و هر بشکه نفت برنت به میانه های کانال 41 دلار بازگشت.