05:53 | جمعه 2 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
کدام تجهیزات شبکه ملی اطلاعات بومی شدند؟

1399/06/25 15:05

کدام تجهیزات شبکه ملی اطلاعات بومی شدند؟

نماد برتر- شرکت‌های داخلی در حوزه تامین تجهیزات شبکه ملی اطلاعات شامل هفت دسته پایانه‌ها، لایه دسترسی، لایه انتقال(نوری)، رادیو و آنتن، رابط شبکه، لایه لبه و هسته، سامانه‌ها و شبکه‌های اختصاصی می‌شوند که در دسته نخست، ۱۲ شرکت شامل گوشی هوشمند، تبلت، گوشی IP و انواع مودم‌ها حضور دارند.

به گزارش نماد برتر، در سند معماری و طرح کلان شبکه ملی اطلاعات، بومی‌سازی و ارتقای ۲۰ درصدی استفاده از خدمات بومی مورد توجه ویژه‌ای قرار گرفته است. در این راستا و با هدف تحقق شعار سال، یعنی جهش تولید و همچنین اجرایی شدن اصول سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات، رویداد «معرفی دستاوردهای بومی‌سازی تجهیزات پیشرفته شبکه ملی اطلاعات» تشکیل شده تا دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان و تولیدکنندگان داخلی تجهیزات مخابراتی و توانمندی‌های این صنعت، به نمایش گذاشته شود.

به گفته مهدی کریمی نیسیانی - معاون توسعه و مدیریت شبکه ملی اطلاعات - درباره بومی‌سازی تجهیزات پیشرفته شبکه ملی اطلاعات، کارگروه بومی‌سازی تجهیزات شبکه ملی اطلاعات با حضور نمایندگان معاونت فناوری و نوآوری وزارت ICT، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، پژوهشکده ارتباطات و فناوری اطلاعات، سندیکای صنعت مخابرات و اپراتورها، از تیرماه ۱۰ جلسه برگزار کرده که برآورد آن تشکیل رویدادی برای انعکاس دستاوردهای موجود در حوزه بومی‌ و سفارشی‌سازی تجهیزات پیشرفته شبکه ملی اطلاعات بوده است.

نماینده ویژه وزیر در توسعه شبکه ملی اطلاعات در تبیین جزییات بیشتر این رویداد، اعلام کرد که ۴۴ شرکت در قالب هفت دسته‌بندی در این رویداد حضور دارند. این شرکت‌ها شامل پایانه‌ها، لایه دسترسی، لایه انتقال(نوری)، رادیو و آنتن، رابط شبکه، لایه لبه و هسته، سامانه‌ها و شبکه‌های اختصاصی می‌شوند.

در دسته نخست، ۱۲ شرکت شامل گوشی هوشمند، تبلت، گوشی IP و انواع مودم‌ها، دسته دوم، شش شرکت شامل ترمینال‌های خط نوری (OLT)، تجهیزات مرکزی VDSL، ترمینال شبکه نوری (ONT)، دسته سوم شامل هفت شرکت شامل تجهیزات اکتیو نوری، SFP، ROADM، DWDM،  ONT و PTON، دسته چهارم مبتنی‌بر ۹ شرکت شامل رادیو مایکروویو، شبکه LTE اختصاصی، آنتن‌های مایکروویو، موبایل ۵ و ۸ باندی، MIMO وSISO، دسته پنجم چهار شرکت شامل انواع کابل شبکه CAT، اتصالات کواکسیال و نوری، دسته ششم شامل ۱۴ شرکت شامل انواع روترها (مسیریاب‌ها)، سوئیچ‌های شبکه  SBC، HSS، Vims، ذخیره‌ساز دیتا، DNS، زیرساخت ابری و دسته هفتم مشتمل بر هفت شرکت شامل TripleA، OSS/BSS، Billing و SD-WAN  می‌شود.

به گزارش ایسنا، محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- درخصوص دستاوردهای بومی‌سازی تجهیزات پیشرفته شبکه ملی اطلاعات گفته بود: ما دانش فنی لازم را برای اینکه به مسیر حرکتی تولید برویم، داریم. وقتی صحبت از تولید می‌شود،‌ ذهنیت عده‌ای این است که همه چیز باید در داخل تولید شود. درحالی که ساخت قطعات، نیمه‌هادی‌ها و محصولات دیگر، صنایع حائز اهمیت و مهمی هستند که ما در این عرصه‌ها استفاده‌کننده از کشورهایی هستیم که تولیدکننده این قطعاتند. اما برنامه‌ریزی نرم‌افزاری و مدل خلاقیتی که برای مدل نهایی به کار می‌رود، حائز اهمیت است و ما دانشش را در داخل داریم.

وی با اشاره به تاثیرات تولید داخل در کشور، اظهار کرده بود: اثر اول تولید داخل، کاهش قیمت تمام‌شده است. اگر بنا باشد قیمت تولید داخلی نسبت به نمونه خارجی مطلوب و قابل رقابت نباشد، موثر نیست و نمی‌تواند با اهداف تولید داخل برابری کند. قیمت تولید به تیراژ بستگی دارد، نمونه‌های خارجی چون بازار بین‌المللی را از آن خود می‌کنند، قیمت تمام‌شده نمونه‌های تک‌محصولشان پایین‌تر از قیمت محصولات ماست. اما در تولید بین‌المللی و خارجی، هزینه‌هایی مانند حمل و نقل، گمرک و هزینه‌های جانبی تعدیلات نرخ ارز را داریم که در نمونه‌های داخلی نداریم و اینها باید موازنه‌ای ایجاد کند که قیمت تمام‌شده نمونه تولید داخل ارزان‌تر از نمونه خارجی باشد.

همچنین سیدابوالحسن فیروزآبادی -رئیس مرکز ملی فضای مجازی- با بیان اینکه سیستم مخابرات دچار تأخر است، گفت: تاخیر شبکه ثابت باید جبران شود تا این شبکه تکمیل‌کننده شبکه موبایل کشور باشد، زیرا بخش عمده نیازهای ارتباطی کشور از لحاظ پهنای باند و لایه دسترسی باید قاعدتا روی شبکه ثابت باشد. در زمینه سرمایه‌گذاری‌های ثابت و موبایل یک عدم توازن وجود دارد و مشابه سرمایه‌گذاری‌هایی که در شبکه موبایل انجام شده، در شبکه ثابت صورت نگرفته و لازم است سرمایه‌گذاری در حوزه شبکه ثابت کشور در اولویت قرار گیرد.