16:05 | پنجشنبه 8 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
خرید تضمینی 330 هزار تن گندم در استان مرکزی

1399/05/30 14:15

خرید تضمینی 330 هزار تن گندم در استان مرکزی

نماد برتر- مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی گفت: 330 هزارتن گندم به صرت تضمینی در استان مرکزی خریداری شده و پیش بینی می شود تا پایان شهریور حداقل 350 هزار تن گندم خریداری شود.

به گزارش نماد برتر، غلامرضا ملکی روز پنجشنبه 30 مرداد در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: استان مرکزی سال گذشته در بین استان های کشور رتبه نهم خرید گندم را به خود اختصاص داده که افزایش رتبه قابل توجهی بوده و امیدواریم امسال نیز این رتبه ارتقا پیدا کند.

وی افزود: در حال حاضر 330 هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان در قالب خرید تضمینی خریداری شده که این میزان خرید نسبت به مدت مشابه سال قبل 10 هزار تن افزایش داشته است، ضمن اینکه خرید گندم از کشاورزان تا پایان شهریور ماه ادامه خواهد داشت و امیدواریم خرید گندم در استان به حداقل 350 هزار تن برسد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی با بیان اینکه در کشور خرید گندم هشت درصد رشد داشته تصریح کرد: میزان افزایش خرید گندم در استان مرکزی از میانگین کشوری بالاتر و بیش از 20 درصد بوده که این مهم به سبب تلاش های مجموعه استانی رقم خورده است.

ملکی اضافه کرد: در استان مرکزی از حدود 23 هزار کشاورز گندم کار خرید تضمینی انجام می شود که تاکنون حدود 22 هزار کشاورز گندم خود را تحویل داده اند و میانگین گندم تحویلی از سوی کشاورزان به صورت وزنی 6 تن بوده است. مبلغ گندم خریداری شده تاکنون 820 میلیارد تومان بوده که تاکنون 670 میلیارد تومان آن پرداخت شده است.

وی ادامه داد: 35 مرکز برای خرید تضمینی گندم پیش بینی شده بود که 32 مرکز آماده شد. جانمایی این مراکز به خوبی صورت گرفته بود به طوری که کشاورزان با کمترین زحمت و جابجایی، گندم خود را تحویل دادند.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی در خصوص سایر کالاهای اساسی افزود: حدود پنج هزارتن توزیع اقلام از جمله شکر و برنج انجام شده که این توزیع به صورت هر ماهه برای تنظیم بازار ادامه خواهد داشت.

ملکی با اشاره به عملکرد این اداره در دولت تدبیر و امید گفت: در ابتدا حدود 200 هزار تن سیلوی استاندارسازی ذخیره گندم در استان وجود داشت که با اقدامات و تلاش های صورت گرفته، در حال حاضر قریب به 800 هزار تن سیلوی ذخیره سازی گندم در استان وجود دارد و خوشبختانه از نظر فضا و ذخیره سازی، استان در وضعیت مطلوبی قرار دارد و کمبودی برای ذخیره سازی نیست.

وی خاطرنشان کرد: همچنین افزایش کارخانجات آرد از هفت واحد به 11 واحد از دیگر توفیقات حاصل شده در این بازه زمانی بوده که خوشبختانه کارخانجات جدید الاحداث به تکنولوژی روز دنیا مجهز هستند، ضمن اینکه کارخانجات قبلی نیز بازسازی و بروزرسانی انجام داده‌اند.

مدیرکل غله و خدمات استان مرکزی، بهسازی 500 واحد خبازی در سطح استان را از اقدامات خوب انجام شده در این دولت عنوان کرد و افزود: این بهسازی ها کماکان ادامه خواهد داشت و هرساله بودجه ای جهت بهسازی به حدود 100 تا 150 واحد خبازی تعلق می‌گیرد. همچنین از سال 92 تاکنون متصدیان واحدهای خبازی حدود 1500 نفر روز آموزش لازم را فرا گرفته اند که این آموزش ها سبب مشاهده تغییر رفتار و اصلاح عملکرد خبازی ها شده است.

ملکی با اشاره به اقدامات صورت گرفته جهت ارتقای کیفیت نان بیان کرد: میزان گندم تولیدی در استان دو و نیم برابر نیاز استان است که مازاد آن به سایر استان ها صادر می شود، همچنین امسال جهت افزایش کیفیت نان حدود 50 هزار تن گندم از سایر استان ها وارد و با گندم داخلی مخلوط شده است.

وی از کاهش سن زدگی گندم در چند سال گذشته خبر داد و گفت: میزان سن زدگی از سه و نیم درصد در سال گذشته، در حال حاضر به حدود یک درصد رسیده است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی تاکید کرد: در سال جاری 1200 تن کلزا به قیمت میانگین هر کیلو 4660 تومان خریداری و به کارخانجات روغن کشی تحویل داده شده است.