21:36 | پنجشنبه 29 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
لغو ممنوعیت صادرات سیب آذربایجان غربی

1398/01/27 16:26

لغو ممنوعیت صادرات سیب آذربایجان غربی

پایگاه خبری راد: رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از آغاز صادرات سیب درختی در آذربایجان غربی خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری راد،  رسول جلیلی در برنامه زنده تلویزیونی در مسیر توسعه از شبکه استانی سیما اظهار کرد: با توجه به درخواست صادرکنندگان و باغداران استان، مکاتبات مکرر از طریق سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی، استانداری و وزارت متبوع برای لغو ممنوعیت صادرات سیب استان با وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شد که خوشبختانه این ممنوعیت لغو و صادرات سیب درختی استان دوباره آغاز شد و همچنین در راستای اجرای سیاست‌های حمایتی وزارت جهاد کشاورزی و پیگیری مستمر این سازمان مشوق یارانه صادراتی به صادر کنندگان سیب درختی استان پرداخت می‌شود.

وی گفت: به طور میانگین ارزش ریالی محصولات تولیدی در بخش کشاورزی استان ۱۲ هزار میلیارد تومان است که در سال زراعی گذشته هزار میلیارد تومان بخش کشاورزی ناشی از حوادث غیر مترقبه خسارت وارد شد که رقم قابل توجهی است.

جلیلی بیان کرد: مشارکت در احیای دریاچه ارومیه و افزایش درآمد کشاورزان با حفظ منابع طبیعی و محیط زیست از مهمترین برنامه‌های سازمان در سال جاری است.

وی ادامه داد: سالهای خشکسالی تمام نشده است و کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی و تجهیز اراضی کشاورزی به سیستم‌های نوین آبیاری از اولویت‌های سازمان است.

جلیلی خاطر نشان کرد: پیشران‌های توسعه در استان ما بر اساس اصول علمی پیشرفته در بخش کشاورزی جهت افزایش راندمان تولید و درآمد کشاورزان تعریف شده است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: توسعه کشت‌های متراکم گلخانه‌ای به دلیل نقش این کشت‌ها در افزایش راندمان تولید به میزان ۱۰ برابر و مصرف آب در این محیط‌ها به اندازه یک دهم محیط‌های کشت در فضای آزاد، جز سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی است که در استان نیز توسعه کشت در محیط‌های کنترل شده را با جدیت دنبال می‌کنیم و از علاقمندان به سرمایه گذاری در این زمینه استقبال می‌کنیم.

جلیلی، حمایت از توسعه روش‌های کشت بافت برای تکثیر گونه‌های مقاوم و کم مصرف از نظر آب با ارزش افزوده بالا و همچنین اتخاذ تدابیر فنی و علمی به منظور کاهش خسارت ناشی از حوادث غیر مترقبه با توجه به حجم بالای خسارت وارده به اراضی زراعی و باغی استان را از برنامه‌های عملیاتی سازمان عنوان کرد.

وی با تاکید بر لزوم ارتقای رتبه ششم استان در تولید محصولات کشاورزی در کشور با به کارگیری شیوه‌های نوین علمی، ادامه داد: با اجرای سیستم‌های نوین آبیاری تحت فشار، اصلاح الگوی کشت، جایگزینی ارقام دیررس و زود بازده با ارقام پر آب بر، توسعه کشت نشایی، استفاده از ادوات پیشرفته و افزایش ضریب مکانیزاسیون و همچنین توسعه کشاورزی حفاظتی، رتبه ششم استان در تولید محصولات کشاورزی در کشور را می‌توان به رتبه‌های برتر ارتقا داد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اضافه کرد: در راستای تحقق شعار محوری سال، برنامه راهبردی بخش کشاورزی در ۵ هدف اساسی و ۱۰ راهبرد مهم تدوین شده که عملیاتی نمودن این برنامه در سال جاری موجب تداوم تولید و توسعه پایدار کشاورزی خواهد شد.

جلیلی افزود: بکارگیری روش‌های علمی و پژوهشی با توسعه برنامه‌های آموزشی و ترویجی در بستر تولید در جهت ارتقای بهره وری و راندمان تولید، حفظ منابع پایه، افزایش ضریب خود اتکایی در محصولات راهبردی و توسعه صادرات محصولات کشاورزی با مشارکت در احیای دریاچه ارومیه از مهمترین اهداف این برنامه است.

وی تاکید کرد: مدیریت علمی در بخش کشاورزی با استفاده از اطلاعات و داده‌های کشاورزی استان از مهمترین خصوصیات این برنامه عملیاتی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یادآور شد: برقراری کشاورزی قراردادی در جهت تکمیل زنجیره ارزش محصولات کشاورزی، معرفی مشوق‌های ملی برای اصلاح و جایگزینی باغات سنتی سیب و انگور، توسعه دامداری‌های بزرگ مقیاس برای افزایش تولید محصولات گوشتی و پروتئینی و تأمین نیاز کارخانجات لبنی استان نیز از دیگر اقدامات اجرایی سازمان است که با جدیت دنبال می‌شود.

وی با اشاره به سهم ۳۲ تا ۳۸ درصدی اشتغال استان در بخش کشاورزی، تاکید کرد: با توجه به پایین بودن سهم خدمات و صنعت در ایجاد ارزش افزوده و ضعف سایر زیر بخش‌های اقتصادی در افزایش ارزش افزوده در استان، ارزش افزوده حاصل از تولیدات بخش کشاورزی که ۲۵ درصد است، بین افراد بیشتری توزیع می‌شود و این امر موجب کاهش سرانه ارزش افزوده در استان می‌شود.