به گزارش پایگاه خبری راد، یکی از چالشهایی که برای بسیاری از کاربران در فضای مجازی ممکن است به وجود بیاید، احتمال سو استفاده از تصاویر و اطلاعات خصوصی آنها در اپلیکیشنهای پیامرسان و شبکههای اجتماعی است که موجب نگرانی خیل عظیمی از کاربران شده است و آنها بدین ترتیب درصدد یافتن راهی برای افزایش امنیت و ارتقای حریم خصوصی هستند.
اپلیکیشن پیامرسان واتساپ که هم اکنون بزرگترین پلتفرم پیامرسان در جهان به شمار میرود، بر اساس تازهترین آمارهای منتشر شده در وب سایت messagingapplab، میزبان بالغ بر یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون کاربر در جهان است.
این روزها که امنیت سایبری و حفاظت از حریم خصوصی کاربران در فضای مجازی از اهمیت خاص و بسزایی برخوردار شده است، یکی از مسائلی که ممکن است ذهن خیل عظیمی از کاربران واتس اپ را به خود درگیر کرده باشد، امکان دسترسی افراد غریبه به اطلاعات شخصی و تصویر پروفایل آنها در این پیامرسان است.
حالا کارشناسان فعال در حوزه فناوری در واکنش به این دسته از کاربران که در این خصوص ابراز نگرانی کرده و به دنبال راهی برای جلوگیری از دسترسی افراد غریبه به اطلاعات پروفایل خود هستند، در گزارشی به آنها اعلام کردهاند که تنها کافیست با فعال سازی تنظیمات واتس اپ در گوشی خود، دسترسی افراد غریبه را محدود و متوقف کنند.
این بدان معناست که کاربران واتس اپ باید بدین منظور وارد بخش تنظیمات ( setting) این پیامرسان شده و سپس در قسمت حساب کاربری ( accounts) وارد حریم خصوصی ( privacy) شوند و با کلیک بر روی تصویر پروفایل (Profile Photo) ، گزینه دسترسی افراد را بر روی " هیچ کس" (Nobody) قرار دهند.
با اجرای این مراحل در قسمت تنظیمات واتس اپ، دیگر هیچ فرد غریبهای قادر نخواهد بود تصویر پروفایل شما را مشاهده کند.
در این قسمت گزینه دیگری نیز تحت عنوان "مخاطبان من" (My Contacts) وجود دارد که در صورت دلخواه ، قادر خواهید بود تنها به مخاطبان خود ، یعنی آن دسته از افرادی که شماره تماس آنها را در گوشی خود ذخیره سازی کردهاید، اجازه دسترسی و مشاهده تصویر پروفایل دهید.
انجام این مراحل به صورت کلی تا حد زیادی خیال کاربران واتس اپ را از دسترسی افراد غریبه به اطلاعات شخصی موجود در پروفایل آنها راحت کرده و امنیت سایبری و ضریب حفاظت از حریم خصوصی آنها را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد.
اپلیکیشن پیامرسان واتساپ نیز از قابلیت Encryption End- to End یا رمزنگاری پیشرفته پشتیبانی میکند و از پروتکلهای پیشرفتهای برای حفظ حریم شخصی کاربرانش برخوردار است. این اپلیکیشن که برای تمامی سیستمهای عامل اندروید، iOS و ویندوز قابل استفاده است، در سال ۲۰۱۶ میلادی لقب پرکاربردترین پیامرسان جهان را گرفت. واتس اپ از آن جهت ضریب امنیت سایبری بالایی دارد که مکالمات و اطلاعات مبادله شده میان کاربران و مخاطبان به صورت کامل محافظت شده بوده و مکالمات، اطلاعات شخصی و خصوصی آنها از سوی نهادهای دیگر قابل رصد و ردگیری نخواهد بود.
شرکت فیسبوک با در اختیار گرفتن و تصاحب شرکت واتساپ در سال ۲۰۱۴، ۱۹ میلیارد دلار کسب کرد و از آن زمان تاکنون نیز با معرفی و افزودن قابلیتهای جدید بدنبال جذب و حفظ طرفداران این پیامرسان بوده است.