به گزارش پایگاه خبری راد، محمد راستاد در نشست خبری با اصحاب رسانه تصریح کرد: این فاز که ظرفیت تخلیه و بارگیری در بندر چابهار را از ۲.۵ میلیون تن به ۸.۵ میلیون تن در سال افزایش میدهد میتواند گامی مهم در راستای تبدیل شدن این بندر ایرانی به هاب دریایی منطقه به شمار برود.
به گفته وی با توجه به اینکه بندر چابهار کوتاهترین مسیر در اتصال جنوب شرق آسیا به آسیای میانه و شرق آفریقا به حساب میآید، از این رو میتوان با توسعه زیرساختهای بندری چابهار گامی مهم در راستای رقابت پذیر کردن بنادر ایران با بنادر منطقه برداشت.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اقدامات زیرساختی صورت گرفته در چابهار اظهار کرد: در این بندر چهار ماه از سال شاهد امواج سنگین هستیم. از این رو یک حوضچه آرامش برای پهلوگیری کشتیها ساخته شده و در کنار آن موج شکن چابهار نیز به ۱۴۷۰ متر طول رسیده است. در کنار آن حفاظت بندری چابهار نیز به پنج کیلومتر گسترش یافته تا بتوانیم شاهد پهلو گیری کشتیهای بزرگ در این بندر باشیم. همچنین در راستای استفاده از ظرفیت اراضی چابهار نیز ۲۳۰ هکتار زمین آماده بهره برداری شده و طول اسکلههای کانتینری این بندر نیز به ۱۷۰ متر رسیده است.
راستاد درباره وضعیت اپراتوری بندر چابهار نیز توضیح داد: این بندر سرمایه گذاری ۸۵ میلیون دلاری هندیها را به ثبت رسانده و با مذاکراتی که با آنها داشتهایم امکان انتقال اپراتوری به این شرکت هندی وجود دارد.
وی با بیان اینکه برای جذب خطوط کشتیرانی بزرگ به چابهار اقدامات قابل توجهی صورت گرفته اظهار کرد: در حال حاضر تخفیف ۳۰ درصدی بر عوارض بندری چابهار اجرایی میشود و اجاره ثابت و متغیر سرمایه گذاران در پس کرانه چابهار نیز به حداقل قیمت موجود کاهش یافته است. همچنین سرمایه گذاری در عرصه پتروشیمی چابهار نیز آغاز شده و خوشبختانه فعالیتهای مثبتی در این حوزه صورت گرفته است.
مدیر عامل سازمان بنادر درباره ابهام های موجود در ورود شرکت آریابنادر به بندر چابهار نیز توضیح داد: قرارداد این شرکت با سازمان بنادر به شکل BLT بوده است. تا این شرکت تجهیزات لازم برای چابهار را فراهم کند. ورود آریابنادر به چابهار از طریق مذاکره صورت گرفته و هیچ ابهامی در راستای ان وجود ندارد.
راستاد در بخش دیگری از صحبت های خود به عملکرد هشت ماهه بنادر ایران در سال ۹۶ پرداخت و اظهار کرد: در طول این مدت مجموعا ۹۸ میلیون و ۱۴۱ هزار تن کالا در کلیه بنادر ایران تخلیه و بارگیری شده که در قیاس با مدت مشابه سال قبل رشدی ۴.۱ درصدی را نشان میدهد.
وی ادامه داد: در طول این مدت بیش از ۶۶ میلیون تن کالای غیر نقدی در بنادر ایران تخلیه و بارگیری شده که رشدی ۶.۴ درصدی را نشان میدهد. در این مدت واردات غیرنفتی با کاهش ۱.۴ درصدی به حدود ۲۰ میلیون و ۴۵۵ هزار تن رسیده و صادرات نیز در این حوزه افزایشی ۶.۶ درصد داشته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی درباره آخرین آمارهای ترانزیت و ترانشیپ در بنادر ایران نیز گفت: در حوزه ترانزیت رقم ثبت شده بالغ بر سه میلیون و ۷۰۰ هزار تن است که افزایشی بیش از ۲۴ درصدی را نشان میدهد. رقم ترانشیپ در بنادر ایران نیز به بیش از دو میلیون ۲۶۰ هزار تن رسیده که افزایش بیش از ۶۸ درصدی را نشان میدهد.
به گفته راستاد در حوزه کالاهای نفتی نیز واردات رشدی ۱۵.۳ درصدی و صادرات کاهش ۷.۷ درصدی را به ثبت رسانده است و کل آمار تخلیه و بارگیری کالاهای نفتی در بنادر ایران نیز افزایشی نیم درصدی را نشان میدهد.