به گزارش پایگاه خبری راد، «علیمحمد چوپانی»، اظهار کرد: سیبزمینی استان در ماههای اردیبهشت تا خرداد تولید میشود و بهصورت تازهخوری است.
وی با اشاره به اینکه ممکن است بازار ایران در این مقطع کشش این میزان سیبزمینی را نداشته باشد، افزود: سیبزمینی در کشورهای CIS بهعنوان یک غذای عمده است و یک بازار هدف بسیار خوبی برای ما محسوب میشود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان خاطرنشان کرد: سال گذشته دولت حدود 10 هزار تن سیبزمینی کشاورزان استان را به قیمت هر کیلوگرم حدود 412 تومان بهصورت تضمینی خریداری کرد. دولت بابت این خرید تضمینی زیان زیادی کرد. البته این قیمت برای کشاورز نیز پایینتر از قیمت تمام شده بود.
چوپانی خاطرنشان کرد: اگر دولت همین زیان را بهعنوان سیاست تشویق صادراتی در نظر بگیرد، میتوانیم سالانه 30 تا 40 هزار تن سیبزمینی استان را به کشورهای CIS صادر کنیم. با این کار هم درآمد ارزی برای کشور خواهیم داشت و هم بازار کشور در این مقطع تنظیم میشود.
وی به زیرساختهای صادراتی مورد نیاز نیز اشاره کرد و یادآور شد: از طریق مرز ریلی اینچهبرون میتوانیم سیبزمینی را به ترکمنستان، قزاقستان و ازبکستان صادر کنیم اما همچنان امکانات زیرساخت لجستیک توسط راهآهن ایران فراهم نشده است.