به گزارش پایگاه خبری راد، دکتر حجتالله حاج حسینی رئیس پژوهشکده مطالعات فناوری نوین دانشگاه علم و صنعت، ضمن اعلام این مطلب به مهمترین ضرورت مشارکت نخبگان در برنامهریزیها و تصمیمگیریهای اجرایی کشور اشاره کرد و افزود: این الگو چارچوبی را برای سیاستهای آینده کشور که در مراکز قانونی نظیر مجلس، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی اقتصاد و غیره تنظیم میشود، فراهم می کند و مراکز قانونگذاری کشور باید با توجه به اسناد تدوین شده در این مرکز سیاستگذاری کنند. در واقع برای اینکه ما به یک الگوی همه جانبه در کشور دست یابیم، مقام رهبری تاکید کردند که نخبگان کشور، مراکز دانشگاهی، حوزهها و سایر برای تدوین این سند و انجام رسالت خود مشارکت کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: لازم است تمامی نخبگان برای دستیابی به یک اجماع در مورد تدوین یک الگوی پایه اسلامی و ایرانی پیشرفت درگیر شوند و تاکید میشود این افراد به صورت خودجوش و از روی احساس وظیفه در تدوین این سند مشارکت داشته باشند تا بتوانند مسیر راه توسعه و پیشرفت کشور را تا پنجاه سال آینده مشخص کنند.
حاجحسینی همچنین خاطرنشان کرد: یکی از دغدغهها و حتی موضوعات جدی اعضای مرکز الگوی اسلامی و ایرانی پیشرفت این است که چگونه میتوانیم سند تدوین شده در این مرکز را به مرحله اجرایی برسانیم تا اسناد تهیه شده در این مرکز به بایگانی تبدیل نشوند. متاسفانه در شرایط فعلی حضور نخبگان در تصمیمگیریها جدی گرفته نمیشود و لازم است اقدامات جدی در زیرمجموعههای لازم برای بکارگیری از نخبگان استفاده شود و بسترهای لازم برای حضور این افراد فراهم شود.
عضو چرخه نوآوری مرکز الگوی اسلامی و ایرانی پیشرفت در پایان خاطرنشان کرد: پایههای لازم برای بکارگیری نخبگان در کشور فراهم نشده است و هنوز وجود این افراد در الگوی پایه چندان شفاف نیست. در حالی که ترسیم افقهای دور دست کشور تا پنجاه سال آینده فقط با مشارکت نخبگان بدست می آید، اگرچه هنوز فرصت برای بررسی مکانیزمهای اجرایی اسناد مرکز الگو وجود دارد، اما لازم است از همین امروز این موضوع از سوی مسئولین جدی گرفته شود.