به گزارش پایگاه خبری راد، «بتول ثوابی» ضمن اعلام این خبر، اظهار کرد: یکی از وظایف مهم دامپزشکی نظارت بر سلامت فراوردههای خام دامی مورد مصرف شهروندان است و در همین راستا بررسی سلامت فرآوردههای خام دامی در آزمایشگاه دامپزشکی استان یزد انجام میشود.
وی با اشاره به فعالیت اکیپهای نظارتی دامپزشکی در استان گفت: کارشناسان متخصص در امر بررسی سلامت فراوردههای خام دامی، تمام مراکز تهیه، فراوری و توزیع مواد غذایی را به صورت دورهای مورد بازرسی قرار میدهند و با نمونه گیری از موارد مشکوک و ارسال آن به آزمایشگاه دامپزشکی به منظور انجام آزمایشات لازم این فرایند را تکمیل میکنند.
این مقام مسئول افزود: در آزمایشگاه دامپزشکی طیف گستردهای از آزمایشات در بخشهای مختلف سرولوژی، میکروبیولوژی، انگلشناسی و کنترل کیفی مواد غذایی انجام میشود که در نتیجه آن سلامت نمونههای ارسالی به آزمایشگاه تایید یا رد میشود.
به گفته وی، در صورت عدم سلامت نمونهی ارسال شده، محمولهی مربوط به آن ضبط و معدوم خواهد شد و در صورت لزوم موارد تخلف جهت پیگرد قانونی به مراکز قضایی ارجاع میشود.
وی افزود: در موارد تشخیص بیماری، کانون مورد نظر تحت مراقبت ویژه و عملیاتی از قبیل معدومسازی، قرنطینه، سم پاشی و غیره قرار خواهد گرفت.
ثوابی با اشاره به حساسیت و سختی کار در آزمایشگاه، تصریح کرد: کارشناسان آزمایشگاه باید دقت بالایی در بررسی نمونههای مختلف داشته باشند تا از بروز هر گونه مشکل بهداشتی در چرخهی غذایی مصرفکنندگان پیشگیری شود.
وی در همین رابطه سرطانزا بودن بعضی از مواد مورد استفاده در آزمایشگاه، استنشاق مواد مضر، قرار گرفتن در معرض ابتلاء به انواع بیماریهای مسری از قبیل تب مالت، آنفلوانزا، سیاه زخم، تب خونریزی دهندهی کریمه کنگو و سایر بیماریهای مشترک از جمله خطرات پیش روی کارکنان آزمایشگاه خواند که کار در آزمایشگاه را سخت و زیانآور میکند.
انتهای پیام