به گزارش پایگاه خبری راد، فرید گلکار، با اشاره به تغییر برنامه بارورسازی ابرها اظهارکرد: در حال حاضر برنامهریزیها و هدفگذاریها در این حوزه به سمت دیگر منتقل شده، اگرچه از سال پیش از تجهیزات سپاه استفاده کردیم و این مجموعه اعلام آمادگی کرد تا ما را در پیشبرد برنامههای خود کمک کند، امسال هم قرار شد که بهره بیشتری از این حوزه ببریم.
وی با تاکید بر این مساله که بخش هوا و فضای سپاه امسال نیز مجدانه پیگیر سیاستهای بارورسازی ابرهاست، ابراز کرد: قرار شده تا با سیستمها و هواپیماهای جدید و راهبردهای جدید کار را دنبال کنیم.
مدیر عامل مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها در پاسخ به چرایی تغییر رویکرد در این حوزه گفت: تاکنون دو هواپیمای مجهز متعلق به یک شرکت خصوصی در اختیار ما قرار داشت اما بهدلیل اینکه نتوانستیم اجاره این هواپیماها را بپردازیم، قرار شد تا از ظرفیت هوا و فضای سپاه در این حوزه استفاده کنیم.
گلکار خاطرنشان کرد: در حال حاضر مشغول تجهیز هواپیماها و ایجاد استانداردهای بالا در تجهیزات سپاه هستیم، البته در کنار این مساله راههای جایگزینی را در نظر گرفتهایم که تا آن زمان بتوانیم پروژهها را از این راهها را اجرایی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون هیچ پروژه بارورسازی اجرا نشده است، تصریح کرد: تا آمادهسازی هواپیماها فاصله زیادی نداریم و اگر برنامهها خوب پیش برود، میتوانیم نیمه اول آبانماه نخستین پروژه را حداقل با یک فروند هواپیما اجرایی کنیم.
مدیرعامل مرکز ملی، تحقیقات و مطالعات باروری ابرها درباره برآوردهای صورتگرفته برای هزینه اجرای این کار گفت: تاکنون یکی از دغدغههای اصلی ما تامین منابع مالی بود، چراکه کار در دست بخش خصوصی قرار داشت، اما اکنون تنها دغدغه، زمانبندی و نحوه اجرای پروژه است که قرار شده این کار تحت نظارت وزارت نیرو انجام شود.
چندی پیش عباس سروش - معاون وزیر نیرو در امور آب - درباره سیاستهای پیش روی وزارت نیرو برای بارورسازی ابرها گفت: بارورسازی ابرها در برنامههای ما قرار دارد اما جایگاه خودش را دارد که به اعتقاد ما با مطالعاتی که در ایران و جهان داشتهایم، جایگاه محدودی بوده و تعیینکننده نیست که ما سیاستهای تامین آب را بر بارورسازی ابرها بگذاریم.