به گزارش پایگاه خبری راد ، رضا پوررجب امروز در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی آب و فاضلاب در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه در حال حاضر چه تعداد از روستاها با تانکر آبرسانی میشوند، گفت: خوشبختانه آبفای روستایی استان تهران تنها آبفایی است که هیچ کدام از روستاهای آن آبرسانی با تانکر سیار ندارند. البته ۸۵ روستا توسط دهیاریها تامین آب میشوند و مابقی روستاها تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۳۵۴ حلقه چاه در این حوزه وجود دارد که تامین آب ۴۱۲ روستا را عهده دار هستند ابراز کرد: ۳۰۰۰ لیتر بر ثانیه آب در روستاهای استان تهران تولید میشود و باید گفت: با توجه به اینکه آب روستاها از آبهای زیرزمینی تامین میشود، کیفیت آب در این حوزه نیز بسیار بالا است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران در پاسخ به سوال دیگر ایسنا که آیا کیفیت آب روستاهای استان تهران با شهر تهران برابری میکند، گفت: به دلیل اینکه آب شهر تهران از آبهای سطحی تامین میشود میبایست وارد تصفیه خانه شود اما در حوزه روستایی پارامترهای دیگری را برای تصفیه آب در نظر میگیریم اما صراحتا باید اعلام کرد که کیفیت آب روستاهای استان تهران مطابق با استانداردهای بینالمللی است.
به گفته پوررجب، از اول سال ۹۳ تاکنون ۲۳۷ میلیارد تومان برای روستاهای استان تهران به منظور ساخت تاسیسات آب و فاضلاب سرمایهگذاری شده است.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در روستاهای استان تهران برای ساخت تصفیه خانه گفت: با توجه به اینکه در روستاها با مشکل زمین مواجه هستیم باید بتوانیم تا با کمک شرکتهای دانش بنیان در مساحت کمتر بیشترین کارایی را فراهم کنیم تا علاوه بر بالا بردن کیفیت آب تامین آب نیز با سرعت بیشتری انجام شود.
پوررجب با تاکید بر این مسئله که در چند سال اخیر وضعیت آبخوانها و ذخایر آب پشت سدهای تهران شرایط خوبی را ندارد، گفت: در این شرایط میبایست به مدیریت مصرف توجه ویژهای شود. از این رو برنامههای متعددی را برای ارتقای مدیریت مصرف در نظر گرفتهایم.
به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران، در حال حاضر ۲۴ خدمت به صورت آنلاین برای روستاییها انجام میپذیرد که همین مسئله نیز تاثیر بسیار خوبی را در توسعه فعالیتها داشته است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به هدفگذاری شرکت آبفای روستایی استان تهران برای کاهش هدررفت آب، گفت: بیشتر لولههایی که در استان تهران وجود دارد عمر مفیدشان را از دست دادهاند. لذا قرار شده که تا پایان برنامه ششم ۱۰۰۰ کیلومتر از لولهها تجهیز و بازسازی شوند.
پوررجب با بیان اینکه طبق برآوردهای صورت گرفته باید میزان هدررفت آب در این بخش از ۴۳ درصد به کمتر از ۳۰ درصد برسد گفت: برای انجام این کار اعتباراتی را از صندوق توسعه ملی، تملک دارایی و همچنین اعتباراتی از محل اعتبارات ارزش افزوده روستاهایی که فاقد دهیاری هستند در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران افزود: تا کنون ۶۸ کیلومتر از طریق اعتبارات ارزش افزوده و ۵۰ کیلومتر از طریق اعتبارات صندوق توسعه و تملک دارایی اجرایی شده است و به طور کلی باید گفت: از ۲۱۲۳ کیلومتر شبکه توزیع در روستاهای استان تهران میبایست حدود نیمی از این شبکه اصلاح و بازسازی شود.
وی از تکمیل ۱۳ مجتمع آبرسانی برای امسال خبر داد و افزود: از این طریق ۵۶ روستا با جمعیتی بالغ بر ۱۲۰ هزار نفر تحت پوشش برخورداری از آب شرب سالم قرار میگیرند.