به گزارش پایگاه خبری راد ،محمد شریعتمداری در نشست صمیمی فعالان عرصه صنعت، معدن و تجارت استان گیلان با مدیران اجرایی و روسای اتاق اصناف و ادارات صنعت، معدن و تجارت که در سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان لنگرود برگزار شد، گفت: دشمن کاشت بذر نا امیدی را در بین مردم در پیش گرفته است و ما برای پوچ کردن هدف دشمن درباره تولید در صنعت و معدن گزارش می دهیم که اساسا این گزارشات حاصل تلاش بخش خصوصی و فعالیتهای اقتصادی و تولیدی است و توسط صاحبان صنایع انجام می شود.
وی افزود: ضربهای که تحریم به ما میزند در مقابل توان جمهوری اسلامی ایران ناچیز است. جاری کردن تحریمها بر ما تاریخ ندارد و از مدتها قبل وارد شده است. لذا تعیین تاریخهایی مانند سیزدهم آبان (برای آغاز دور جدید تحریمها)، در حقیقت مهلتی است که برای تسلیم ما تعیین شده است و ما بازهم دشمنان را مایوس خواهیم کرد.
شریعتمداری در خصوص تغییرات نرخ ارز در کشور ادامه داد: اقتصاد ایران در گذشته تجربه تغییرات در نرخ ارز را داشته است و متاسفانه در چنین شرایطی ریزشهایی را در صنعت شاهد خواهیم بود اما طبیعتا با فعالیتها و تلاشهایی که صورت میگیرد رویشهایی هم ایجاد خواهد شد.
وی افزود: باید تلاش کنیم که اقتصاد و تولید کشور را با شرایط جدید تنظیم و مدیریت کنیم.
شریعتمداری در خصوص بازدیدهایی که از بخش صنعت گیلان داشت، افزود: علیرغم فشارها شاهد هستیم کارهای بزرگی در کشور در حال انجام است. پنج ماه ابتدای سال جاری ۷۰ واحد تولیدی به چرخه تولید و صنعت گیلان افزوده شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه به مشکلات نقدینگی بخش صنعت اشاره کرد و گفت: مشکل نقدینگی و تاثیر تخریبی آن در اقتصاد مشخص است، اما باید برای کنترل آن برنامهریزی کرده و نقدینگی را به سمت تولید هدایت کنیم.
وی ادامه داد: در صورت هدایت کردن منابع بانکی که مورد نیاز سرمایه در گردش تولید است، بخش اعظم مشکلات واحدهای تولیدی در شرایط جدید اقتصادی برطرف میشود. از سوی دیگر افزایش سطح اعتباری واحدهای تولیدی برای جذب منابع بانکی از مباحث مهمی است که در شورای پول و اعتبار توسط وزارت صنعت در حال پیگیری است.
شریعتمداری همچنین در خصوص قدرت خرید مردم گفت: برای تحقق این مهم نیاز به فرصت زمانی است تا ثباتی را در نرخ های جدید مشاهده کنیم. البته که افزایش دلار بر اقتصاد به صورت مستقیم و غیر مستقیم تاثیراتی دارد اما این تغییرات نباید بهانهای برای عدم ثبات قیمت کالاها در بازار و تنظیم روزانه آن با نرخ ارز شود.
شریعتمداری تاکید کرد: دولت تدبیر و امید با سرکوب قیمتها مخالف است اما با گران فروشی قطعا مبارزه خواهد کرد.
وی با بیان اینکه فروشنده باید با سود معقول کالا را در بازار بفروشد، اضافه کرد: تنها مرجع قیمتگذاری در کشور ستاد تنظیم بازار است که به صورت کارشناسی، قیمت ها را تعیین میکند و در مورد کالاهایی که با نرخ تثبیتی در بازار عرضه می شود، کنترل حداکثری صورت میدهد. اما قیمت دیگر کالاها آزاد است ولی قیمتها رها نشده بلکه با نظارت سازمان حمایت مصرفکنندگان قیمت این دست از کالاها نیز کنترل میشود.
وی افزود: اگر قرار باشد قیمت ارز بازار آزاد را که برای فعالیتهای غیراقتصادی و با تاثیر حداقلی در تولید است، در بازار تاثیر بدهیم منصفانه نیست.
شریعتمداری با توجه به نقش حمایتی دولت از تولید گفت: ۳۲ هزار میلیارد ریال منابع برای مابه التفاوت سود تسهیلات تولیدی در نظر گرفته شده است که در نیمه دوم سال اجرایی خواهد شد و در زمان بازپرداخت، واحدهای تولیدی می توانند از این منابع یارانهای بهرهبرداری کنند.
وی در پاسخ به اتهام دخالت دولت در بازار ارز هم گفت: هیچ دولتی از اهرم منابع ارزی برای تامین بودجه استفاده نمیکند و این حرف درستی نیست، چراکه در سامانه نیما اساسا ارز بین صادرکننده و وارد کننده تبادل میشود و پول حاصله به جیب دولت نمیرود.
شریعتمداری خاطرنشان کرد: تصمیماتی که در سالهای اخیر اتخاذ شده بود در شرایط خاص اقتصادی گرفته شده و به شکل طبیعی با توجه به روند رو به ثباتی که در روزهای آینده ایجاد میشود، تغییرات تعرفهها و قیمتها نیز اعمال میشود و البته باید کنترل کنیم که تزاحم منافع در بخش های مختلف تولیدی صورت نگیرد.
وزیر صنعت معدن و تجارت، سرمایه در گردش را از مشکلات تولیدکنندگان خواند و گفت: در تلاشیم تا با تعامل اعضای شورای پول و اعتبار نسبت به حل این مسئله اقدامات مطلوبی را ارائه و میزان اعتباری واحدهای تولیدی را متناسب با تغییر نرخ ارز افزایش دهیم.
شریعتمداری همچنین با حضور در جمع صاحبان صنایع شهرستان لاهیجان به پتانسیلهای این منطقه برای افزایش سطح اشتغال و تولید اشاره و اظهار کرد: شرایط طبیعی این منطقه موجب جذب بخش خصوصی و رقبت آنها برای سرمایهگذاری در حوزه تولید میشود.
وی صنایع شهرستان لاهیجان را مطلوب خواند و گفت: باید بیش از پیش برای گسترش صنایع در این شهرستان تلاش کرد.
شریعتمداری سرمایه در گردش را از مشکلات تولیدکنندگان خواند و تصریح کرد: در تلاش هستیم تا با تعامل اعضای شورای پول و اعتبار نسبت به حل این مسئله اقدامات مطلوبی را ارائه و میزان اعتباری واحدهای تولیدی را متناسب با تغییر نرخ ارز افزایش دهیم.
وی همچنین به معضل گرانفروشی اشاره کرد و گفت: جلوگیری از این پدیده تنها از درگاه قانونی ممکن نیست بلکه باید با رویکرد فرهنگی از سوی مردم و نیز ورود تشکلهای مردم نهاد برای ارائه راهکار نسبت به حل آن گام برداشت.
وزیر صنعت معدن و تجارت اظهار کرد: افزایش نرخ ارز نباید موجب عدم فروش اجناس از سوی صاحبان برخی صنایع شود و این اقدام زیر پاگذاشتن اخلاق در کار و تجارت تلقی میشود.
وی در پایان اصلاح مالیات بر ارزش افزوده را از مباحث در حال بررسی از سوی وزارت صمت خواند و افزود: به زودی نتایج این بررسیها اعلام میشود.