به گزارش پایگاه خبری راد، حدود یک ماه قبل فعالان صنایع مرتبط با مواد اولیه بطری در جلسهای اختصاصی با وزیر صنعت، معدن و تجارت پیشنهاد خود را در مورد حذف مرحله خرید تولیدکنندگان پریفورم از بورس ارائه و در خصوص قیمتگذاری محصولات پتروشیمی با توجه به بسته جدید ارزی دولت مسائل مورد نظر خود را مطرح کردند؛ مسئلهای که همچنان در مورد آن تصمیمی اتخاذ نشده تا قیمت مواد اولیه بطری به صورت روزانه تغییر کرده و در این به دلیل سودجویی برخی واسطه گران، تولیدکنندگان صنایع مرتبط با چالش جدی مواجه باشند.
پیمان فروهر - دبیر انجمن تولیدکنندگان آبهای معدنی و آشامیدنی، با اشاره به اینکه در این پیشنهاد قرار است به جای حضور تولیدکنندگان پریفورم در بورس، تولیدکنندگان نهایی وارد بورس شوند و مواد اولیه خود را از این محل خریداری کنند، اظهار کرد: علاوه بر این قرار است در ازای عقد قراردادها، اجرتی در اختیار تولیدکنندگان پریفورم بگذارند تا آنها مواد اولیه تولید بطری را به پریفورم تبدیل کرده و در اختیار تولیدکنندگان صنایع مربوطه قرار دهند. مسئلهای که همچنان در ارتباط با آن تصمیمی اتخاذ نشده تا فعالان صنایع مرتبط با مواد اولیه بطری از جمله صنایع شیر، روغن نباتی، انواع نوشیدنی، آبمیوه، آب معدنی، انواع شوینده، مایع ظرفشویی و دستشویی و سایر محصولات کماکان با چالش گرانی و کمبود مواد اولیه برای تولید محصولات خود روبرو باشند.
وی ادامه داد: با توجه به مسائل مختلفی که در ارتباط با قیمت محصولات پتروشیمی به وجود آمده، نوسان قیمت ارز موجب شده تا تولیدکنندگانی که به مواد اولیه بطری به عنوان مبنای کار خود نیاز دارند، با مشکلات عدیدهای روبرو شوند که کمبود و گرانی ماحصل آن است. مشکل اساسی که تامین بطری آب معدنی و آشامیدنی، ماءالشعیر و مالت، نوشابه، لبنیات، روغن نباتی و مواد شوینده و بهداشتی را با چالش روبرو کرده است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان آبهای معدنی و آشامیدنی با بیان اینکه چندی پیش نیز با دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت، صادرات پریفرم فرم پلیاتیلن که برای تولید انواع بطری استفاده میشود، به دلیل کمبود و افزایش قیمت شدید بطری مصرفی صنایع داخلی، ممنوع شد، گفت: اما باید بدانیم که هرچند ممنوعیت صادرات مواد اولیه بطری در راستای کمبود و گرانفروشی این مواد اثر گذار بود اما به طور حتم مهمترین مشکل صنعتگرانی که مواد اولیه بطری مهم ترین ملزوم آن ها برای فعالیت است، داخلی بوده و مربوط به گرانفروشی و احتکار سودجویانی است که از بورس اقدام به خرید "پت" میکنند.
به گزارش ایسنا، اواخر خردادماه بود که وزارت صنعت، معدن و تجارت در دستوری به سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان خواستار نظارت و جلوگیری از فروش پریفرم و سایر ملزومات پلاستیکی با قیمتهای حاشیهای بازار توسط تولیدکنندگانی شد که مواد را از طریق بورس خریداری میکنند.
این در حالی است که لیست تولیدکنندگان پریفرم که از شرکت بورس کالای ایران خرید میکنند نیز اخذ و تهیه شده است؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت از سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان درخواست کرد ضمن نظارت کامل بر فعالیت واحدهای تولیدکننده پریفرم گزارش مربوطه را به اداره کل صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی وزارت صنعت و کارگروه ساماندهی عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی منعکس کند.
مسئلهای که به نظر می رسد آن گونه که باید تاثری بر وضعیت عرضه و قیمت مواد اولیه بطری نداشته و کماکان تولیدکنندگان آب معدنی و آشامیدنی، ماءالشعیر و مالت، نوشابه، لبنیات، روغن نباتی و مواد شوینده و بهداشتی با مشکلات عدیده ای روبرو هستند!