به گزارش پایگاه خبری راد، سعادت در نشست تشریح برگزاری همایش آبخیزداری در اردبیل اظهار کرد: انجمن آبخیزداری به عنوان یک انجمن علمی با بهرهگیری از ظرفیت یک هزار نفر از اعضا و مجموعه اساتید، محققان و کارشناسان تنها به شکل واسطهای عمل کرده و در حوزه اجرا و یا دخالت سایر نهادهای دولتی هیچ ماموریتی ندارد.
وی خاطرنشان کرد: ما در این انجمن در حقیقت نقش واسطهای را در اجرای طرحها و پروژههای آبخیزداری انجام میدهیم و سعی داریم تا با کمک و راهنمایی بستر عبور از بحران آب، خاک، مسایل زیست محیطی و تامین موادغذایی را به وجود آوریم.
نائب رئیس انجمن آبخیزداری کشور گفت: این انجمن همه ساله همایشی را با محوریت اجرای طرحهای آبخیزداری در استانهای مختلف برگزار میکند که در طول یک سال تمام تمهیدات و مقدمات کار در این حوزه فراهم میآید تا در این همایش آخرین یافتههای علمی و تحقیقاتی ارائه شده و شرکت کنندگان با قرار گرفتن دو روز در کنار هم بتوانند به تبادل تجربیات بپردازند.
سعادت ادامه داد: ما باید در حوزه آموزش، اجرا و تحقیقات در کنار هم باشیم تا بتوانیم شرایط بحرانی را در حوزه مرتع و جنگلها پشت سر گذاشته و اسباب صیانت از این سرمایههای طبیعی و خدادادی را فراهم آوریم.
وی افزود: ما در ۲۰ روزی که به برگزاری این همایش فرصت داریم باید کاستیها و نقصها را برطرف کرده و زمینه برگزاری یک همایش مطلوب با خروجی کیفیتری را شاهد باشیم.
رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی نیز در این جلسه گفت: دانشکده کشاورزی با ۹۰ هیئت علمی در هشت گروه آموزشی، ۱۳ رشته کارشناسی، ۲۸ رشته کارشناسی ارشد و ۱۸ رشته دکترا با ۲ هزار دانشجو فعالیت میکند که این دانشکده قدمتی ۴۰ ساله دارد.
قربانی خاطرنشان کرد: این دانشکده تعامل و همکاری خوبی را با دستگاههای اجرایی و انجمن آبخیزداری دارد که بر اثر این تعامل همایش علوم آبخیزداری و صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست روزهای دهم و یازدهم مهرماه در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار میشود.
وی بیان کرد: این همایش در ۱۲ محور مرتبط با بخش آب و خاک، منابع طبیعی، محیط زیست، آلودگیهای این منابع با همکاری انجمن آبخیزداری ایران و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری برگزار خواهد شد.
قربانی افزود: برای این همایش ۲۶۵ مقاله ارسال شده که ۴۲ مقاله شفاهی و ۱۹۸ مقاله نیز به شکل پوستر میباشد که در حاشیه این همایش چهار کارگاه آموزشی و همچنین نمایشگاه تخصصی، مسابقه عکس و تجلیل از پایاننامههای برتر به همراه نشست مدیران این حوزه برگزار خواهد شد.
وی به آمار بالای فرسایش خاک در کشور به ازای هر هکتار ۱۲ تن اشاره کرد و گفت: رویکرد دانشگاهها به عنوان دانشگاه نسل سوم و چهارم ارتباطگیری با جامعه، توانمندسازی جوامع و همچنین ارائه راه حل برای مشکلات جامعه است.
قربانی به شرایط شکننده تخریب مراتع سه برابر تا متوسط احیا و تخریب جنگل دو برابر تا متوسط احیا اشاره و تصریح کرد: ما برای عبور از این شرایط بحرانی باید از توان علمی و تحقیقاتی و همچنین ایدههای جدید استفاده کنیم تا یک مدیریت بهینه منابع و امکانات اتفاق بیفتد.