23:58 | پنجشنبه 8 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
هوا،‌ خاک، آب، پوشش گیاهی و منابع ژنتیکی ما دچار مشکلات جدی شده‌اند

1397/05/18 19:10

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:

هوا،‌ خاک، آب، پوشش گیاهی و منابع ژنتیکی ما دچار مشکلات جدی شده‌اند

پایگاه خبری راد: رئبس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه امروز هوا،‌ خاک، آب، پوشش گیاهی و منابع ژنتیکی ما دچار مشکلات جدی شده‌اند،گفت: محیط زیست امانت نسل‌های دیگر است . ما بدترین امانتدار بوده‌ایم و چیزی از این امانت را باقی نگذاشته‌ایم.

به گزارش پایگاه خبری راد، عیسی کلانتری که به عنوان مهمان ویژه در هشتمین اجلاس عمومی شورای عالی استان‌ها حضور پیدا کرده بود، گفت: در کشور از انرژی استفاده نابه جا شده که این کالر باعث تخریب محیط زیست شده است. سال‌ها استفاده از آب‌های زیرزمینی و بهره گیری از تکنولوژی‌های وارد شده باعث شده از آب‌های زیرزمینی بهره بیش از حد گرفته شود و در پی آن امروز شاهد خارج کردن درختان افتاده در جنگل‌های شمال کشور هستیم. در حقیقت بهره گیری بیش از حد از محیط زیست باعث تخریب آن شده است.

وی افزود: قطعا بهره‌گیری از تکنولوژی بدون وجود فرهنگ استفاده از آن باعث خواهد شد به محیط زیست ضربات سنگینی وارد شود. سیاست‌های غیرپایدار در کشور ما موجب شده که در طول سالیان گذشته شاهد فرسایش آب و خاک باشیم. بی‌تردید در این روند مردم مقصر نیستند. سیاست‌های تحمیلی و سیاست‌های حاصل از محدودیت‌ها سبب شده که اولین قربانی در کشور، محیط زیست باشد. هنگامی که در سال ۵۹ موضوع خودکفایی گندم مطرح شد حمله همه جانبه‌ای به مراتع و کشتزارها انجام شد تا کشور به استقلال دست پیدا کند اما از سوی دیگر با تخریب خاک و مراتع مواجه شدیم به شکلی که این موضوع ما را تبدیل کرد به اولین کشور در جهان در حوزه تخریب خاک.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه براساس گزارش‌های سالیانه ۱۲ تن در هر هکتار به صورت سالانه شاهد فرسایش خاک هستیم،گفت: سیاست‌های غلط چهار دهه گذشته باعث بروز چنین روندی در کشور شده  است بطوری‌که سالانه ۱۲ تن در هر هکتار فرسایش خاک داشته باشیم. متاسفانه بدون توجه به پیامدهای اعمالی که انجام می‌دهیم و بدون توجه به حرف کارشناسان موجب شدیم که محیط زیست کشور بیش از هر زمان دیگری با مشکلات جدی روبرو شود. سیاست‌های احساسی و ناپایدار و کوتاه مدت وضع محیط زیست کشور را به گونه‌ای درآورده که امروز خیلی شرایط بدتر از آن چیزی است که اعضای شورای عالی استان‌ها گمان می‌کنند.

کلانتری افزود: متاسفانه اطلاعات نادرست به مردم می‌دهیم. ۵۰ سال پیش میزان منابع آب‌های زیرزمینی حدود ۱۳۲ میلیارد مترمکعب بود. روند بهره گیری از منابع آغاز شد و به جایی رسیدیم که نهایتا در زمان وزارت آقای چیت‌چیاندر وزارت نیرو این رقم به زیر ۹۰ میلیارد مترمکعب رسید.