به گزارش پایگاه خبری راد، سید آرش حسینی میلانی، در تشریح روند نظارت بر عدم استفاده از آبهای آلوده برای کشت سیفیجات در شهر تهران گفت: آزمایشهایی در ارتباط با این موضوع در کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری انجام شده که نشان میدهد در این حوزه مشکل خاصی وجود ندارد.
وی ادامه داد: با وجود این بررسیها، تنها به این آزمایشها اکتفا نشد و سری دوم آزمایشها نیز انجام شد تا براساس نتایج به دست آمده تصمیمگیری شود.
این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه حدود ۳۰ تا ۳۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی در جنوب تهران وجود دارد، اظهار کرد: بخشی از آبیاری این مزارع، توسط حقآبهایست که به صورت طبیعی دارند، انجام میشود و بخشی هم توسط آبهای سطحی و فاضلابهای شهری که از کنار مزارع عبور میکنند، آبیاری میشوند.
حسینی میلانی با تاکید بر ضرورت همراهی همه دستگاهها برای مقابله با آبیاری مزارع با فاضلاب شهری، تصریح کرد: تمام مجموعهها اعم اداره محیط زیست، جهاد کشاورزی، سازمان آب منطقهای، شهرداری و فرمانداری و... باید برای مقابله با آبیاری توسط فاضلابهای شهری بسیج شوند.
وی با یادآوری اینکه در دوره چهارم شورای شهر تهران، برخی مزارعی که با فاضلاب شهری آبیاری شده بودند توسط اداره کشاورزی، امحا شدند، خاطرنشان کرد: شهرداری نمیتواند مستقیم به این کار ورود پیدا کند اما این موضوع به صورت علمی و کارشناسی پیگیری و پایش میشود. تاکنون گزارشهای رسمی موضوع نگرانکنندهای را نشان نمیدهد ولی در شرایط بحرانی ممکن است به صورت قاچاق و پنهانی، استفاده از آبهای آلوده افزایش پیدا کند.
رئیس کمیته محیط زیست با تاکید بر لزوم نظارت بر کیفیت محصولات کشاوزی و تعیین متولی این نظارت ابراز داشت: محصولات کشاورزی که تولید میشوند، کیفیتشان توسط چه کسی نظارت میشود؟ در این راستا باید شاخص و مرجع وجود داشته باشد. مثلا برچسبی وجود داشته باشد که کیفیت محصول تولیدی را تایید کند اما برای محصولات کشاورزی تا کنون چنین چیزی فراهم نشده است.
حسینی میلانی ادامه داد: قطعا چرخه تولید محصولات کشاورزی طولانی و پیچیده است و استانداردهای بسیاری باید در این چرخه رعایت شود. بر همین اساس است که در مقطعی با توجه به سنجش شاخصهای کیفیت، برخی محصولات صادر شده به قطر، برگشت خورد چون در قطر کنترل میزان سموم بسیار جدی است.
وی با اشاره به اینکه محصولات تولیدی کشاورزی زنجیره بزرگی دارد، بیان کرد: شهرداری تهران تنها در حوزه میادین میوه و ترهبار میتواند در زمینه پایش موردی تا حدی ورود موثر داشته باشد اما جهاد کشاورزی باید سختگیریهای لازمه را اعمال کند. متاسفانه در حوزه محصولات کشاورزی حتی برآورد و آمار هم وجود ندارد تا میزان خسارت مشخص شود.
سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با بیان اینکه رعایت استانداردهای محیط زیستی به ناچار هزینه تولید محصولات کشاورزی را افزایش میدهد، یادآور شد: در وضعیت فعلی سهم مصرف میوه در سبد خانوار کاهش پیدا کرده و باید تدابیری اندیشید تا با کاهش فاصله عرضه محصول تا بازار، افزایش هزینههای محیط زیستی جبران شود.
حسینی میلانی افزود: برای تحقق نظارت، نیاز است همانند آلودگی هوا به صورت جزئیترموضوع آلودگی محصولات کشاورزی مورد بررسی قرار گیرد. در شهر ری و جنوب شهر تهران در گام نخست، باید تحقیقی در مورد خسارتهای بهداشتی این معضل انجام شود و در نهایت جهاد کشاورزی استفاده از آبهای آلوده را بر اساس یک چارچوب دراز مدت جلوگیری کند.
وی با اشاره به رایزنیهای شورای شهر عنوان کرد: در همین راستا مکاتباتی در شورای شهر تهران انجام شده است. انتقاد اصلی در این حوزه عدم تحقیق و پایش کافی است. در عین حال با جامعه نیز در حوزه استفاده از آبهای آلوده در آبیاری محصولات کشاورزی و زیان وارده به سلامت شهروندان صحبت نشده است. در این حوزه با مسئولان باید صحبت کنند البته از ایجاد ترس عمومی باید پرهیز کنیم چون در چنین شرایطی مشکل حل نمیشود اما بر روی چنین مسئلهای سرپوش هم نباید بگذاریم.