به گزارش پایگاه خبری راد، به نقل از رویترز، مادورو که در یک برنامه تلویزیونی حاضر شده بود گفت: می خواهم کشور، خود را باز یابد و برای آن فرمولی دارم. به من اعتماد کنید.مادورو در یک از بزرگ ترین اصلاحات دوران خود گفته است حداقل دستمزدها ۳۰۰۰ برابر افزایش مییابد و نرخ مالیات بر درآمد شرکت ها و بهای سوخت افزایش خواهد یافت.
با این حال برخی از اقتصاددانان نسبت به احتمال موفقیت ونزوئلا در برنامه جدید ابراز تردید کردهاند و عدهای دیگر آن را باعث افزایش مشکلات تحریمی دانستهاند. به عقیده آن ها افزایش چشم گیر همزمان دستمزدها و مالیات باعث خواهد شد شرکتهای ونزوئلایی با مشکلات جدی مواجه شوند. ادروبال اولیواروس- اقتصاددان ونزوئلایی گفت: به دلیل کاهش شدید ارزش پول ملی و سیاست های پولی نا مناسب دولت، انتظار داریم اقدامات این چنینی تنها به ابرتورم دامن زند و چاپ بیشتر پولی که ارزش چندانی ندارد گره گشا نخواهد بود.
صندوق بین المللی پول پیشبینی کرده است نرخ تورم امسال ونزوئلا از یک میلیون درصد بگذرد. در شرایطی که دستمزدها در ونزوئلا تنها به چند دلار در ماه رسیده است بسیاری از شهروندان برای سیر کردن خود مجبورند در سطل زباله به دنبال غذا بگردند. در یکی از بدترین بحران های مهاجرت اخیر آمریکای لاتین، صدها هزار نفر از مردم ونزوئلا در حال مهاجرت به کشورهای همسایه هستند.
انریکه کاپریلس- رهبر مخالفان دولت ونزوئلا در واکنش به برنامه پیشنهادی جدید، دولت این کشور را قهرمان فجایع اقتصادی خطاب کرد و گفت تداوم فعالیت این دولت باعث نابودی ملت ما خواهد شد.
هنوز مشخص نیست دولت ونزوئلا چگونه میخواهد مبادلات ارزی خود را بر مبنای ارز مجازی پترو به پیش برد و برخی از کارشناسان ارزهای مجازی نسبت به توانایی پترو برای چنین اقدامی ابراز تردید کردهاند. دولت آمریکا در فروردین ماه امسال پترو را تحریم و هرگونه مبادله با استفاده از پترو را ممنوع اعلام کرده است.
مادورو گفته است در نظام ارزی جدید هر پترو معادل ۶۰ دلار در نظر گرفته میشود و هم چنین هر دلار معادل ۶میلیون بولیوار خواهد بود. نرخ برابری جدید که به نرخ بازار سیاه هم نزدیک است بدان معناست که دولت ارزش بولیوار در برابر دلار را ۹۶ درصد کاهش داده است.
وی گفت: آن ها قیمت های ما را دلاریزه کرده اند اما من قیمت ها و دستمزدها را پترولیزه میکنم. وی افزود حداقل دستمزدها معادل نیم پترو (۳۰ دلار در ماه) خواهد بود.