به گزارش خبرنگار پایگاه خبری راد ، سمینار مدیریت جوجه کشی؛ راه حل های جامع از روز یکشنبه در محل هتل المپیک کار خود را آغاز کرد. در این همایش که با همت شرکت والا صنعت توسعه شکل گرفته بود جمعی از مسوولان بخش کشاورزی کشور به همراه تعدادی از مهمانان ایرانی و خارجی حضور داشتند.
این همایش با حضور مدیران و کارشناسان شرکت هلندی Pas Reform رنگ و بویی عمی و تخصصی به خود گرفت و حضار توانستند از دانش به روز کارشناسان هلندی استفاده لازم را ببرند.
یکی از مهمانان دولتی این سمینار، دکتر حسن رکنی معاون وزیر کشاورزی در امور تولیدات دامی بود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی در سمینار "مدیریت جوجهکشی؛ راهحلهای جامع" گفت: خوشبختانه کشور ایران از نظر تولید مرغ به جایی رسیده که نهتنها نیازی به واردات این محصول نیست، بلکه امکان صادرات سالانه 500 هزار تن مرغ به خارج از کشور وجود دارد.
حسن رکنی با اشاره به تولید دو میلیون و 170 هزار تن مرغ در سال افزود: زمانی امکان صادرات برای تجار کشور وجود دارد که زیرساختها و شرایط مورد نیاز جهت حصول این فرایند فراهم باشد. یکی از موارد مورد نیاز، تجهیز واحدها به مدرنترین دستگاهها و استفاده از علم و دانش روز جهان است.
به گفته وی، سالانه حدود 10 میلیون تن مرغ در دنیا تجارت میشود که از این مقدار 3 میلیون تن تنها مربوط به اطراف ایران است؛ در حالی که سهم ایران از بازار بینالمللی کمتر از یک درصد تخمین زده میشود. هرچند که در عرصه تولید، سهمی 2 درصدی داریم. به همین دلیل باید انقلابی فکری برای استفاده از بهروزترین تکنولوژیها در ما ایجاد شود.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: اگر در اصلاح نژاد از راهکارهای 30 سال گذشته استفاده میکردیم، حتی نمیتوانستیم نیاز داخلی را پاسخگو باشیم؛ زیرا در آن موقع طول دوره پرورش 12 هفته بود و وزن مرغها به دو کیلوگرم هم نمیرسید، اما امروز این مدت به 5 هفته کاهش یافته و امکان استحصال وزن بالای دو کیلوگرم وجود دارد.
رکنی با اشاره به کارهای جدیدی که برای افزایش بهرهوری در صنعت مرغ انجام شده، ادامه داد: باید بیش تر از این ها روی بهبود ضریب تبدیل مواد غذایی و اصلاح نژاد کار شود تا بتوانیم سهم خود را از بازار بینالمللی افزایش دهیم.
وی در پایان تأکید کرد: تراز تجاری دام و طیور در سال 92، 14 میلیون دلار مثبت بود که در سال جاری این عدد به 600 میلیون دلار افزایش یافته است.
در اداکه احمد رضا رزازی مدیر عامل شرکت والا صنعت توسعه و میزبان این سمینار در مورد دلایل به وجود آمدن این جمع علمی در تهران سخن گفت.
وی شرکت هلندی Pas Reform را شرکتی با بیش از 100 کشور همراه معرفی کرد که در زمینه های مختلف با یکدیگر همکاری دارند.
رزازی تصریح کرد: این شرکت هلندی با داشتن آکادمی تخصصی و ارائه مقالات متعدد و تکنولوژی های جدید در صنعت جوجه کشی، نقش مهمی در توسعه این بخش بازی می کند.
وی Pas Reform را شرکتی پیش رو در صنعت جوجه کشی خواند و افزود: شرکت والا صنعت توسعه به عنوان نماینده انحصاری شرکت Pas Reform در ایران برای بالا بردن سطح علمی متخصصان این حوزه برای برگزاری این سمینار اقدام کرد.
مدیر عامل شرکت والا صنعت توسعه در مورد محتوای سمینار مدیریت جوجه کشی گفت: این سمینار در ارتباط با بهبود فرآیند جوجه کشی در ایران اجرا شد و فرصتی بی نظیر برای متخصصان و فعالات صنعت طیور ایجاد کرده و می کند.
وی به معرفی روش ها وتجهیزات نوین صنعت جوجه کشی در حاشیه سمینار اشاره کرد و گفت: در این نمایشگاه جدیدترین دستگاه های جوجه کشی به نمایش گذاشته شده اند و همچنین برای بالا بردن سطح علمی سمینار از سخنرانان خارجی و کارشناسان به نام هلندی در سمینار استفاده شد.
گفتنی است در دو روز این همایش سخنرانان در مورد بحث های مدیریتی و بازاریابی و فروش سخن گفته و کارگاه های مشترکی نیز در زمینه کیفیت و ذخیره سازی تخم مرغ، جنین شناسی و مبانی جوجه کشی، کنترل آب و هوای کارخانه جوجه کشی و مدیریت جوجه کشی برگزار شد.