04:19 | پنجشنبه 8 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
مطرح شدن ایجاد بورس بین الملل در مناطق آزاد

1397/05/05 22:27

دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور:

مطرح شدن ایجاد بورس بین الملل در مناطق آزاد

پایگاه خبری راد: مشاور رییس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور گفت: با توجه به ظرفیت‌های مالی مقرر گردید که ایجاد بورس بین الملل در مناطق آزاد مطرح شود لذا این اقدام به عنوان بورس پنجم کشور نقش ایفا خواهد کرد.

به گزارش پایگاه خبری راد ،مرتضی بانک در همایش ملی رونمایی از فرصت های سرمایه‌گذاری که در منطقه آزاد ماکو ترتیب یافت مشاور رییس جمهور در مورد اهمیت ایجاد بورس بین المللی در مناطق آزاد گفت: با توجه به نیاز ضروری به مبادلات مالی بین المللی تصمیم گرفته شد که ایجاد بورس بین الملل در مناطق آزاد مطرح شود که به عنوان بورس پنجم کشور خواهد بود و در شورای عالی بورس تصویب و مقررات اولیه برای سرمایه‌گذاری ایجاد شده است تا سرمایه‌گذاری مشترک داخلی و خارجی صورت بگیرد.

وی ادامه داد: امیدواریم این بورس مشکلات پولی و مالی را رفع کند و در سه یا چهار ماه آینده فعالیت رسمی آن اغاز شود.

بانک با اشاره به اهمیت سرمایه‌گذاری در شرایط کنونی وضع حال کشور افزود: سرمایه گذار برای کشور، ملت و توسعه یک عنصر استراتژیک است و سرمایه پاک و سرمایه‌گذار پاک برای کشور ارزشمند و قابل احترام است.

وی ادامه داد: صرفا در شرایط سخت نباید به دنبال مخاطبان خاص و سرمایه‌گذار باشیم و اگر برنامه توسعه برای کشور داریم در همه شرایط باید زیرساخت‌های توسعه را تسهیل کنیم.

مشاور رئیس جمهور تصریح کرد: هر چند که عرق ملی و وطن‌دوستی عنصر مهمی است اما فراهم کردن سودآوری برای سرمایه‌گذار یک عنصر بدیهی است و باید آن را تضمین کنیم که در این راستا جهت‌گیری‌های کشور باید به سمت حمایت از این قشر معطوف شود تا حس ناامنی به سرمایه‌گذار منتقل نشود.


بانک با اشاره به امتیازات خاص مناطق آزاد در سطح کشور گفت: در شرایط کنونی این مناطق دارای امتیازات خاص برای سرمایه‌گذاران است که از آن می‌توان به معافیت ۲۰ ساله، سهولت در تردد رفت و آمد، حفاظت و حراست از قوانین مناطق آزاد توسط تمام ارگان‌ها، ایجاد زیرساخت‌های پولی و مالی و نرم‌افزاری با بودجه خود مناطق و غیره اشاره کرد.

وی با اشاره به اهمیت ورود بخش خصوصی در احیای مسائل اقتصادی جامعه گفت: باید تمام بسترهای لازم برای فعال کردن بخش خصوصی و آزادسازی اقتصادی فراهم شود و یکی از این بسترها مناطق آزاد است که اگر ظرفیت بهره‌برداری از آن فراهم شود می‌توان به اهداف رسید و فضای امن و حاکمیت قانون باید برقرار باشد.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور ادامه داد: در حال حاضر ۱۴۰۰ واحد صنعتی با ایجاد اشتغال ۱۲۸ هزار نفر در مناطق آزاد ایجاد شده است.

بانک با تاکید بر شرایط تحریمی کشور گفت: تحریم‌های جدید یک واقعیت است و در این شرایط باید نگاهمان به سمت حمایت از سرمایه و سرمایه‌گذار معطوف شود و بسته‌های سیاستی دولت در راستای کمتر کردن آسیبها به این بخش است. از هفته آینده نظام ثبت سفارش بر اساس مقتضیات مناطق آزاد ایجاد می‌شود تا کمترین مشکلات برای فعالین اقتصادی ایجاد شود.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور درباره دیگر اقدامات در مناطق آزاد گفت: سعی می‌شود تا اکوسیستم کسب و کار مبتنی بر فناوری اطلاعات، پنجره واحد خدمات در مناطق آزاد، تسهیل امورسرمایه گذاری، شفافیت و سرعت خدمات صورت بگیرد تا سرمایه‌گذار در ورود و ثبت قراردادها مشکل زمان‌بندی نداشته باشد.

در مراسم اختتامیه همایش ملی رونمایی از فرصت های سرمایه گذاری منطقه آزاد ماکو مرتضی بانک دبیر شورایعالی مناطق آزاد، رضا رحمانی قائم مقام وزیر صنعت، صادق نجفی معاون وزیر و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، محسن نریمان مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس، عین اله شریف پور نماینده مردم ماکو و چالدران در مجلس شورای اسلامی و معاونین دبیرخانه شورایعالی و مسئولین استانی و منطقه ای نیز حضور داشتند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو نیز گفت: همزمان با رونمایی از فرصت های سرمایه گذاری منطقه آزاد ماکو پنج تفاهم نامه همکاری در منطقه آزاد ماکو منعقد شد.

به گزارش ایسنا، غلامرضا سلیمانی افزود: رویکرد جدید سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی ماکو شناسایی محورهای توسعه و برنامه ریزی برای توسعه پایدار و تسهیل ارائه خدمات به سرمایه گذاران بوده و با همین رویکرد حداقل زمان ثبت شرکت در منطقه به یک روز کاهش یافته است.

وی بر فعالیت بین المللی فرودگاه ماکو و انجام پروازهای خارجی از این پایانه هوایی در آینده نزدیک تاکید و بیان کرد: سازمان منطقه آزاد ماکو برای تسهیل حضور سرمایه گذاران خارجی در این منطقه در تلاشی مضاعف است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو همچنین آغاز بکار جشنواره تولید محتوا برای معرفی ظرفیت بوم گردی این منطقه را یکی از فرصت های مهم برای جذب سرمایه گذار ذکر کرد و گفت: ۲۸۵ فعال عرصه دیجیتالی در این جشنواره ثبت نام کردند که ۶۰ نفر از آنان برای تولید محتوای بوم گردی به رقابت می پردازند.

وی همچنین به پیگیری اتصال منطقه آزاد ماکو به شبکه ریلی کشور از طریق تبریز اشاره و خاطرنشان کرد: این شبکه ریلی از طریق منطقه آزاد ارس به شبکه ریلی کشور و از سمت چشمه ثریا به کشور ترکیه وصل می شود.

سلیمانی از برنامه ریزی هایی برای تبدیل این منطقه به هاب تولید کیف، کفش و لوازم خانگی خبر داد و گفت: توافق هایی با سرمایه گذاران در این خصوص صورت گرفته است.

 در این همایش تفاهم نامه های اجرای راه آهن هادیشهر (جلفا) به چشمه ثریا (منطقه آزاد ماکو)، تفاهم نامه مشارکت در اجرای طرح آزاد راه مرند – بازرگان مابین شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور و گروه سرمایه گذاری و تکنولوژی قشم به عنوان سرمایه گذار، تفاهم نامه استفاده از ظرفیت ها و توانمندیهای دانشگاه برای گسترش تحقیقات، پایان نامه های کارشناسی ارشد و رساله های دکتری در توسعه دانش و فناوری مورد نیاز منطقه آزاد ماکو مابین دانشگاه صنعتی ارومیه و دانشگاه های پیام نور و آزاد ماکو، تفاهم نامه همکاری در توسعه و راه اندازی خدمات الکترونیک شهروندی، گردشگری، تجارت الکترونیک و سامانه مدیریت کالای همراه مسافر و سایر سامانه های مورد نیاز توسعه منطقه آزاد ماکو مابین شرکت “نوآوران کسب و کار ماکو” با سازمان منطقه آزاد ماکو و تفاهم نامه مشارکت در اجرای آماده سازی اراضی دهکده لجستیک، ترانزیت و تجارت منطقه آزاد ماکو مابین “گروه بین المللی آباد راهان پارس” با سازمان منطقه آزاد ماکو امضا شد.