به گزارش پایگاه خبری راد، در زمستان سال گذشته در اثر برخورد این دو کشتی و با توجه به اینکه بار کشتی ایرانی از کالاهای بسیار خطرناک تشکیل شده بود، سانچی با انفجارهای پیدر پی مواجه شد تا جایی که امکان خاموش کردن آن پس از چند روز تلاش فراهم نشد.
در طول این روزها تنها یک گروه چهارنفره چینی موفق شدند برای دقایقی کوتاه وارد سانچی شده و جعبه سیاه این کشتی را به خارج از آن منتقل کنند. پس از آن با بالا رفتن دمای کشتی و به دنبال انفجارهای پیدرپی عملا امکان خاموش کردن آتش به وجود نیامد تا این کشتی ایرانی پس از چند روز سوختن غرق شود.
پس از این اتفاق کارهای فنی و کارشناسی سازمان بنادر برای مشخص شدن علت این حادثه آغاز شد که سرانجام با ارائه یک گزارش نهایی تغییر مسیر کشتی چینی علت این حادثه اعلام شد تا پس از آن کارهای باقی مانده در این رابطه ادامه پیدا کند که یکی از آنها مربوط به بیرون کشیدن لاشه کشتی ایران از اعماق دریاست.
نادر پسنده- مدیرکل امور دریایی سازمان بنادر- در گفت و گو با ایسنا در این رابطه توضیح داد: پس از این حادثه سازمان بنادر به عنوان نماد حاکمیتی دریایی ایران کارهای فنی و مسئولیتهای خود را پیگیری کرد که یکی از آنها مربوط به تعیین تکلیف بقایای کشتی سانچی است.
به گفته وی هر چند این حادثه تلخ برای همیشه در ذهن جامعه ایران باقی مانده و نمیتوان از آن عبور کرد، اما در حال حاضر کارهای فنی و اجرایی نیز در دستور کار قرار دارد تا شرایط به طور دقیق تعیین تکلیف شود.
به گفته مدیرکل امور دریایی سازمان بنادر، در حال حاضر مسئولان ایرانی شرایط مختلف برای بیرون کشیدن کشتی سانچی از آب را بررسی میکنند که البته با توجه به ابعاد بین المللی این موضوع باید تمام این اقدامات با انجام هماهنگیهای لازم میان کشورهای حاضر در حادثه صورت گیرد.
پسنده با بیان اینکه سازمان بنادر تا مرحله آخر کار پیگیریها درباره حادثه سانچی را ادامه میدهد، تاکید کرد: مانند هر حادثه دیگری این اتفاق نیز دو طرف حاضر در ماجرا داشت که در ابتدا باید گزارش حادثه نهایی میشد و سپس شرایط بیمه و خسارتها در دستور کار قرار میگرفت. در کنار آن موضوع سرنوشت سانچی و بیرون آوردن بقایای آن از آب نیز طبق روال عادی خود پیگیری میشود و امیدواریم در آینده اخبار دقیقی در این رابطه به مردم ارائه کنیم.