22:55 | دوشنبه 16 مهر 1403
Research Analysis Debriefing Day

برچسب:

نشست هفتگی دین و اقتصاد

فغان منتفعان از ایجاد شفافیت مالی شهرداری/ اقتصاد توسعه نیافته ملی در شهر هم نمود دارد
پایگاه خبری راد: شهرداری تهران امسال با اعلام جزئیات بودجه خود سعی کرد در روند تخصیص بودجه بخشهای مختلف شهرداری تهران شفافیت ایجاد کند. اقداماتی از قبیل ایجاد محدودیت برای تراکم فروشی و ایجاد خزانه‌داری کل برای شهرداری هم در همین راستا بود که البته با مخالفت و ممانعت منتفعان هم روبه‌رو شد، حالا باید دید این اصلاحات به چه نتیجه‌ای منجر خواهد شد؛ این‌ها مواردی است که در نشست هفتگی دین و اقتصاد بحث و بررسی شد.
در ایران اطلاعات شفافی درباره فقر موجود نیست
پایگاه خبری راد: آیا فقر یک مسئله ذاتی است یا منوط بر شرایط است؟ دموکراسی‌ها چه نقشی در سطح زندگی فقرا دارند؟ فقرا چه نگاهی به آینده خود دارند؟ مسئولان جوامع فقیر چه نقشی در فقر فقرا دارند؟ ثروتمندان چه ابزارهایی برای محروم نگه داشتن فقرا در اختیار دارند؟ دولت چه اقداماتی می‌تواند بکند؟ نقش سازمان‌های مردم نهاد در این زمینه چیست؟ آیا می‌توان سطح زندگی فقرا را ارتقا داد؟ چگونه؟ این‌ها سوالاتی است که در نشست هفتگی دین و اقتصاد تلاش شد به آن پاسخ داده شود.
 بودجه ۹۷ تورم‌زاست
پایگاه خبری راد: فرشاد مومنی می‌گوید دولت در بودجه سال ۱۳۹۷ سیاست‌گذاری‌هایی به نفع غیر مولدها دارد که این تورم‌زاست و معیشت مردم را تهدید می‌کند.
تصمیم‌گیری برای دولت سخت شده است/نابرابری‌های فرصت‌ها بیداد می‌کند
پایگاه خبری راد: در یک نشست اقتصادی، فرشاد مومنی گفت: اکنون و در شرایطی که دولت با بحران‌های اقتصادی روبه‌رو است امکان تصمیم‌گیری برایش بسیار دشوار شده، چون عده‌ای از بهره‌مندان هستند که با جلوگیری از ایجاد شفافیت نمی‌خواهند واقعیات آن‌گونه که هست جلوه داده شده و دولت بر مبنای آن تصمیم‌گیری کند. حسین راغفر نیز منشاء فقر را فرصت‌های نابرابر قلمداد کرد.
آفت اقتصاد کشورهای در حال توسعه فراز و فرودهای شدید رشد است
پایگاه خبری راد: جعفر خیرخواهان در تحلیل کتاب سیاست، اقتصاد و مسائل توسعه در سایر خشونت نوشته داگلاس نورث گفت: طبق گفته این کتاب که در تجربه کشورها هم قابل بررسی است، در حالی که کشورهای پیشرفته رشد اقتصادی متناسب و پیوسته‌ای داشته‌اند، ولی کشورهای در حال توسعه فراز و فرودهای شدیدی در رشد تجربه می‌کنند مثلا آمریکا ۲۰۰ سال است که سالانه رشد دو درصدی دارد ولی ایران تجربه رشدهای معجزه‌آسای دهه ۴۰ و سقوط رشد در دهه ۵۰ را تجربه داشته است.
صفحه قبل | صفحه بعد