نماد برتر- دخالتها و تصمیماتی چون عوارض مختلف، مالیاتها و یا برخی سیاستگذاریهای دولت برای اقتصاد و در صنایع مختلف، به عنوان اصلیترین ریسکها، بازار سهام کشور را طی ماههای آینده تحت تاثیر خود قرار خواهد داد.
نماد برتر-بعد از نوسانات شدید ایجاد شده در بورس طی ٢ سال گذشته، اقدامات زیادی برای بازگشت آرامش به بازار و در راستای ایجاد تغییر در مسیر شاخص بورس در دستور کار مسوولان ارشد بازار سرمایه قرار گرفت؛ این در حالی است که با وجود تصمیمات اتخاذ شده به نفع معاملات بورس اما هیچ یک از آنها نتوانست با تاثیری مثبت بر روند بازار همراه شود و زمینه ساز روزهای خوش در بین سرمایه گذاران بازار سرمایه شود.
نماد برتر- یک کارشناس اقتصادی گفت: آنچه که مردم در سال آینده از نظر اقتصادی حس خواهند کرد، همانند امسال است اما رشد تورم کمتر خواهد بود و اگر تحریمها برداشته شود، با افزایش درآمد نفت میتوان انتظار رشد اقتصادی ۱۰ تا ۱۲ درصدی را نیز داشت.
در نگاهی کلی بازارهای سرمایه و بدهی به یکدیگر مرتبط بوده و از یکدیگر تاثیر میپذیرند؛ اما از آنجایی که فعالان اصلی این دو بازار با یکدیگر متفاوتند نباید به اشتباه وزنی بیش از واقعیت به تأثیر این دو بازار بر هم داد.
افزایش تقاضای جهانی برای نفت و مشتقات نفتی در پی بهبود کرونا و شروع فصل سرما، در سودآوری شرکتهای پتروپالایشی اثرگذار است. بنابراین، با توجه به وزن بالای این صنعت در بازار سرمایه، پیشبینی میشود بازار سرمایه در ماههای انتهایی سال، از رشد نسبی برخوردار شود.
حذف قیمتگذاری دستوری در کشور ضمن مدیریت اقتصاد، فساد و قاچاق را در کشور کاهش میدهد اما باید سازوکارهای درست و منطقی پیش از عملیاتی کردن این مهم اندیشیده شود تا معیشت مردم بیش از پیش دچار مشکل نشود.
با حذف ارز ترجیحی، بازار سرمایه به عنوان ویترین بازار مالی کشور، از کاهش رانت و حذف نرخهای دستوری و در نهایت شکلگیری سرمایهگذاری ارزش محور و مبتنی بر تقاضای واقعی برخوردار خواهد شد.
با حذف ارز ترجیحی و واقعی شدن بهای تمام شده، شرکتهای بورسی نه تنها از دایره قیمتگذاری دستوری خارج می شوند بلکه میتوانند با افزایش حاشیه سود و بهای تمام شده واقعی، درآمدهای عملیاتی خود را بهبود بخشیده و آن را وارد چرخه اقتصادی شرکت کنند.
به باور فعالان بازار سرمایه، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، به شفافیت بیشتر و پیشبینی پذیری بالاتر شرکتهای بورسی منجر میشود؛ اما لازم است میزان اثربخشی این امر در ابعاد افزایش هزینه و درآمدهای شرکتها محاسبه شود.
بیش از یک ماه از روند اصلاحی بازار سهام میگذرد؛ اتفاقی که به زعم کارشناسان بیش از هر چیز تحت تاثیر مؤلفههای اقتصاد کلان مانند نوسانات نرخ ارز قرار دارد.
ارز ۴۲۰۰ تومانی نوعی رانت است که هدف از اختصاص آن به برخی از صنایع ایجاد کنترل بر آنها بود و تاثیر متفاوتی را در صنایع دریافت کننده این ارز ایجاد کرد.
وجود برخی تحرکات برای اجرای سیاست قیمتگذاری دستوری در دولت سیزدهم بسیاری از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان را نگران کرده است. در شرایطی که دولت سیزدهم با شعار مقابله با رانت و فساد وارد میدان عمل شده و رییس جمهور نیز بارها بر مشورت و تعامل با فعالان صنعت و کارشناسان به منظور اتخاذ تصمیمات مهم، تاکید داشته است اما بار دیگر اظهاراتی در مورد کنترل قیمت کالاها و حمایت از مردم به گوش میرسد. این روند حتی تابلوی بازار سهام را قرمز پوش کرد تا مشخص شود سهامداران نیز به خوبی با اثرات زیان بار قیمتگذاری بر فعالیت شرکتهای تولیدی آشنا هستند.
طی هفته گذشته نایب رییس مجلس از کاهش قیمت سیمان به ٢٥ هزار تومان و نیز نرخ فولاد به ١٠ هزار تومان خبر داد.
در شرایطی که روز گذشته «علی نیکزاد»، نایب رییس مجلس از کاهش دستوری قیمت سیمان به نرخ 25 هزار تومان و فولاد به 10 هزار تومان طی هفته های آینده خبر داد، معاون وزیر صمت بهترین راهکار برای برون رفت از مشکلات فعلی صنایع مادری چون سیمان و فولاد را تعیین قیمت این محصولات از طریق بازاری شفاف مانند بورس کالا به جای قیمت گذاری دستوری خواند.
عرضه سیمان در بورس کالا به شفاف سازی و تعادل بخشی به عرضه و تقاضا کمک ویژه ای می کند؛ بورس باید از تجربیات چندین ساله در حوزه مبادلات کالاهای مختلف مثل فلزات برای میزبانی از همه شرکت های سیمانی استفاده کند.