10:12 | سه شنبه 24 تير 1404
Research Analysis Debriefing Day

برچسب:

غلامرضا منوچهری

فاز ۱۱ همچنان بلاتکلیف
پایگاه خبری راد: در حالی که خروج توتال از قرارداد طرح توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی وارد هشتمین ماه خود شد و به گفته مسئولان قرار بود شرکت ملی نفت چین جایگزین توتال در قرارداد شود، سرنوشت این فاز همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
افزایش قدرت چانه‌زنی ایران در مذاکرات گازی
پایگاه خبری راد: اکنون ایران در حالی نام دومین دارنده ذخایر گازی در دنیا را یدک می‌کشد که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، صنعتی به نام صنعت گاز نداشت. عنوانی که کشف و توسعه مخازن گازی آن را ساخته و در این میان، نقش یک میدان گازی مشترک که بزرگ‌ترین میدان گازی جهان محسوب می‌شود، غیر قابل انکار است.
چه سرنوشتی در انتظار فاز ۱۱ نشسته است؟
پایگاه خبری راد: توتال غول نفتی فرانسوی نخستین شرکت غربی بود که در فضای پسابرجام با ایران قرارداد نفتی امضا کرد، بعد از خروج آمریکا از برجام با پشت سر گذاشتن فراز و نشیب‌های بسیار بالاخره با فاز ۱۱ پارس جنوبی خداحافظی کرد و فصل توتال در پرونده توسعه این فاز به طور رسمی بسته شد. اما بسته شدن این پرونده به معنی توقف کار در این فاز نیست و درحال حاضر شرکت چینی CNPCI و شرکت ایرانی پتروپارس پشت درهای توسعه فاز ۱۱ آماده نشسته‌اند.
CNPC جایگزین توتال در فاز ۱۱ پارس جنوبی شد
با خروج آمریکا از برجام، شرکت فرانسوی توتال که رهبر کنسرسیومی متشکل از شرکت چینی CNPC و شرکت ایرانی پتروپارس در توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی بود، از این کنسرسیوم خارج شد و اکنون جایگزینی شرکت چینی CNPCI با توتال در این قرارداد قطعی شده است.
ایران می تواند با مهره گاز خود برنده بازی شود
پایگاه خبری راد: نفت در ایران همواره در متن و گاز در حاشیه بوده است. درحالی که ذخایر حرف دیگری می زنند و با اینکه ایران دارنده بیشترین ذخایر گازی جهان است، اکثر ملت ها ایران را با نام نفت می شناسند؛ حال که سیاست مداران جهان مهره های خود را طوری چیده اند که نفت ایران را کیش و مات کنند، ایران می تواند با مهره گاز خود برنده این بازی شود.
کار در فاز ۱۱ پارس جنوبی متوقف نشده است
پایگاه خبری راد: معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت در امور مهندسی و توسعه با تاکید بر این‌که با خروج ترامپ از برجام کار در فاز ۱۱ پارس جنوبی متوقف نشده است، توضیحاتی را در مورد آخرین پروژه‌های نفتی کشور ارائه کرد.
هند پای فرزاد می ایستد؟
پایگاه خبری راد: هندی‌ها از همان ابتدا پای ثابت مذاکره برای توسعه میدان گازی فرزاد با ایران بودند. مذاکراتی که 10 سال زمان برد تا به نتیجه برسد و گره آن که نوع گاز این میدان بود باز شود و بالاخره ایران که اعلام کرده بود گاز میدان فرزاد را نمی‌خواهد حاضر به برداشت این گاز شد. البته هنوز مهر تایید زیر قرارداد بین ایران و هند نخورده است و سوال اصلی این است که آیا هند بعد از خروج ترامپ از برجام پای فرزاد می ایستد یا خیر؟
ضریب بازیافت میادین سپهر و جفیر ۱۰ تا ۱۵ درصد پیش‌بینی شده است
پایگاه خبری راد: معاون مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت با اشاره به کاربست روش‌های افزایش ضریب بازیافت از میادین سپهر و جفیر توسط شرکت انرژی پاسارگاد، گفت: افزایش ضریب بازیافت از این میادین بین ۱۰ تا ۱۵ درصد پیش‌بینی شده است.
وزارت نفت و سدی به نام کمبود سرمایه
پایگاه خبری راد: اگر به نفت به مثابه ثروت ملی نگاه شود، دارا بودن منابع هیدروکربوری یک وجه آن و داشتن سرمایه و دانش کافی برای برداشت از این منابع وجه دیگر این ماجرا است و ایران که با دارا بودن منابع عظیم نفتی و گازی عنوان یک کشور نفتی را یدک می کشد با گذشت سال ها همچنان در وجه دوم ماجرا دچار چالش است.
آغوش باز لایه‌های نفتی پارس جنوبی برای غول‌های نفتی
پایگاه خبری راد: قفل تولید از لایه‌های نفتی پارس جنوبی چندی پیش شکسته شد اما سر راه امضای قرارداد برای توسعه این لایه ها با شرکت‌های خارجی همچنان سدهایی وجود دارد و درحالی که به نظر می رسید مذاکره با "مرسک" برای توسعه لایه های نفتی در مرحله آخر قرار دارد، خرید شاخه نفتی این شرکت توسط توتال فرانسه آغوش لایه‌های نفتی را به روی شرکت‌های دیگر باز کرد.
ابراز تمایل دو شرکت خارجی برای توسعه لایه‌های نفتی پارس جنوبی
پایگاه خبری راد: مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از ابراز تمایل دو شرکت خارجی برای توسعه لایه‌های نفتی پارس جنوبی خبر داد.
سیاست‌های آمریکا خللی در روند مذاکرات نفتی ایران ایجاد نکرده است
پایگاه خبری راد: معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه سیاست‌های اخیر آمریکا خللی در روند مذاکرات بین ایران و شرکت‌های نفتی بین‌المللی ایجاد نکرده، ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال ۱۰ قرارداد نهایی شود.
صفحه قبل | صفحه بعد