02:44 | دوشنبه 16 مهر 1403
Research Analysis Debriefing Day

برچسب:

سدهای ایران

آسمان کشور چقدر بارید؟
نماد برتر- سال آبی ۹۸-۹۹ در حالی به پایان رسید که میزان بارش ها نسبت به سال گذشته هفت درصد کاهش را ثبت کرد اما با توجه به رشد ۲۷ درصدی بارش‌ها در این سال آبی نسبت به آمار درازمدت، سال آبی ۹۸-۹۹ سالی پربارش و به عبارتی سالی تَر شناخته شده است.
جدیدترین وضعیت ذخیره سدهای ایران
پایگاه خبری راد: ذخیره سدهای ایران زیر سایه بارندگی‌های اخیر افزایش یافت؛ به طوری که ورودی مناسب به مخزن سدها موجب شده تا از میان ۱۷۸ سد بزرگ، تعداد ۸۶ سد مهم که حدود ۶۰ درصد از ظرفیت کل مخازن سدهای ایران را شامل می‌شوند، بین ۹۰ تا ۱۰۰ درصد پرشده باشند. هم اکنون ۴۱ سد بین ۷۰ تا ۹۰ درصد، ۲۱ سد بین ۵۰ تا ۷۰ درصد، چهار سد بین ۴۰ تا ۵۰ درصد و ۲۶ سد کمتر از ۴۰ درصد آب ذخیره شده دارند.
آخرین وضعیت سدها در نیمه اردیبهشت‌ماه
پایگاه خبری راد: ورودی آب به سدهای کشور از ابتدای مهرماه سال گذشته تاکنون به ۶۴.۰۸ میلیارد مترمکعب رسیده، که این رقم در مقایسه با ورودی ۱۶.۱۵ میلیارد مترمکعبی مدت مشابه سال گذشته ۲۹۷ درصد افزایش داشته است.
ایران هنوز تشنه آب است؟
پایگاه خبری راد: علی‌رغم بارش‌های مناسب شواهد نشان می‌دهد که ایران به دلیل وجود اقلیم خشک و نیمه خشک هنوز سیراب نشده و بحران آن همچنان وجود دارد؛ به همین دلیل باید موضوع مدیریت مصرف مورد توجه باشد.
درس‌های بزرگ از سیلاب‌های فروردین ۹۸
پایگاه خبری راد: یک کارشناس حوزه منابع آبی گفت: رخداد سیلاب‌های ویرانگر فروردین ۹۸ نشان داد که هم‌چنان و به شدت دچار ناکارآمدی در مدیریت منابع آب هستیم؛ به طوری‌که یکی از بزرگ‌ترین آسیب‌های جریان‌های سیلابی، شست‌وشوی میلیون‌ها و بلکه میلیاردها تن خاک ارزشمند از دامنه کوه‌ها و عرصه‌های مرتعی بود که تا چندین قرن‏ جبران آن ناممکن است.
۷۸ درصد مخازن سدهای ایران پر شد
پایگاه خبری راد: بارش‌های مناسب سال آبی جاری باعث شده تا میزان ذخیره آب سدهای کشور با رشد ۶۳ درصدی نسبت به سال گذشته به بیش از ۳۹ میلیارد مترمکعب رسیده و ۷۸ درصد از ظرفیت مخازن سدها نیز پر شود.
ایران تا سه سال از بحران آب فاصله گرفت
پایگاه خبری راد: مسوولان می‌گویند دغدغه برای آب شرب در مکان‌هایی که از آب‌های سطحی استفاده می‌کنند، حداقل یک سال و در برخی مناطق دو تا سه سال برطرف شده و پیش‌بینی می‌شود که مشکلی از این بابت وجود نخواهند داشت، اما این مساله به معنای جبران منابع آب زیرزمینی نیست.
سدهای ایران برای مواجهه با سیلاب آماده شدند؟
پایگاه خبری راد: افزایش بی‌سابقه بارندگی‌ها در ایران موجب شد میزان نزولات سال آبی جاری حدود ۱۷۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته و ۴۵ درصد نسبت به میانگین ۵۰ ساله افزایش داشته باشد که عمده این بارندگی‌ها مربوط به مقاطع زمانی اخیر بوده که توانست ذخیره فعلی سدهای ایران را به ۵۱ میلیارد مترمکعب برساند.
دوسوم رواناب‌های ایران به سدهای خوزستان وارد شدند
پایگاه خبری راد: مدیرعامل شرکت مدیریت منابع ایران ضمن بی سابقه خواندن بارندگی‌های اخیر، گفت: این جبهه بارندگی به لحاظ شدت، مدت و فراگیری که شامل ۲۴ استان شد، بی سابقه بوده است و متوسط بارندگی را ۵۰ الی ۵۵ میلیمتر بالا برد و به ۲۶۰ میلیمتر رساند.
۶۴ درصد مخازن سدهای ایران پر شد
پایگاه خبری راد: معاون آب و آبفای وزیر نیرو از افزایش ۳۱ سانتی‌متری تراز سطح دریاچه ارومیه در پی بارش‌های اخیر کشور خبر داده است.
پتانسیل خفته نیروگاه‌های برق‌آبی
پایگاه خبری راد: تابستانی که گذشت، نیروگاه‌های برق آبی نتوانستند موفقیت چندانی را بدست آورند چرا که با کاهش بارندگی‌ها، سرعت حرکت موتور این بخش کاهش یافت اما طبق گفته‌های مسوولان پیش‌بینی می‌شود که امسال شاهد اوج گرفتن این نیروگاه‌ها باشیم.
دوره سدسازی به سر آمده است
پایگاه خبری راد: یک کارشناس معتقد است که دیگر زمان سدسازی در ایران به پایان رسیده است، چراکه به اندازه کافی سد ساخته‌ و باعث شده‌ایم کم‌ترین میزان آب به سفره‌های زیرزمینی جذب شود.
 سیلای های موجود در ایران چه تعدادی هستند؟
پایگاه خبری راد: سیلاب حدود ۶۰ درصد از خسارات مربوط به بلایای طبیعی را در جهان تشکیل می‌دهد؛ در این میان طبق اعلام مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، کشور ما در دهه گذشته به‌طور متوسط هر سال با ۶۰ سیلاب روبه‌رو بوده‌ و تقریباً ۲۰۰ نفر سالیانه جان خود را در این رابطه از دست داده‌اند.
هشدار بحران آب!
پایگاه خبری راد: باوجودی‌که پاییز امسال شاهد افزایش بارندگی‌ها نسبت به سال گذشته بوده ایم اما هم‌چنان وضعیت سدهای ایران تعریفی ندارد و هنوز در برخی از استان‌ها هم‌چون یزد، اردبیل و سیستان و بلوچستان با بارش‌هایی کمتر از حد نرمال مواجهیم.
بحران آب،معضل اساسی کشور ایران!
پایگاه خبری راد: خاک هر دشت و حوضه آبریزی در دنیا زمانی‌که چندین سال متمادی دچار خشکسالی می‌شود، به‌ میزان بسیاری رطوبت خود را از دست می‌دهد و حتی وقتی وارد دوره ترسالی می‌شود؛بخش اعظمی از بارش ها، صرف رطوبت از دست‌رفته‌ خاک می‌شود و این معضلی است که اکنون ایران با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند.
صفحه قبل | صفحه بعد