22:22 | جمعه 30 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day

برچسب:

وزیر امور اقتصادی و دارایی

ارزهای صادراتی به جیب چه کسانی رفت؟!
پایگاه خبری راد: جدا از اختلاف ۳۵ درصدی آمار ارائه شده در بازگشت ارز صادراتی به کشور، هویت فراریان ارزی مشخص نیست و وزارت اقتصاد به عنوان اصلی‌ترین نهاد تنظیم‌گر سیاست‌های اقتصادی باید پاسخگوی این سوال باشد که چرا با این همه ابزارهای گمرکی، مالیاتی و مقرراتی که در اختیار دارد، نتوانسته مانع فرار ارزهای صادراتی شود و اساساً راهکارش برای تکرار نشدن این وضعیت در ماه‌های آینده چیست؟
۲۵ درصد ارز صادراتی برگشت یا ۶۰ درصد؟!
پایگاه خبری راد: در حالی وزیر اقتصاد اعلام کرده که ۷۵ درصد از ارز صادراتی به هیچ شکلی وارد کشور نشده است، رئیس‌کل بانک مرکزی تاکید کرد که ۶۰ درصد از ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد برگشته است!
بازی دو سر سود صادرکنندگان با دلارهای نیما
پایگاه خبری راد: عدم بازگشت ۷۵ درصد ارز صادراتی، موضوعی است که از سوی مسئولان وزارت اقتصاد طی روزهای اخیر اظهار و تایید شده است که به گفته یک اقتصاددان، در این میان صادرکنندگان از یک طرف مواد اولیه تولید را با دلار ۱۰ هزار تومانی سامانه نیما وارد می‌کنند اما حاضر نیستند درآمدهای صادراتی خود را به سامانه نیما برگردانند.
دلارهایی که برای پوره و گربه می‌رود!
پایگاه خبری راد: علیرغم اینکه در شرایط فعلی اقتصاد، چگونگی دخل و خرج ارزی بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد، آمارها چیز دیگری می‌گوید؛ چراکه در مواردی ارز آن هم از نوع دولتی برای واردات محصولات لوکس و غیر ضرور از جمله غذای سگ و گربه و پوره میوه از جیب کشور رفته و در ازای آن قرار است ارزهایی حاصل از صادرات محصولات آب‌بر و یارانه‌بر کشاورزی به کشور بیاید که اگر بیاید...
عضو هیات مدیره و قائم مقام سازمان جمع آوری و فروش و اموال تملیکی منصوب شد
پایگاه خبری راد: وزیر امور اقتصادی و دارایی طی حکمی محمدعلی افتخاری را به سمت عضو هیات مدیره و قائم مقام سازمان جمع آوری و فروش و اموال تملیکی منصوب کرد.
بی‌برنامگیِ سازمانی پر خرج در سال سخت اقتصادی!
پایگاه خبری راد: شرایط رکود تورمی از یک سو و اعمال فشار بر صادرات نفت ایران از سوی دیگر دو عامل اساسی هستند که فشارها بر سازمان امور مالیاتی را بسیار بیشتر از گذشته می‌کنند، با این حال مسئولان سازمان امور مالیاتی تا این لحظه درباره برنامه‌های خود برای مواجهه با این شرایط در سال سخت اقتصادی، پاسخی به پیگیری‌ها نداده‌اند.
"نیما" به اهدافش رسید؟!
پایگاه خبری راد: در حالی که یکسال از راه‌اندازی سامانه نیما می‌گذرد، این سامانه عملکرد قابل قبولی در جذب ارز حاصل از صادرات نداشته و باید دید که بانک مرکزی برای این سامانه و جذب ارز حاصل از صادرات از طریق آن برنامه جدیدی دارد یا اینکه باید این سامانه را شکست خورده دانست؟
برای افراد فاقد کارت سوخت کارت بانکی جایگزین می‌شود
پایگاه خبری راد: سخنگوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: برای افراد فاقد کارت هوشمند سوخت، کارت بانکی جایگزین می‌شود.
تاکید رئیس گمرک به واگذاری امور به بخش خصوصی
پایگاه خبری راد: رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: واگذاری برخی امورات گمرکی به بخش خصوصی حیاتی است.
کاهش سپرده قانونی می‌تواند تورم‌زا باشد
پایگاه خبری راد: کاهش نرخ سپرده قانونی بانک‌ها در نزد بانک مرکزی ایده‌ای است که وزیر اقتصاد برای حمایت از تولید در این شرایط خاص اقتصادی به بانک مرکزی پیشنهاد کرد اما در این باره یک اقتصاددان معتقد است افزایش قدرت بانک‌ها در دادن تسهیلات بیشتر لزوماً منجر به افزایش فعالیت‌های تولید نمی‌شود و احتمال تشدید تورم در صورت اجرای این سیاست نیز وجود دارد.
پیشنهاد وزیر اقتصاد به بانک مرکزی برای کاهش نرخ سپرده
پایگاه خبری راد: وزیر امور اقتصادی و دارایی به بانک مرکزی پیشنهاد کرد که نرخ متوسط سپرده قانونی را چهار درصد کاهش دهیم تا قدرت اعطای تسهیلات بیشتر شود و این مبلغ را در جهت تولید بیشتر و تکمیل پروژه‌های نیمه تمام هدایت کرد.
زور دلالان از دلار هم بیشتر است
پایگاه خبری راد: افزایش قیمت برخی اقلام اساسی در کشور که تولید آنها کمترین ارتباط را با قیمت ارز دارد مساله‌ای است که درماه‌های گذشته باعث ایجاد سختی‌هایی در تامین معاش مردم شده است؛ امری که به نظر می‌رسد برای بررسی آن باید به عملکرد دستگاه‌های داخلی پرداخته شود.
جامعه جهانی جلوی اقدام قهرامیز یکجانبه را بگیرد
پایگاه خبری راد: مشاور عالی وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان ضمن تاکید بر اهمیت تجارت بین‌المللی به‌عنوان پیشرانه توسعه، بر لزوم تقویت نظام چندجانبه باز، قانونمند، غیرتبعیض آمیز، برابر، فراگیر و شفاف تجاری جهانی با مشارکت عادلانه و برابر همه کشورها تاکید کرد.
چرا سرمایه خارجی‌؟!
پایگاه خبری راد: وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌گوید این وزارتخانه برای جذب "سرمایه‌های خارجی" باید از همه توانمندی‌هایش استفاده کند. مساله اما این است که چرا وقتی در ایران این همه سرمایه‌های سرشار مالی وجود دارد باید به دنبال جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی باشیم؟
هیچ محدودیتی برای سرمایه‌گذاری خارجی‌ها نداریم
پایگاه خبری راد: رئیس‌کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران ضمن اعلام اینکه هیچ محدودیتی برای حضور سرمایه‌گذاران خارجی در کشور وجود ندارد، گفت: در برنامه ششم توسعه جذب ۶۵ میلیون دلار از طریق سرمایه‌گذاری خارجی پیش‌بینی‌شده که باید از ظرفیت نمایندگی‌های وزارت خارجه در دیگر کشورها بهره ببریم تا بتوانیم سرمایه‌گذاران خارجی را جذب کنیم.