با وجود مرتفع شدن برخی ریسکها در بازار پس از استقرار دولت جدید در روزهای اخیر شاهد نوساناتی در بازار هستیم که به نظر میرسد، دلیل بنیادینی برای آن وجود ندارد و شاید بتوان گفت بیشتر تحت تاثیر هیجانات و رفتاره گلهای رقم خورده است.
بازار بدهی نقطه کانونی بازار سهام برای تغییر نهادهای بازار سرمایه است؛ بنابراین، به شدت نیاز به تغییر در نهادهای بازار داریم چرا که با نهادهای فعلی بازار سرمایه نمی توان افقی که برای بازار بدهی مدنظر است را محقق کرد.
بازارگردان فعال میتواند مناسبتترین گزینه برای دستیابی به تعادل قیمتی در بورس و همچنین افزایش نقدشوندگی باشد.
ارائه اطلاعات شفاف، تاثیر بهسزایی بر عملکرد بازار سرمایه میگذارد و این امر منجر به تصمیمات صحیحتر در زمینه تخصیص بهینه منابع و رسیدن به کارآیی تخصیصی که هدف نهایی بازار سرمایه است، میشود.
اوراق بدهی تأمین کننده بودجه لازم برای پیادهسازی طرحهای شرکتها و نهادها و روشی برای کاهش ریسک سرمایه گذاری و ایمن کردن پرتفوی سرمایهگذاران در بازار سرمایه است.
فارغ از اینکه فروش نامناسب اوراق بدهی موجب عقب ماندن از قانون بودجه میشود، فضای کلان اقتصاد کشور را نیز تحت تاثیر قرار میدهد که یکی از این تبعات رجوع به منابع بانک مرکزی است؛ به عبارتی وقتی تامین مالی دولت از طریق بازار بدهی منتفی شود، راحتترین و محتملترین گزینه برای جبران آن، استفاده از منابع بانک مرکزی (چه در قالب استقراض و چه در قالب تنخواهگردان) است.
ارزش کل معاملات و همچنین حجم کل معاملات بورس اوراق بهادار تهران در یک ماه منتهی به ۳۱ شهریور، نسبت به امرداد افزایشی شد؛ این در حالی بود که شاخص کل بورس با افت ۸ درصدی، کاهشی شد.
مسیر فراریان مالیاتی فقط از طریق شفافیتی که در بازار سرمایه وجود دارد ناهموار میشود.
قرار گرفتن یک شرکت کوچک با شناوری پایین در پرتفوی سهامداران، زمینه ایجاد تخلفاتی از نوع دستکاری قیمت، اغواگری و افزایش قیمت سهام بیش از ارزش ذاتی آن سهم را فراهم می کند و در نهایت سهام برخی از شرکتهای کوچک به طعمه ایجاد تخلفات در بازار تبدیل میشوند.
ارز ۴۲۰۰ تومانی نوعی رانت است که هدف از اختصاص آن به برخی از صنایع ایجاد کنترل بر آنها بود و تاثیر متفاوتی را در صنایع دریافت کننده این ارز ایجاد کرد.
تکمیل مراحل واکسیناسیون در داخل کشور ضمن کمک به فعالیتهای خدماتی، تاثیر بسزایی در صنایع و گروههای مختلف گذاشته است.
میانگین بازدهی صندوق های سهامی کشور برای سال منتهی به ۲۰ شهریور ماه ۱۴۰۰ بیش از ۲۶ درصد است. این عدد برای گروه صندوق های مختلط حدود ۴ درصد و صندوق های بادرآمد ثابت ۱۹ درصد گزارش شده است.
با توجه به اینکه قیمت گذاری دستوری عامل ایجاد ریسک و ابهام است؛ بنابراین فعالان بازار سهام همگی مخالف ادامه چنین روندی در اقتصاد کشور هستند.
نکته اساسی و مهم در به کار گرفتن عرضه اولیه به "روش ترکیبی" تشویق مردم به خرید واحدهای سرمایه گذاری صندوق ها و روش غیر مستقیم سرمایه گذاری در بازار سرمایه است.
«سبد مشاع»، امکان سرمایهگذاری برای گروهی از افراد را فراهم میکند که به دلیل برخورداری از ویژگیهای منحصربهفرد، میتواند آینده سبدگردانی در کشور را تغییر دهد و به کارایی هرچه بیشتر بازار سرمایه کمک کند.