پس از گذشت بیش از یک سال از اخبار منتشر شده در خصوص همه گیری کرونا و کشف واکسن مناسب و ایمنی بخشی در جوامع، حالا شاهد موج جدیدی از تقاضا در اقتصاد کشورها هستیم؛ روندی که به اعتقاد کارشناسان به شکلگیری موج جدیدی از تقاضا در جهان منجر شده است.
با حذف ارز ترجیحی، بازار سرمایه به عنوان ویترین بازار مالی کشور، از کاهش رانت و حذف نرخهای دستوری و در نهایت شکلگیری سرمایهگذاری ارزش محور و مبتنی بر تقاضای واقعی برخوردار خواهد شد.
بازار سرمایه به کمک ابزارهایی چون صندوق پروژه میتواند بهترین گزینه برای سرمایهگذاری در حوزه مسکن باشد.
قیمت گذاری دستوری از جمله سیاست دولت ها برای مهار تورم به شمار می رود که همواره در بلند مدت زمینه فساد، رانت و همچنین مقدمات قاچاق را فراهم میآورد.
در حال حاضر ۷۰ درصد بازار لوازم خانگی کشور در اختیار تولیدات ایرانی است که با رشد کمیت و کیفیت محصولات این صنعت در سالهای آینده شاهد ورود آنها در بازار سرمایه خواهیم بود.
یکی از مهمترین ویژگیهای بازار سهام برای افرادی که قصد سرمایهگذاری در آن را دارند، وجود نوسانات مثبت و منفی در این بازار است. براین اساس، برخورداری از یک استراتژی سرمایهگذاری مناسب با توجه به درجه ریسکپذیری افراد، لازمه موفقیت در بازار سهام است.
معاون هماهنگی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) بیان کرد: اقدامات بانک ایران زمین در تسریع تولید واکسن کرونا بسیار به موقع و امید بخش بود و با تجهیزاتی که بانک برای راه اندازی خط تولید واکسن کرونا در اختیار مجموعه دارویی برکت قرار داد فرآیند تولید واکسن را تسریع کرد.
هدف از تاسیس صندوقهای تثبیت و توسعه، کمک به ثبات بازار از طریق تزریق منابع مالی به بازار سرمایه در مواقع بحرانی و نیز عرضه سهام در زمانی که صفهای تقاضا تشدید میشوند، است.
رشد و توسعه بازار صکوک در چند سال اخیر، به دلیل نقش آن در گسترش سرمایهگذاری در طرحهای سودآور تحقق یافته است؛ همچنین قابلیت دیگر صکوک، آن است که به عنوان ابزاری برای کنترل نقدینگی و اعمال سیاستهای انبساطی و انقباضی پولی مورد استفاده قرار گیرد.
افزایش تدریجی نرخ بهره بین بانکی در چند ماه اخیر نشانگر سیر صعودی این مؤلفه مهم اقتصادی است، طوری که در آخرین آمار بانک مرکزی این رقم به ۱۹.۳۵ درصد رسیده؛ موضوعی که در آینده احتمال رشد نرخ بهره را قوت میبخشد و به زعم کارشناسان در طولانی مدت اتفاق خوبی برای بخش تولید و اقتصاد به شمار نمیآید.
صندوق جسورانه نوعی صندوق سرمایهگذاری مشترک است که به راهاندازی کسب و کارهای جدید، حمایت از طرحها و پروژهها، اشتغالزایی، رونق اقتصادی و توسعه فناوری کمک به سزایی میکنند.
لغو قیمت گذاری دستوری در صنعت خودرو کشور باعث می شود ضمن ایجاد رقابت در صنعت، دست دلالان هم از بازار کوتاه شود.
ارائه اطلاعات شفاف، تاثیر بهسزایی بر عملکرد بازار سرمایه میگذارد و این امر منجر به تصمیمات صحیحتر در زمینه تخصیص بهینه منابع و رسیدن به کارآیی تخصیصی که هدف نهایی بازار سرمایه است، میشود.
دکتر محمدعلی دهقان دهنوی در نامهای به وزیر اقتصادخواستار بررسی مجدد موضوع قیمتگذاری دستوری صنعت خودرو و ساخت قطعات در شورای رقابت و خروج این محصولات از شمول قیمتگذاری توسط این شورا شد.