پایگاه خبری راد: میدان گازی پارس جنوبی، بزرگترین میدان گازی که بین ایران و قطر مشترک است، در طرف ایرانی و بهطور کلی در ۲۷ فاز برای توسعه تعریف شده است که ۲۱ فاز تا سال گذشته به مدار آمده و طبق برنامهریزیها تا پایان سال جاری، سه فاز دیگر در دریا و چهار فاز در خشکی به مدار خواهند آمد و سه میلیارد فوت مکعب (۸۵ میلیون مترمکعب) به تولید پارس جنوبی افزوده خواهد شد.
پایگاه خبری راد: رئیس تحقیق و توسعه پتروشیمی ایلام گفت: مهمترین عاملی که امکان تحقق مزایای واقعی پتروشیمی ایلام را برای استان به چالش میکشد احداث نکردن و راهاندازی فاز دوم پالایشگاه گاز ایلام است.
پایگاه خبری راد: در سه ماه گذشته طرحهای پیشنهادی توسعه میدان سوسنگرد، طرح توسعه پیشنهادی سه میدان چشمهخوش، دالپری و پایدار شرق، طرح توسعه مخازن کنگان و دالان میدان گازی پارس شمالی، طرح توسعه میدان اسفندیار و طرح توسعه و بهرهبرداری از میدانهای سپهر و جفیر در کمیته مشاوران مدیریت مخازن مورد بررسی قرار گرفت.
پایگاه خبری راد: چهارمین کنگره راهبردی و نمایشگاه نفت و نیرو صبح امروز در مرکز همایشهای صداوسیما با حضور وزیر نفت و جمعی از مسئولان وزارت نفت برگزار شد. در این کنگره مباحث مهمی پیرامون وضعیت صنعت نفت، کارت سوخت و بازارجهانی نفت در آستانه آغاز تحریمهای نفتی ایران علیه آمریکا مطرح شد.
پایگاه خبری راد: پرونده تامین گاز کشور با کاهش دمای هوا دوباره باز شده است، پروندهای که بخش قطور آن به وضعیت توسعه فازهای میدان گازی پارس جنوبی اختصاص دارد. در این راستا راهاندازی فازهای جدید پارسجنوبی، موجب افزایش مقدار تولید گاز طبیعی در کشور میشود که پایداری گازرسانی در فصل سرما را در پی خواهد داشت. طبق برنامهریزیها علاوه بر برداشت از سایر فازها که طبق روال هر سال انجام میشود، ۲۸ میلیون مترمکعب (یک میلیاردفوت مکعب) گاز ترش از موقعیت مخزنی طرح توسعه فازهای ۲۲_۲۴ در پارس جنوبی برای تامین سوخت زمستانی کشور برداشت خواهد شد.
پایگاه خبری راد: میدان گازی پارس جنوبی که عنوان بزرگترین میدان گازی جهان را یدک میکشد بین ایران و قطر مشترک بوده و هرچند ایران در طول سالها از قطر در برداشت از این میدان عقب بوده اما روند توسعه پارس جنوبی در طرف ایران در سالهای اخیر رو به رشد بوده است. به طوریکه که انتظار میرود تا پایان سال ۱۳۹۸ همه فازهای باقیمانده توسعه نیافته، یعنی فازهای ۱۳، ۱۴، ۲۲ تا ۲۴، توسعه یابند و از پروژه پارس جنوبی فقط پرونده فاز ۱۱ باز بماند.
پایگاه خبری راد: پرونده تکمیل فازهای ۲۴ گانه پارس جنوبی رو به تکمیل است و با اتمام توسعه پنج فاز ۱۳، ۱۴، ۲۲، ۲۳ و ۲۴ فاز نخست توسعه بزرگ ترین میدان گازی که بین ایران و قطر مشترک است تا پایان سال جاری به پایان رسیده و فقط توسعه فاز ۱۱ و بخشی از فاز ۱۴ به سال آینده موکول میشود. به عبارت دیگر فازهای ۱۳ و ۲۲ تا ۲۴ و بخش دریایی فاز ۱۴ به طور کامل تا پایان امسال تکمیل شده و تکمیل پالایشگاه فاز ۱۴ به سال ۹۸ موکول میشود.
پایگاه خبری راد: پازل میدان گازی پارس جنوبی به مرور زمان درحال تکمیل است و پیشبینی میشود تا پایان سال جاری طبق وعده از پیش اعلام شده، در مجموع برداشت روزانه ۳ میلیارد فوت مکعب گاز از فازهای ۱۳، ۱۴و ۲۲-۲۴ محقق شود.
پایگاه خبری راد: پنج فاز ۱۳، ۱۴ و ۲۲ تا ۲۴ از فازهای باقی مانده پارس جنوبی مراحل نهایی توسعه خود را طی می کنند و فازهای ۱۳ و ۲۲ تا ۲۴ و بخش دریایی فاز ۱۴ به طور کامل تا پایان امسال تکمیل شده و تکمیل پالایشگاه فاز ۱۴ به سال ۹۸ موکول میشود.
پایگاه خبری راد: هندیها از همان ابتدا پای ثابت مذاکره برای توسعه میدان گازی فرزاد با ایران بودند. مذاکراتی که 10 سال زمان برد تا به نتیجه برسد و گره آن که نوع گاز این میدان بود باز شود و بالاخره ایران که اعلام کرده بود گاز میدان فرزاد را نمیخواهد حاضر به برداشت این گاز شد. البته هنوز مهر تایید زیر قرارداد بین ایران و هند نخورده است و سوال اصلی این است که آیا هند بعد از خروج ترامپ از برجام پای فرزاد می ایستد یا خیر؟
پایگاه خبری راد: دومین ردیف شیرینسازی گاز پالایشگاه فاز ۱۳ پارس جنوبی به بهرهبرداری رسید. این ردیف شیرینسازی که هماکنون با تولید حدود ۷ میلیون متر مکعب گاز در روز در مدار بهرهبرداری قرار دارد، بهتدریج و با رسیدن به ظرفیت کامل، روزانه ۱۴.۲ میلیون متر مکعب برابر با ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز را شیرینسازی و به شبکه سراسری ارسال خواهد کرد.
پایگاه خبری راد: وزیر نفت درباره تاثیر خروج آمریکا از برجام و اینکه چقدر روی صنعت نفت، درآمد و صادرات ما اثر می گذارد، گفت: معتقدم با خروج آمریکا از برجام اتفاق قابل ذکری برای صادرات نفت و میعانات گازی ما رخ نخواهد داد و درآمدهای ارزی کشور طبق آنچه در بودجه است، تامین خواهد شد.
پایگاه خبری راد: طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی با هدف تولید روزانه ۵۶ میلیون و ۶۰۰ هزار مترمکعب گاز ترش و ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در حال اجراست و قرار است تا پایان شهریورماه روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز ترش از این فاز برداشت شود.
پایگاه خبری راد: عملیات ساخت و راه اندازی ردیف دوم شیرین سازی پالایشگاه فاز ۱۳ پارس جنوبی از پیشرفت قابل توجهی برخوردار بوده است؛ به طوریکه پیش بینی می شود این واحد تا آخر فروردینماه در مدار تولید قرار گیرد.
پایگاه خبری راد: طرح توسعه فاز های ٢٤-٢٢ پارس جنوبی برای تولید ۵۶ میلیون متر مکعب گاز ترش از میدان مشترک و تولید روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز متان، ۲۹۰۰ تن گاز مایع (LPG)، ۲۷۵۰ تن اتان، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد طراحی شده است. این پروژه از سوی کنسرسیومی متشکل از شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) و شرکت پتروسینا آریا و در حال اجرا است.