دکتر محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بهمنظور شفافسازی و پاسخگویی به موضوعاتی از جمله فروش اوراق دولتی، معاملات الگوریتمی، تغییر مدیریتی در سازمان بورس و موارد دیگری که بهتازگی به عنوان دغدغه در بین اهالی بازار سرمایه مطرح شده به گفتوگو پرداخت.
صندوقهای توسعه و تثبیت با سفارشگذاری بر خلاف موج هیجانی در بازار، به ایجاد تعادل و ثبات در بازار سرمایه کمک شایانی میکنند.
با نگاهی به گزارشهای بانک اقتصاد نوین در دورههای اخیر مشخص میشود که به مرور زمان سنگینی بار مثبت درآمدها بیشتر شده و تراز درآمدی در جهت سودسازی حرکت میکند.
افزایش تدریجی نرخ بهره بین بانکی در چند ماه اخیر نشانگر سیر صعودی این مؤلفه مهم اقتصادی است، طوری که در آخرین آمار بانک مرکزی این رقم به ۱۹.۳۵ درصد رسیده؛ موضوعی که در آینده احتمال رشد نرخ بهره را قوت میبخشد و به زعم کارشناسان در طولانی مدت اتفاق خوبی برای بخش تولید و اقتصاد به شمار نمیآید.
یکی از آفتهای اقتصاد دستوری، فاصله گرفتن فضای اقتصادی از شرایطی است که در آن به جای اینکه تولید توجیه اقتصادی داشته باشد واسطهگران و دلالان در آن جولان میدهند.
بازارسرمایه به عنوان یکی از بازارهای مالی هوشمند، همواره بیش از دیگر بازارها به کوچکترین اخبار و اتفاقات اقتصادی، سیاسی و حتی اجتماعی واکنش نشان می دهد.
با وجود مرتفع شدن برخی ریسکها در بازار پس از استقرار دولت جدید در روزهای اخیر شاهد نوساناتی در بازار هستیم که به نظر میرسد، دلیل بنیادینی برای آن وجود ندارد و شاید بتوان گفت بیشتر تحت تاثیر هیجانات و رفتاره گلهای رقم خورده است.
بازار بدهی نقطه کانونی بازار سهام برای تغییر نهادهای بازار سرمایه است؛ بنابراین، به شدت نیاز به تغییر در نهادهای بازار داریم چرا که با نهادهای فعلی بازار سرمایه نمی توان افقی که برای بازار بدهی مدنظر است را محقق کرد.
بازارگردان فعال میتواند مناسبتترین گزینه برای دستیابی به تعادل قیمتی در بورس و همچنین افزایش نقدشوندگی باشد.
اوراق بدهی تأمین کننده بودجه لازم برای پیادهسازی طرحهای شرکتها و نهادها و روشی برای کاهش ریسک سرمایه گذاری و ایمن کردن پرتفوی سرمایهگذاران در بازار سرمایه است.
فارغ از اینکه فروش نامناسب اوراق بدهی موجب عقب ماندن از قانون بودجه میشود، فضای کلان اقتصاد کشور را نیز تحت تاثیر قرار میدهد که یکی از این تبعات رجوع به منابع بانک مرکزی است؛ به عبارتی وقتی تامین مالی دولت از طریق بازار بدهی منتفی شود، راحتترین و محتملترین گزینه برای جبران آن، استفاده از منابع بانک مرکزی (چه در قالب استقراض و چه در قالب تنخواهگردان) است.
تاخیر در ارسال اطلاعات معاملاتی روز چهارشنبه به کارگزاریها و ایجاد مشکل در مشاهده به موقع اطلاعات از سوی تعدادی از سهامداران در روز شنبه به دلیل مشکل فنی در کانال ارتباطی میان سیستمها بوده است.
کماکان ارزشمندترین و مایه فخر فروش سبدکالایی شرکت ملی مس ایران کالایی به نام «مس کاتد» بوده که بدون حضور این محصول در سبدکالایی فملی میتوان به جرات گفت که دیگر، این شرکت صفایی ندارد!
دولت با کسری تراز عملیاتی مواجه است؛ بنابراین، باید از محل واگذاری داراییهای مالی یا سرمایه ای کسری بودجه عملیاتی خود را پوشش دهد.
سیمان صنعتی است که همواره مورد ظلم واقعشده و فعالان این صنعت همواره گلایههای بسیاری دارند.