مدتی است، روند صعودی بازارجهانی کامودیتی ها و نفت، بیش از گذشته توجه سرمایه گذاران را به خود معطوف کرده است، طوریکه آنها بیش از گذشته، برای ترسیم دورنمای سرمایهگذاری خود به دنبال ثبات و بررسی نوسانات این مهم میپردازند.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به مردم توصیه کرد به جای سرمایهگذاری مستقیم در بازارسرمایه از طریق صندوقهای سرمایهگذاری اقدام کنند؛ اما شناخت و انتخاب بهترین گزینههای سرمایهگذاری از بین حدود ۲۰۰ صندوقهای سرمایهگذاری چطور امکان پذیر است؟
هیچ ریسکی از درون بازار سرمایه، تهدیدکننده آن نیست. تولید و فروش شرکتها در شهریور ماه و همچنین عملکرد معقول آنها طی ۶ ماهه نخست سال، همگی حکایت از سودآوری بازار طی نیمه دوم سال دارند.
یکی از مهمترین ویژگیهای بازار سهام برای افرادی که قصد سرمایهگذاری در آن را دارند، وجود نوسانات مثبت و منفی در این بازار است. براین اساس، برخورداری از یک استراتژی سرمایهگذاری مناسب با توجه به درجه ریسکپذیری افراد، لازمه موفقیت در بازار سهام است.
بازارسرمایه به عنوان یکی از بازارهای مالی هوشمند، همواره بیش از دیگر بازارها به کوچکترین اخبار و اتفاقات اقتصادی، سیاسی و حتی اجتماعی واکنش نشان می دهد.
توسعه شرکتهای سبدگردانی در بازارسرمایه به افزایش عمق و توسعه بازار کمک میکند. تشکیل کانون سبدگردانان نیز اقدامی در همین راستا است.
طبق دستورالعمل سازمان بورس و اوراق بهادار شرکت های سبدگردانی موظفند تا در کنار نیروی انسانی و ساختار سرمایه، از یک نرم افزار سبدگردانی جامع برای مدیریت و انجام امور سبدگردانی استفاده کنند.
مجوز فعالیت ۴ سبدگردان صادر شده و به این ترتیب تعداد سبدگردانهای فعال بازارسرمایه به ۵۳ شرکت رسیده است.
آیا تاسیس «کانون شرکتهای سبدگردانی» و افزایش شمار کانونها به افزایش قدرت و کارایی نهادهای مالی میانجامد یا نتیجه معکوس خواهد داشت؟
طی مدت ۸ ماهه اخیر، نهادهای مالی توسعه کمی و کیفی یافتند و سرمایهگذاری غیرمستقیم در میان سهامداران با اقبال بیشتری مواجه شد.
سازمان بورس تلاش دارد تا مشوقی را برای ترویج سرمایه گذاری غیرمستقیم در نظر بگیرد که در این راستا تصمیم به اجرایی کردن عرضه اولیه به روش ترکیبی گرفته است.
افزایش تعداد نهادهای مالی، تنوع ابزارهای سرمایهگذاری غیر مستقیم و همچنین افزایش دسترسی مردم در اقصی نقاط کشور به صندوقهای سرمایهگذاری از جمله برنامههای توسعهای در دست اقدام سازمان بورس و اوراق بهادار است.
میانگین بازدهی صندوق های سهامی کشور برای سال منتهی به ۲۰ شهریور ماه ۱۴۰۰ بیش از ۲۶ درصد است. این عدد برای گروه صندوق های مختلط حدود ۴ درصد و صندوق های بادرآمد ثابت ۱۹ درصد گزارش شده است.
«سبد مشاع»، امکان سرمایهگذاری برای گروهی از افراد را فراهم میکند که به دلیل برخورداری از ویژگیهای منحصربهفرد، میتواند آینده سبدگردانی در کشور را تغییر دهد و به کارایی هرچه بیشتر بازار سرمایه کمک کند.
بازارسرمایه با حرکت روی ریل توازن میتواند محور توسعه بازارهای دیگر را رقم بزند. الگوی توسعه پیچیده نیست و بازارهای مالی کشورهای توسعهیافته سالهاست روی همین مدل حرکت میکنند.