به گزارش پایگاه خبری راد، سیدحسن میرعماد اظهار کرد: در همین راستا تاکنون 1100 هکتار از سطح اراضی زیرکشت بهاره در استان کاسته شده است.
وی ادامه داد: تغییر کشت از بهاره به پاییزه طرحی است که با هدف استفاده بهتر از منابع آبی پاییز در دستور کار جهادکشاورزی و بهرهبرداران این استان قرار گرفته است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان سمنان با بیان اینکه خشکسالیهای پیدرپی منابع آبی بخش کشاورزی در استان را تحت تاثیر قرار داده است، افزود: کشاورزان و بهرهبرداران به طور طبیعی و متناسب با شرایط خود به کاهش سطح کشت بهاره و افزایش کشت در پاییز اقدام کردند.
وی از تغییر الگوی کشت از بهاره به پاییزه به عنوان یکی از مهمترین طرحهای بخش کشاورزی استان برای مدیریت بهتر منابع آبی نام برد و گفت: توسعه کشت محصولات کمآببر همچون پسته یکی دیگر از راههای مقابله با شرایط کمآبی در بخش کشاورزی استان است که چند سالی است در استان آغاز و هر سال شتاب بیشتری میگیرد. ضمن اینکه تجهیز مزارع و باغها به سیستمهای نوین آبیاری نیز راهکار موثر دیگری است که از سوی دولت نیز با جدیت پیگیری و حمایت میشود بهطوری که در حال حاضر هیچ محدودیتی در اعطای تسهیلات در این بخش نداریم و به هر میزان که متقاضی وجود داشته باشد افراد برای دریافت تسهیلات ارزانقیمت به بانک عامل معرفی میشوند.
وی با بیان اینکه دولت برای هر هکتار زمین کشاورزی 10 میلیون تومان یارانه و وام بلاعوض به سامانههای نوین آبیاری میدهد افزود: تنها 15درصد هزینه تجهیز مزارع و باغها به سیستمهای نوین آبیاری از سوی کشاورز و بهرهبردار تامین میشود و مابقی آن را دولت پرداخت میکند.
میرعماد از نصب کنتورهای هوشمند در چاههای کشاورزی به عنوان یک اقدام عملی دیگر استان در بحث مقابله با کمآبی نام برد و اظهار کرد: تاکنون بیش از 80درصد چاههای کشاورزی استان سمنان به کنتور هوشمند تجهیز شدند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان سمنان با انتقاد از برخی اظهارات غیرکارشناسانه در خصوص مصرف بالای آب در بخش کشاورزی گفت: بخش زیادی از مسائلی که در این ارتباط در رسانهها مطرح میشود غیرکارشناسی است. 85درصد آبی که در بخش کشاورزی مصرف میشود کیفیت لازم برای استفاده در سایر بخشها و از جمله بخش شرب را ندارد.