به گزارش پایگاه خبری راد، اتومبیلهای امروزی از سنسورهای متعددی برای بررسی و آنالیز شاخصهای اصلی خودرو استفاده میکنند؛ همین امر باعث شده است خودروهای مدرن تولید شده توسط خودروسازان بزرگ، در هر نسل هوشمندتر از نسل قبلی خود شوند.
یکی از مهمترین نتایج استفاده از سنسورهای هوشمند در بررسی وضعیت خودرو، شکلگیری چراغهای آمپر اتومبیلها است؛ این چراغها قادر هستند وضعیت شاخصهای اصلی سیستمهای داخلی خودرو را به راننده اطلاع دهند.
در اتومبیلهای امروزی مانند محصولات جدید میتسوبیشی، سنسورهای بکار رفته در خودروها مستقیما از سوی ECU یا همان کامپیوتر داخلی خودرو مدیریت میشوند که این موضوع میتواند در افزایش دقت این سنسورها نقش مهمی ایفا کند.
در واقع پیام سنسورها به ECU انتقال داده میشود و پس از تحلیل اطلاعات توسط هوش مصنوعی بکار رفته در این سیستم، در صورت مغایرت یکی از شاخصهای بررسی شده با استانداردهای از پیش تعیین شده، چراغ هشدار مربوطه در پشت آمپر برای راننده روشن میشود تا فرد بتواند با در نظر گرفتن اخطار داده شده اقدامات لازم را انجام دهد.
در اغلب خودروهای امروزی سه چراغ آمپر است که باید بیش از مابقی علائم هشداردهنده به آن توجه کرد و در صورتی که این چراغها روشن شوند، راننده باید اقدام به توقف خودرو کند؛ در ادامه این سه چراغ مهم در پشت آمپر را بررسی خواهیم کرد.
چراغ فشار روغن
در صورت روشن شدن چراغ فشار روغن پشت آمپر سریعا اتومبیلتان را در یک جای مطمئن پارک کنید و آن را بدون مشورت متخصصان این حوزه تکان ندهید! این چراغ به شکل کلمه Oil است و در صورت روشن ماندن آن پس از شروع حرکت خودرو به معنای آن است که پمپ روغن اتومبیل شما میزان زیادی روغن از دست داده است و روغن کافی برای تزریق وجود ندارد. نبود روغن کافی در پمپ روغن خودرو شما میتواند در عرض چند ثانیه باعث خرابی قطعات سیستمهای تولید و انتقال نیرو در اتومبیلتان شود.
چراغ دمای آب
چراغ دمای آب معمولا به شکل یک دماسنج یا کلمه TEMP است. اگر این چراغ روشن شود به معنی آن است که دمای پیشرانه خودروتان بیش از حد بالا رفته است و احتمال وجود احتراق در میان قطعات موتور خودرو وجود دارد؛ از همین رو پیشنهاد میکنیم در صورت روشن ماندن چراغ دمای آب یا همان TEMP بیش از 10 ثانیه، حتما خودرو را متوقف کنید یا برای حرکت دوباره آن با کارشناسان این حوزه مشورت کنید؛ در غیر این صورت باید منتظر وقوع سوختگیهای متعدد در بین قطعات موتور اتومبیلتان باشید!
چراغ دینام
روشن ماندن چراغ دینام پس از استارت اولیه خودرو نشاندهنده خرابی بوجود آمده در سیستم شارژ اتومبیل است که این موضوع میتواند برای تمام سیستمهای داخلی خودرو که با برق کار میکنند یک خطر جدی به حساب رود. کلماتی مانند ALT یا GEN یا علامتی شبیه باتری از جمله المانهایی هستند که برای نشان دادن چراغ دینام استفاده میشوند.
یادتان نرود کار نکردن دینام خودرو میتواند به سیستمهای داخلی اتومبیل آسیب جدی برساند؛ از طرفی در صورتی که شما بدون بهرهگیری از سیستم تولید برق اقدام به رانندگی کنید، مطمئن باشید باتری خودروتان را از دست دادهاید! از همین رو پیشنهاد میکنیم در صورت روشن شدن چراغ دینام، حتما خودرو را در یک محل مناسب پارک کنید و با تعمیرکاران حرفهای فعال در این حوزه تماس حاصل بفرمایید.