به گزارش پایگاه خبری راد، دانا کلی روز سهشنبه ۱۸اردیبهشت در هفتمین همایش ملی مرتع و مرتعداری ایران که در مرکز آموزشی جوانشیر کرج برگزار شد، اظهار کرد: قرار بود سال 2016 یا 2020 به عنوان سال مراتع در جهان نامگذاری شود ولی این سالها به نام بهداشت گیاه و کشاورزی نامگذاری شد.
وی ادامه داد: بدون شک اگر سالی به نام مراتع در تقوی جهانی ثبت شود، حساسیت دولتها و ملتها در این حوزه افزایش مییابد و مشارکت عمومی برای حفاظت و حراست از مواهب الهی چند برابر خواهد شد.
وی افزود: بدون شک نامگذاری جهانی مرتع منجر به افزایش آگاهی عمومی، مشارکت مردم در حفاظت از مراتع، تبیین سیاستهای کلی برای توسعه و مراقبت از مراتع، ابداعات و سرمایه گذاری و افزایش ظرفیت کشورها برای پایش در بخش مراتع خواهد شد.
کلی گفت: تا کنون اقداماتی برای به نتیجه رسیدن این طرح انجام شده که این اقدامات صدور بیانیهای را در پی داشته که باید همه کشورها نسبت به انتشار این بیانه وارد میدان شوند.
رئیس سازمان امورعشایری ایران گفت: عشایر سالانه 160 هزار تن گوشت قرمز تولید و روانه بازار میکنند.
به گزارش ایسنا، کرمعلی قندالی امروز در هفتمین همایش ملی مرتع و مرتعداری ایران که امروز سهشنبه(18 اردیبهشت) در مرکز آموزش جوانشیر برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر 213 هزار خانوار عشایر در کشور زندگی میکنند که سالانه 160 هزار تن گوشت قرمز تولید و به بازارهای داخلی عرضه میکنند.
وی ادامه داد: مهمترین عاملی که باعث ادامه فعالیت عشایر در کشور میشود وجود مراتع است چون زندگی دامهای عشایر وابستگی مستقیمی به مرتع دارد.
وی افزود: در حال حاضر یک میلیون و 200 هکتار از مراتع کشور به چرای دامهای عشایر و دامداران اختصاص یافته که این میزان کمتر از نصف نیاز واقعی آنان است. بهره برداری اصولی و درست از مراتع حق عشایر است به همین دلیل باید زمینه حضور بدون دردسر این قشر زحمت کش را در مراتع کشور فراهم کنیم.
این مسئول در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به برخی مطالبات به حق مرتع داران بیان کرد: جامعه عشایری سالهاست که از مسئولان درخواستهایی برای بهتر شدن فعالیت خود دارند ولی به برخی از آنها تا کنون پاسخی داده نشده است.
قندالی اظهار کرد: برای حفظ انگیزه و روحیه جامعه عشایری جهت فعالیت با کیفیتتر باید زمینه رفع نیازها و پاسخ گویی به خواستههای آنها فراهم شود.
رئیس سازمان امورعشایری ایران افزود: برای تحقق هدف مذکور در مرحله اول باید شرایط خدمات رسانی در محلهای مناسب به عشایر را در زمان کوچ و اسکان دائمی مهیا کنیم.
قندالی ابراز کرد: در حال حاضر تعدادی از عشایر امکان کوچ در مناطق را ندارند بنابراین باید با خدمات رسانی و اسکان این گروه از ظرفیت تولیدی آنان استفاده بهینه کرد. بدون شک عشایر نیاز به جاده مناسب، آب و انرژی پاک دارند تا بتوانند با تولید بیشتر در توسعه اقتصاد نقش پایدار داشته باشند.
هفتمین همایش ملی مرتع و مرتع داری ایران امروز در مرکز آموزش منابع طبیعی دکتر جوانشیر کرج آغاز شده و به مدت 2 روز ادامه خواهد داشت.