به گزارش پایگاه خبری راد، محمد آقاطاهر، درباره بازار مواد غذایی اظهار کرد: تا به امروز برای واردات مواد غذایی دلار با نرخ ۴۲۰۰ تومان به واردکنندگان اختصاص داده نشده است و اگر ارزی ارائه شده باشد، محصولاتی که با این نرخ خریداری شده به بازار وارد نشده است.
وی با بیان اینکه مواد غذایی که با ارز دولتی خریداری شده، حداقل دو ماه دیگر به بازار وارد خواهد شد، افزود: تولیدکنندگان و برخی از واردکنندگان با توجه به پیش بینی افزایش نرخ دلار، بر حجم محصولات خود افزودند که این موضوع عاملی شد بازار در پی نوسانات اخیر ارزی آنچنان دچار مشکل نشود.
رئیس اتحادیه بنکداران موادغذایی خاطرنشان کرد: بنابر دستور دولت تا انتهای فروردین ماه هیچ افزایش قیمتی در بازار رخ نداد و با پایان این زمان برخی از محصولات اندکی افزایش قیمت را تجربه کردند.
احتکاری در بازار مواد غذایی نداریم
او در رابطه با برخی گفتهها مبنی بر اینکه بازار تهران محصولی را در اختیار شهرستان قرار نمیدهد؟ گفت: بازار تهران محصولی را احتکار نکرده است و این گفتهها درست نیست، زیرا شهرستانها واردکنندگان بزرگی دارند که خود تأمین کننده مواد غذایی دیگر بازارها هستند و شهرستانها آنچنان وابسته به بازار تهران نیستند.
آقاطاهر تاکید کرد: هیچ کمبود و کسری در بازار وجود ندارد و بازار به دور از تب و تاب است که در این راستا دولت باید ارز مناسب در اختیار تجار قرار دهد.
وی در پاسخ به این سؤال که چه اقلامی به صورت واردات در بازار تأمین میشود؟ بیان کرد: حجم قابل توجهی از نیاز بازار از طریق واردات تأمین میشود که از آنها میتوان به عدس، لوبیا، ذرت، دانههای روغنی و ... اشاره کرد.
در یک ماه اخیر که قیمت ارز به ویژه دلار رشد قابل توجهی را به خود گرفت، بازارهای مختلف دچار افزایش قیمت شد و شنیدهها از بازار و اصناف گویای احتکار در برخی بخشها بود که رئیس اتاق اصناف ایران نیز نسبته به آن انتقاد و تصریح کرد که با احتکارکنندگان قطعا برخورد خواهد شد. البته ناگفته نماند فعالان اقتصادی معتقدند که با رشد قیمت دلار باید محصولاتی که در گذشته خریداری کردهاند را با قیمت روز دلار به فروش برسانند تا بتوانند در آینده بدون کاهش نقدینگی به خرید بپردازند. در این میان برخی از شهرستانها مدعی شدند که بازار تهران محصولات را در اختیار آنها قرار نمیدهد که رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی این موضوع را در بخش این محصولات رد کرد.