21:12 | شنبه 1 دي 1403
Research Analysis Debriefing Day
اهمیت سلامت روان در سفرهای نوروزی +توضیحات

1397/01/09 18:48

اهمیت سلامت روان در سفرهای نوروزی +توضیحات

پایگاه خبری راد: معاون دفتر سلامت روانی وزارت بهداشت گفت: پرخاشگری، خواب آلودگی و تعجیل در رانندگی از عواملی است که در تصادفات رانندگی تاثیر دارد.

به گزارش پایگاه خبری راد، علی اسدی معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، در خصوص نکات و توصیه های سلامت روان در سفرهای نوروزی افزود: تصادفات علت سوم مرگ‌ و میر در کشور است و آسیب هایی که وارد می کند، نه تنها موجب مرگ، بلکه منجر به آسیب‌های جسمی و روانی می شود، بنابراین رعایت نکات سلامت روان در جاده ها و در حین رانندگی نخستین اولویت در به سلامت رسیدن هموطنان است و کافی است که مردم آرامش خود را در حین رانندگی حفظ کنند.

 

وی با بیان اینکه در ایام نوروز تعداد سفرها و بار ترافیک در سطح کشور افزایش پیدا می کند و رعایت نکات ایمنی و دوری از تنش ضرورت دارد، گفت: نخستین توصیه این است که رانندگانی که مسافت طولانی در پیش دارند، شب قبل از حرکت خواب کافی داشته باشند، زیرا خواب کافی در توجه و تمرکز راننده، آرامش جسمی و روانی تأثیر به سزایی دارد.

 

معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ادامه داد: رانندگان از استراحت های بین راهی بعداز طی مسافت طولانی غفلت نکنند، زیرا این استراحت ها به رفع تنش و تمدد اعصاب کمک می کند و بعد از 2 تا 4 ساعت رانندگی، 15 دقیقه استراحت کنند.

 

اسدی تصریح کرد: به طور معمول در مواقعی که رانندگان در ترافیک های طولانی توقف می کنند، تحمل خود را از دست می دهند و خستگی ناشی از ترافیک باعث می شود، بعداز رهایی از آن، با سرعت بیشتری رانندگی کنند که در این مواقع توصیه می شود، صندلی ها خودروها را مایل کرده و عضلات بدن را شل کنند، یا اینکه از خودروها خارج شوند و تمام مدت ترافیک را در حالت انقباض و تنش به سر نبرند و تا حد امکان شرایط ماندن در ترافیک را برای خود آسان کنند.

 

وی درخصوص موسیقی حین رانندگی گفت: موسیقی ملایم می تواند افراد را به آرامش دعوت کند و خستگی ترافیک را کاهش دهد اما از گوش دادن به موسیقی هایی با ضرباهنگ تند و صدای بلند خودداری کنند.

 

اسدی با بیان اینکه رانندگان و سایر سرنشینان باید از گفت و گوی طولانی با تلفن همراه خودداری کنند، تأکید کرد: مهم ترین مسأله در حین رانندگی حفظ تمرکز رانندگان است، بنابراین گفت و گو با تلفن همراه و ارسال پیامک یا تماشای فیلم بر توجه راننده تأثیر منفی دارد و سرعت عمل در کنترل خودرو را کاهش می دهد.

 

معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ادامه داد: سرنشینان خودرو باید حتی الامکان از گفت و گوهای جدی درباره مشکلات خانوادگی خودداری کنند، زیرا رانندگی نیاز به آرامش دارد و باید از هر عاملی که آرامش را برهم می زند، خودداری شود.

 

وی درخصوص اینکه باید به نیازهای تفریحی و رفاهی کودکان و نوجوانان نیز توجه شود، گفت: فرزندان به علت نیازها و سرگرمی های متفاوتی که با والدین دارند، انتظار درک متقابل دارند، بنابراین والدین باید امکانات و سرگرمی های آنها را درحد توان فراهم کنند تا خانواده در حین سفر دچار عصبانیت و دعوا به ویژه در حین رانندگی نشوند.