نوسازی 19 هزار اتوبوس شهری در سال 97
پایگاه خبری راد: معاون عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور، نوسازی ناوگان حمل و نقل را یکی از برنامه های مهم دولت عنوان کرد و گفت: افزون بر 19 هزار دستگاه اتوبوس شهری در سال 97 نوسازی می شود.
به گزارش پایگاه خبری راد به نقل از ایرنا، محمدعلی افشانی در نشست شهرداران استان فارس افزود: سامانه ای در این زمینه در سازمان شهرداری ها و دهیاری ها فعال شده است که نوسازی حدود 19 تا 21 هزار دستگاه اتوبوس شهری، 48 هزار و 500 دستگاه مینی بوس، 6 هزار دستگاه کامیونت و 21 هزار دستگاه وانت و 30 هزار تاکسی در سال آینده مدنظر قرار دارد.
وی اظهار کرد: برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی باید شهرها به خصوص شهرهای بزرگتر تلاش بیشتری کنند، در حال حاضر یک رقابت بین شهرها وجود دارد تا از این منابع بیشتر استفاده کنند.
معاون وزیر کشور نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی را اقدامی با اهمیت و مهم دانست و بیان کرد: زیست سالم جزو حق عمومی مردم است که باید شرایط زیست سالم برای انان فراهم شود.
افشانی گفت: شهرداری ها از ظرفیت های قانونی برای نوسازی حمل و نقل عمومی و بازآفرینی و بازسازی بافت های ناکارامد شهری استفاده کنند.
وی با تاکید بر ضرورت توجه و رعایت قانون اظهارکرد: رضایت مردم مبنای سنجش عملکرد است، اگر از ما راضی بودند ما کار خود را خوب انجام دهیم.
افشانی خطاب به شهرداران افزود: شهرداران تنها منتظر اعتبارات مالیات درآمد بر ارزش افزوده نباشند، این اعتباری که مردم به زحمت پرداخت می کنند باید درست و بهینه و در محل خود هزینه شود.
وی ادامه داد: مردم از شهرداران انتظار دارند برای ان ها تامین سرمایه و خلق ثروت کنند که در این زمینه باید گام برداشته شود.
معاون وزیر کشور گفت: اولین پیش نیاز زیست سالم، هوای سالم است که خوشبختانه فارس در سال 1395 یک روز هوای آلوده نداشته است؛ لازمه هوای پاک و سالم، نوسازی ناوگان حمل و نقل است.
افشانی افزود: نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی توسعه عدالت اجتماعی است و باید وسایل نقلیه مناسب برای مردم فراهمشود تا آنان احساس رفاه بیشتری کنند.
وی ادامه داد: نوسازی ناوگان حمل و نقل، مصرف سوخت را به شدت کاهش می دهد و دولت در این زمینه آنچه پرداخت می کند از محل صرفه جویی در سوخت است.
معاون وزیر کشور با تاکید بر اینکه موضوع نوسازی حمل و نقل عمومی در شهرها باید با جدیت دنبال شود گفت: 50 اعتبار برای اتوبوس و مینی بوس و کامیونت درون شهری دولت پرداخت می کند، 20 درصد را مالک می آورد و 30 درصد نیز تسهیلات 60 ماهه ارایه می شود.
افشانی افزود: ابتدا از صندوق توسعه ملی پولی برداشته می شود و سپس از محل صرفه جویی در مصرف سوخت در یک دوره زمانی سه الی چهار ساله ماشین ها نوسازی می شود.