به گزارش پایگاه خبری راد، ارزش خودروهای وارداتی در سالجاری بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی، تا روز گذشته به رقم یک میلیارد و 853 میلیون دلار رسیده است.
بر اساس آمار پیشین گمرک، در سال 95 بیش از 76 هزار دستگاه انواع خودرو سواری وارد کشور شد که نسبت به سال قبل از آن(94) بالغ بر 49 درصد رشد داشت و ارزش آن به بیش از 1.99 میلیارد دلار می رسید.
شتاب گرفتن واردات خودرو در اوایل سال جاری سبب شد تا سامانه ثبت سفارش از اواخر تیرماه برای تغییر آیین نامه مقررات واردات خودرو بسته شود که پس از تصویب آیین نامه جدید پس از حدود 6 ماه و با وضع تعرفه های جدید واردات، بار دیگر بازگشایی شد.
به گزارش روز سه شنبه گمرک ایران، این سازمان با ایجاد بزرگترین بانک اطلاعات خودروهای وارداتی، اطلاعات کامل مجوزهای صادر شده از جمله مجوز ثبت سفارش را ثبت کرده و جزئی ترین اطلاعات واردات خودرو از ابتدای سالجاری تاکنون، در بزرگترین بانک اطلاعات خودروهای وارداتی گمرک قابل بهره برداری است.
بر این اساس، اطلاعات کامل خودروهای ترخیص شده از گمرکات از طریق سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی در بانک اطلاعاتی گمرک ذخیره سازی شده و به طور شفاف در دسترس است.
همچنین همه خودروهای وارداتی، از ابتدای سالجاری تاکنون مجوز ثبت سفارش سازمان توسعه تجارت را دارند و مشخصات کامل این خودروها در سامانه جامع گمرکی و پنجره تجارت فرامرزی گمرک ثبت شده است.
براساس اعلام گمرک، امکان ترخیص حتی یک دستگاه بدون اخذ مجوز ثبت سفارش سازمان توسعه تجارت از گمرک وجود ندارد و گمرکات، پس از دریافت مجوز ثبت سفارش، اقدام به انجام تشریفات گمرکی ترخیص خودرو می کنند.
همچنین همه خودروهایی که از گمرک ترخیص شده اند نیز دارای مجوز ثبت سفارش و تاییدیه شماره VIN بوده و این موضوع به صورت سیستمی ثبت و کنترل می شود.
از طرفی، مشخصات فنی خودروهای وارداتی در زمان ثبت سفارش، از سوی سازمان توسعه تجارت اخذ و به صورت الکترونیکی به سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزی گمرک ارسال می شود.
در زمان اظهار تاییدیه نمایندگی های رسمی خودرو نیز به صورت الکترونیکی از سازمان توسعه تجارت استعلام و تاییدیه نمایندگی ها الکترونیکی از سوی سازمان توسعه تجارت ثبت می شود.
گمرک اعلام کرد که متولی صدور مجوز ثبت سفارش و سایر مجوزهای واردات کالا به کشور نیست و طبق مقررات صادرات و واردات، تنها مجری مقررات تجارت خارجی و تغییرات تعرفه ای است که از سوی سازمان توسعه تجارت برای اجرا به گمرک ابلاغ می شود.
همچنین با الکترونیکی شدن گمرک، همه عملیات گمرکی در یک اتاق شیشه ای قرار گرفته و تراکنش های گمرکی روشن و شفاف قابل رصد است و نه تنها خودرو بلکه اطلاعات همه کالاهای وارداتی به تفکیک جزئیات کامل، مجوزها، اطلاعات اظهاری، میزان حقوق و عوارض پرداختی و دیگر اطلاعات در سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی ثبت شده و به صورت شفاف قابل رصد است.
گمرک ایران به تازگی با توجه به الکترونیکی کردن همه تشریفات گمرکی، هوشمند سازی خدمات گمرکی و تشکیل بزرگترین بانک اطلاعات تجارت خارجی کشور در جشنواره ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) به عنوان دستگاه برتر در ارایه خدمات الکترونیک معرفی شده است.