16:06 | يكشنبه 4 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
هزینه مسکن رکورد ۱۰ ساله را زد / ۴۹ و ۳۶ درصد در تهران و شهرستانها

1399/09/30 13:45

با گزارش وزارت راه :

هزینه مسکن رکورد ۱۰ ساله را زد / ۴۹ و ۳۶ درصد در تهران و شهرستانها

نماد برتر- طبق اعلام وزارت راه ، سهم بخش مسکن در هزینه خانوارهای تهرانی و شهرستانی رکورد ۱۰ ساله را زد و به ۴۹ و ۳۶ درصد رسید.

به گزارش پایگاه خبری نماد برتر، وزارت راه در گزارشی به روند تحولات مسکن با تکیه بر اقتصاد کلان و نوسانات قیمت ارز، سهم ارزش افزوده بخش مسکن پرداخت و اعلام کرد: بین سال های ۸۸ تا ۹۸ سهم بخش مسکن در هزینه خانوار به بالاترین میزان یعنی ۳۶ درصد رسیده که نسبت به سال ۸۸ ۳.۴ درصد افزایش یافته است. این شاخص برای شهر تهران در سال ۹۶ معادل ۴۹ درصد بوده است.


 


بر اساس این گزارش، طبق اعلام محمود محمودزاده معاون وزیر راه، متوسط قیمت هر متر مربع مسکن در ایران ۱۵.۲ میلیون تومان است که در این میان شهرهای تهران با میانگین متری ۲۷.۸ میلیون تومان، اهواز ۲۳.۵ میلیون، شیراز ۱۱.۴ میلیون، اصفهان، ۱۱.۴ میلیون و زنجان ۱۰.۹ میلیون تومان پنج شهر گران قیمت هستند. شهرستان یاسوج در استان کهگیلویه و بویراحمد با متوسط قیمت ۳.۲ میلیون تومان کمترین قیمت را دارد.


 


طبق گزارش دفتر اقتصاد مسکن وابسته به وزارت راه، سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در تهران و شهرستان ها از سال ۹۲ تا ۹۵ روند نزولی داشته و از سال ۹۵ تاکنون اندکی صعودی شده است.


 


آمارها در بخش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در ساختمان‌های مسکونی، نشان  می‌دهد که در سال ۹۵ تا ۹۶ سود تولید مسکن از ۷۰ به ۱۲۰ رسید و در سال ۹۷ و ۹۸ سود تولید مسکن در دو سال متوالی به ۶۴ و ۶۰ درصد کاهش یافت.


 


تحولات قیمت مسکن در تهران هم صعودی بوده و میانگین قیمت معاملات در ۸ ماه سال گذشته ۱۲.۶ میلیون تومان بوده و در مدت مشابه سال جاری به ۲۷.۸ میلیون تومان رسیده است.طی ماه گذشته، متوسط خرید و فروش یک متر مربع واحد مسکونی بیش از ۵۹.۳ میلیون تومان در منطقه یک و در منطقه ۱۸معادل ۱۱.۹ میلیون تومان بوده است. 


 


بررسی شاخص حباب قیمتی در بازار مسکن پایتخت نشان از افزایش قابل ملاحظه اجاره بها دارد. بنا بر اعلام کارشناسان، یکی از شاخص‌های نشان‌دهنده وجود حباب قیمتی در بازار مسکن، نسبت میانگین قیمت به میانگین اجاره‌بها هر مترمربع مسکن است. بر اساس مطالعات انجام شده از سال ۹۸، این شاخص افزایش قابل‌ملاحظه‌ای داشته و به عدد ۲۳ رسیده است.در ۸ ماه سال جاری هم معادل ۳۷ درصد بوده که بیش از دو برابر میانگین بلندمدت است.