نماد برتر- طبق اعلام معاون فنی گمرک ترخیص کالاهای اساسی تا سقف ۹۰ درصد بدون الزام به ارائهی کد رهگیری بانک با اخذ تعهد از صاحب کالا برای عرضه در چارچوب تعیین شده و با نرخ مصوب انجام می شود.
به گزارش
نماد برتر، مهرداد جمال ارونقی،جزئیات تکالیف گمرک بر اساس جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار در رابطه با ترخیص کالاهای اساسی و غیراساسی طبق مصوبه اخیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت را تشریح کرد.
وی در رابطه با ترخیص درصدی کالاهای اساسی توضیح داد: این کالاها شامل روغن خام، دانههای روغنی، کنجاله سویا، جو و ذرت، قابل ترخیص به صورت درصدی تا سقف ۹۰ درصد بدون الزام به کد رهگیری را دارا هستند.
معاون فنی گمرک با اشاره شرایط تعیین شده برای صاحبان این کالاهای اساسی بدون کد رهگیری بانک تاکید کرد: ترخیص درصدی کالاهای اساسی با درخواست و اخذ تعهد از صاحب کالا مبنی بر عرضه این کالاها با نرخ مصوب و یا عرضه در سامانهها از جمله بازارگاه و شبکههای توزیع تعیین شده انجام میشود.
وی این را هم گفت که ترخیص قطعی کل کالا نیز مشروط به اخذ و ارائهی اعلامیه تامین ارز یا کد رهگیری بانکی است. این در حالی است که کالاهای اساسی دارای اولویت کالایی (۲۱ ) نیز مشمول این تسهیلات خواهند بود.
نامه بانک لازم نیست
ارونقی یادآور شد: برای ترخیص درصدی کلیه کالاهای اساسی در صف تخصیص یا تامین ارز بانکی نیاز به صدور نامه از سوی بانکهای عامل نیست ولی برای ترخیص قطعی کالاهای اساسی اخذ و ارائهی کد رهگیری الزامی است.
تکلیف گمرک در ترخیص مواد اولیه تولید
این مقام مسئول در گمرک ایران در ادامه با اشاره به اینکه گمرک در رابطه با کلیه مواد اولیه و قطعات و ملزومات مرتبط با تولید با تشخیص و تایید وزارتخانه اقدام به ترخیص کالاها تا سقف ۹۰ درصد بدون کد رهگیری بانک میکند ،افزود؛ اخذ کلیه مجوزهای قانونی لازم برای ترخیص درصدی کالاها مانند مجوزهای سازمان ملی استاندارد، بهداشت، جهاد کشاورزی قبل از خروج کالا تا سقف اعلام شده در سامانه الزامی است.
نیاز به ویرایش ثبت سفارش نیست
ارونقی اضافه کرد: ترخیص کالاهای اساسی در صورت تغییر رویه ارزی ، از بانکی به واردات در مقابل صادرات یا ارز متقاضی نیاز به ویرایش ثبت سفارش از نظر تغییر نوع رویه نخواهد داشت و کالاها با رعایت سایر مقررات و یا همان ثبت سفارش اولیه ترخیص میشود.
وی این را هم گفت که لیست اقلام مشمول استفاده از تسهیلات مصوبه ستاد اقتصادی دولت از سوی وزارت جهاد کشاورزی راسا به گمرک ایران ارائه و گمرک نیز مکلف است با قید فوریت اقدامات لازم را در خصوص لیستهای دریافتی اعمال کند.